"Ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, από καμία εξέλιξη με τους εταίρους μέσα σε αυτή την κατάσταση" δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε πως ο λαός "θα συνεχίσει να ματώνει" από τα "νέα μνημόνια που είναι μνημόνια διαρκείας" και "τα αντιλαϊκά μέτρα που πλήττουν τα λαϊκά εισοδήματα" και εκτίμησε πως "μόνη διέξοδος είναι η πάλη".

"Κανείς δεν πρέπει να ακούει τα μεγάλα λόγια περί ανάπτυξης", καθώς, όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, η όποια ανάπτυξη θα είναι αναιμική και θα αφορά μόνο κάποιους τομείς της οικονομίας και συγκεκριμένους μονοπωλιακούς ομίλους.

Σχετικά με το Κυπριακό ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι εξακολουθεί να είναι "πρόβλημα εισβολής και κατοχής".

"Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Μιλάμε για μία Κύπρο ενιαία, για ένα κράτος κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων με μία ιθαγένεια, μία κυριαρχία και χωρίς ξένες βάσεις και προστάτες" τόνισε ο κ. Κουτσούμπας. Υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη άμεσης αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων και τερματισμού του αναχρονιστικού καθεστώτος των εγγυητριών δυνάμεων.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

 
Top