Προχθές ΜΚΟ νοίκιασε και ψάχνει σπίτια με σκοπό να μεταφερθούν εκεί ανήλικοι μετανάστες και οικογένειες το επόμενο διάστημα. Άλλες πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι έχει νοικιαστεί και μεγάλο εγκαταλελειμμένο κτήριο

Χθες το απόγευμα οι κάτοικοι των Λουτρών βγήκαν στους δρόμους και πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας δηλώνοντας αντίθετοι με αυτήν την κατάσταση.

Κάτοικοι που μίλησαν στο LesvosPost είπαν πως ήδη έχουν νοικιαστεί κάποια εγκαταλελειμμένα σπίτια με υψηλό αντίτιμο μέσα στο χωριό με σκοπό αρχικά να κατοικήσουν εθελοντές και μέλη των ΜΚΟ αλλά όπως μας δήλωσαν δεν τους πιστεύουν καθώς η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και στην Μόρια και στην Μυτιλήνη όπου μέσα σε σπίτια αντί για εθελοντές και μέλη ΜΚΟ διαμένουν πολυάριθμοι μετανάστες..Οι Λουτραγωτες με μια φωνή δήλωσαν στον πρόεδρο τους πως δεν θα επιτρέψουν να γίνει το χωριό τους νέα Μόρια ενώ ο ίδιος προσπαθούσε να κατευνάσει τα πνεύματα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του χωριού απείλησε να φωνάξει εισαγγελέα η και ασφάλεια με σκοπό να πέσουν οι τόνοι.

Οι κάτοικοι στο τέλος δήλωσαν πως δεν θα παραμείνουν αμέτοχοι σε αυτήν την κατάσταση και πως αν ξανά δουν κινήσεις από ΜΚΟ στο χωριό τους θα συγκεντρωθούν και πάλι για να τους εμποδίσουν. Άλλοι κάτοικοι δήλωσαν πως θα φρουρούν μέρα νύχτα ανά βάρδιες το χωριό τους μέχρι να καταλάβουν τα μέλη των ΜΚΟ πως είναι ανεπιθύμητοι στα Λουτρά.

 
Top