Ο γνωστός ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου που είναι ο συνήγορος των δύο από τους οκτώ συλληφθέντες για το καρτέλ κοκαΐνης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στην υπόθεση και στον ρόλο των εντολέων του.

Όπως σημείωσε: "Εκπροσωπώ δύο από τους οκτώ, υπάρχει η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και της διακίνησης της πολύ μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης... Εκπροσωπώ έναν Ολλανδό μαροκινής καταγωγής που είναι 22 ετών. Και θέτω δημοσίως το ερώτημα, κατά πόσον ένας νεαρός 22 ετών μπορεί να έχει υπό τον έλεγχο, την κατοχή, την ιδιοκτησία του, κοκαΐνη αξίας -κατά την αστυνομία- 50 εκατ. ευρώ. Είναι σαφές ότι εμπλέκεται στην υπόθεση διότι συνελήφθη στον Αστακό με ένα χρηματικό ποσό πάνω του. Αλλά είναι σαφές ότι πίσω από αυτό το νεαρό παιδί υπάρχουν οι πραγματικοί ένοχοι, οι πραγματικοί μεγαλοδιακινητής της κοκαΐνης.

Η ελληνική Αστυνομία και η Δίωξη Ναρκωτικών κατήγαγε μεγάλη επιτυχία φυσικά. Υπάρχουν δύο διεισδύσαντες αστυνομικοί. Παρότι είμαι από την πλευρά της υπεράσπισης, για λόγους αντικειμενικότητας και δικαίου πρέπει να αποδώσουμε στην Αστυνομία τα εύσημα, στη Δίωξη Ναρκωτικών της Αθήνας, όσον αφορά στην κατάσχεση της τεράστιας ποσότητας. Όσον αφορά στην εμπλοκή των οκτώ ατόμων τα πράγματα διαφοροποιούνται και θα επιμερίσει η κύρια ανάκριση τους ρόλους και τις ευθύνες. Δύο άτομα της Δίωξης Ναρκωτικών διείσδυσαν εδώ και δύο χρόνια και υπάρχει και συμμετοχή του γραφείου της DEA που παρηκολούθησαν όλη την πορεία της κοκαΐνης και της μεταφοράς, μία μυθιστορηματική μεταφορά. Οπότε υπήρχε μία ελεγχόμενη μεταφορά, εδώ υπάρχουν δικονομικά θέματα για τη διείσδυση"

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

 
Top