«Ένας άνδρας από την περιοχή Στάρνμπεργκ προσβλήθηκε από τον νέο κοροναϊό» και «έχει τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση και σε απομόνωση», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο ασθενής βρίσκεται «σε καλή κατάσταση από ιατρική άποψη», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Οι οικείοι του ενημερώθηκαν για τα συμπτώματα και τις προφυλάξεις υγιεινής που πρέπει να λαμβάνονται.

Η επιδημία ιογενούς πνευμονίας έχει στοιχίσει τη ζωή σε 82 ανθρώπους στην Κίνα και κάπου 2.744 άνθρωποι έχουν μολυνθεί στη χώρα της Ασίας, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό.

Το βαυαρικό υπουργείο Υγείας δεν έδωσε καμία περαιτέρω πληροφορία για τον άνδρα και τις περιστάσεις υπό τις οποίες μολύνθηκε. Συνέντευξη Τύπου προγραμματίζεται πάντως να παραχωρηθεί στο Μόναχο το πρωί.

Η Γερμανία έγινε έτσι η δεύτερη χώρα που πλήττεται από τον νέο κοροναϊό μετά τη Γαλλία με 3 κρούσματα, τα οποία επιβεβαιώθηκαν την 24η Ιανουαρίου.

Οι τρεις ασθενείς, ένας στο Μπορντό (νοτιοδυτικά) και δύο στο Παρίσι, είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα.

Η Γερμανία προέτρεψε χθες Δευτέρα τους υπηκόους της να αποφεύγουν τα «μη απολύτως απαραίτητα» ταξίδια στην Κίνα, εν μέσω της κλιμάκωσης των φόβων για ταχεία εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Το Βερολίνο καταρτίσει επίσης σχεδιασμούς για την «πιθανή κατεπείγουσα απομάκρυνση» περίπου 90 πολιτών της Γερμανίας, εάν το επιθυμούν, από την κινεζική πόλη Ουχάν, εστία της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας.

Ο απολογισμός αυξήθηκε στους 106 νεκρούς, σχεδόν 1.300 νέα κρούσματα, πάνω από 4.000 σε όλη τη χώρα (αρχές)

Ο απολογισμός της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί νέος κοροναϊός στην Κίνα έγινε ακόμη πιο βαρύς, με 106 νεκρούς και σχεδόν 1.300 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανακοίνωσαν οι αρχές σήμερα.

Οι υγειονομικές αρχές της επαρχίας Χουμπέι (κεντρική Κίνα), όπου ξέσπασε η επιδημία, έκαναν λόγο για 24 νέους θανάτους και 1.291 κρούσματα, γεγονός που σημαίνει ότι ο αριθμός των ασθενών που έχει επιβεβαιωθεί πως έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό ανέρχεται σε πάνω από 4.000 σε όλη την κινεζική επικράτεια.

Οι χώρες που ετοιμάζονται να απομακρύνουν πολίτες τους από την Ουχάν

Διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο εντωμεταξύ, καταρτίζουν σχεδιασμούς για την κατεπείγουσα απομάκρυνση του διπλωματικού τους προσωπικού και των πολιτών τους από περιοχές της Κίνας.

Το Πεκίνο διαβεβαιώνει τον ΟΗΕ ότι έχει την «πλήρη δυνατότητα» να αντιμετωπίσει την επιδημία

Η Κίνα «έχει την πλήρη δυνατότητα» και την «πίστη» ότι μπορεί να νικήσει «τη μάχη εναντίον της επιδημίας» ιογενούς πνευμονίας που αντιμετωπίζει, διαβεβαίωσε χθες Δευτέρα ο κινέζος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Τζανγκ Τζουν τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η κινεζική μόνιμη αντιπροσωπεία.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης των Τζανγκ Τζουν και Αντόνιο Γκουτέρες στην έδρα του Οργανισμού, ο κινέζος διπλωμάτης αναγνώρισε ότι η χώρα του είναι αντιμέτωπη με μια «κρίσιμη στιγμή», εκθέτοντας στον ΓΓ την κατάσταση και τα μέσα που έχει επιστρατεύσει για να αντιμετωπίσει τον νέο κοροναϊό.

