Σχόλιο για τις πολιτικές εξελίξεις έκανε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εισερχόμενος στη Βουλή, η οποία συζητά για την επέτειο της μικρασιατικής καταστροφής...







«Όποιος μιλά για εκλογές αυτή τη στιγμή ή δεν ξέρει από πολιτική ή δεν ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου ή εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.



Την Κυριακή, από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε το αίτημα για εκλογές άμεσα, λέγοντας ότι μόνο μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή και με διαπραγματευτική ισχύ θα μπορέσει να διαπραγματευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.



«Η διαπραγμάτευση είναι κομβικής σημασίας, η χώρα πρέπει να διαπραγματευθεί και να μην αποφασίσουν οι άλλοι για εμάς χωρίς εμάς. Με κυβέρνηση Σαμαρά θα αποφασίσουν οι εταίροι, χωρίς η χώρα να διεκδικήσει, γι' αυτό ζητάμε εκλογές, να προσφύγουμε το συντομότερο στη λαϊκή ετυμηγορία» σημείωσε.



Παράλληλα, εν όψει της προεδρικής εκλογής, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως «τον κ. Σαμαρά δεν τον ενδιαφέρει να βγάλει Πρόεδρο της Δημοκρατίας», αλλά «να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία και να συνεχίσει να εφαρμόζει ένα καταστροφικό πρόγραμμα».



Πρόσθεσε πως Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί μετά τις βουλευτικές εκλογές με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.





 
Top