Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου κάθησε την Τρίτη ένας 43χρονος άνδρας κατηγορούμενος για εμπρησμό κατ' εξακολούθηση...





Ο 43χρονος που είχε καταδικαστεί με ποινή 15 ετών για τον βιασμό της πρωην φιλης του ξαναβρέθηκε την Τρίτη ενόπιων του δικαστηρίου κατηγορούμενος για εμπρησμό ξανά σε βάρος της ίδιας γυναίκας.

Ο ίδιος καταδικάστηκε καθώς στις 16 Μαρτίου 2010 επιχείρησε να κάψει το αυτοκίνητο που είχε δανειστεί η Καναδέζα με βρετανικό διαβατήριο φίλη του προκειμένου να την εκδικηθεί επειδή εκείνη ήθελε να χωρίσουν. Στη συνέχεια 9 μέρες μετά στις 25 Μαρτίου είχε βάλει φωτιά στο σπίτι που διέμενε η γυναίκα στα Γδόχια Ιεράπετρας.



"Ήταν κτητικός"

Η γυναίκα εμφανίστηκε στο δικαστήριο και ανέφερε ότι ζει χρόνια στην Ελλάδα. Ανέφερε ότι ο 43χρονος ήταν τεχνίτης και πήγε να φτιάξει στο σπίτι της. Έτσι γνωρίστηκαν έγιναν σύντροφοι ωστόσο του ζήτησαν να χωρίσουν λόγω της κτητικής του συμπεριφοράς του.

Ο 43χρονος αρνήθηκε της κατηγορίες για τους εμπρησμούς ενώ ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα είχε προβλήματα με τους γείτονες της γιατί τους κατηγορούσε ότι ασχολούνται με τη διακίνηση ναρκωτικών. Ο ίδιος ανέφερε ότι όλα αυτά τα έλεγη η πρώην φίλη του για να τον εκδικηθεί.

Ο ίδιος κρίθηκε ένοχος για τους δυο εμπρησμούς με πιο επιβαρυντικό εκείνον του αυτοκινήτου καθώς σύμφωνα με το δικατήριο συνέτρεχε κίνδυνος για απώλεια ανθρώπινης ζωής και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.



http://planet-greece.blogspot.com/
 
Top