Η Κίνα «συνεργάζεται με τη διεθνή κοινότητα με ανοικτό πνεύμα, με διαφάνεια και επιστημονικό συντονισμό», διαβεβαίωσε ακόμη τον Γκουτέρες ο πρεσβευτής, σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών του. Με «συναίσθηση της ευθύνης της, η Κίνα δεν φείδεται καμιάς προσπάθειας για να ανακόψει την εξάπλωση του ιού και να σώσει ζωές», πρόσθεσε ο Τζανγκ.

Πάντα σύμφωνα με την κινεζική ανακοίνωση, ο Γκουτέρες σχολίασε ότι ο ΟΗΕ έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στη δυνατότητα της Κίνας θα θέσει υπό έλεγχο την επιδημία και είναι έτοιμος να προσφέρει όποια υποστήριξη και βοήθεια χρειαστεί».

Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, η διεύθυνση επικοινωνίας του γραφείου Γκουτέρες ανέφερε ότι δεν έχει κανένα άλλο σχόλιο να προσθέσει στην ανακοίνωση της κινεζικής αντιπροσωπείας.

Το κλίμα ανησυχίας εντείνεται σε διεθνές επίπεδο για την επιδημία στην Κίνα, καθώς η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο απολογισμός αυξήθηκε σε 106 νεκρούς, σχεδόν 1.300 νέα κρούσματα και πάνω από 4.500 κρούσματα συνολικά.

Σύσκεψη στο αεροδρόμιο Λάρνακας για κοροναϊό: Τι συμφωνήθηκε

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθές στο αεροδρόμιο Λάρνακας, συμφωνήθηκε η διαδικασία που θα ακολουθείται στους αερολιμένες της Κύπρου με στόχο τον εντοπισμό ταξιδιωτών προερχόμενα από την Κίνα ή που ταξίδεψαν στη χώρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, για αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών του νέου κοροναϊού.

Έξι νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Ταϊλάνδη, το σύνολο των ασθενών στη χώρα αυξήθηκε σε 14

Οι υγειονομικές αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντόπισαν άλλα έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Κίνα, διευκρινίζοντας ότι οι φορείς του είναι επισκέπτες από τη χώρα αυτή, εξέλιξη που αυξάνει το σύνολο των ασθενών στην ταϊλανδική επικράτεια σε 14.

Πέντε από τα νέα κρούσματα — πρόκειται για υπήκοους της Κίνας, ηλικίας έξι έως εβδομήντα ετών — μετέβησαν στην Ταϊλάνδη από την επαρχία Χουμπέι και είναι μέλη της ίδιας οικογένειες, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο γενικός υποδιευθυντής του Τμήματος Ελέγχου Ασθενειών Τάναρακ Πλιπάτ.

Ο έκτος ασθενής είχε αναχωρήσει από την Τσονγκίνγκ, συμπλήρωσε ο Τάναρακ.

Το Τμήμα Ελέγχου Ασθενειών θα ελέγχει στο εξής όλους τους επιβάτες που φθάνουν στη χώρα από την Κίνα, σύμφωνα με τον γραμματέα Δημόσιας Υγείας Σουχούμ Κατσαναπιμάι.

Η Γαλλία θα αρχίσει τον επαναπατρισμό πολιτών της από την Κίνα

Το πρώτο αεροπλάνο για τον επαναπατρισμό γάλλων υπηκόων από την κινεζική πόλη Ουχάν, όπου εκδηλώθηκε ο νέος κοροναϊός, είναι πιθανό να τους φέρει πίσω στο Παρίσι μεθαύριο, Πέμπτη, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Ζαν-Μπατίστ Τζεμπαρί.

«Θα υπάρξει μια πρώτη πτήση επαναπατρισμού η οποία θα αναχωρήσει από το Παρίσι αύριο και το πιθανότερο είναι να επιστρέψει την Πέμπτη με ανθρώπους ... που δεν έχουν συμπτώματα», δήλωσε ο Τζεμπαρί στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι CNews.

«Οι άνθρωποι αυτοί θα τεθούν σε καραντίνα. Και μετά θα υπάρξει μια δεύτερη πτήση σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμη καθορισθεί, με ανθρώπους που εμφανίζουν συμπτώματα και είναι πιθανόν φορείς του ιού, για τους οποίους θα φροντίσουμε στο Παρίσι», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από: sigmalive.com

 
Top