Γράφει η Δέσποινα Κωστομοίρη- Χειρουργός Οδοντίατρος / Ειδικευμένη στην αισθητική οδοντιατρική/ Διευθύντρια της Athens Life Smile

1. Πονόδοντος : Τοποθετείστε ψυχρά επιθέματα και αν αυτό δεν βοηθήσει, κάνετε στοματοπλύσεις με χλιαρό νερό. Απομακρύνετε τα υπολείμματα της τροφής από την περιοχή που πονάει και πάρτε κάποιο αναλγητικό. Κλείστε άμεσα ραντεβού με τον οδοντίατρό σας. Συνήθης αιτία είναι η φλεγμονή του νεύρου ή η νέκρωση του με αιτιολογία όπως π.χ. βαθιές τερηδόνες, εκτεταμένα σφραγίσματα ή παλαιές προσθετικές εργασίες.

2. Ευαισθησίες: Χρησιμοποιήστε απευαισθητοποιητικές οδοντόκρεμες, μαλακή οδοντόβουρτσα και αποφύγετε την κατανάλωση κρύων υγρών και τροφών. Χρησιμοποιήστε απευαισθητοποιητικά gel κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το καλοκαίρι η λήψη κρύων ροφημάτων και τροφών μπορεί να δημιουργήσει ευαισθησίες σε δόντια στα οποία τα ούλα τους έχουν υποστεί υφιζήσεις ( υποχώρηση). Επίσης μπορεί να παρουσιαστεί έντονη ευαισθησία σε δόντια στα οποία έχουν δημιουργηθεί λόγω κακού βουρτσίσματος αυχενικές αποτριβές . ( Δηλαδή απώλεια οδοντικής ουσίας στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών στα όρια των ούλων).

Διαβάστε περισσότερα στο Nowdoctor.gr

 
Top