Ενάμισης μήνας έχει περάσει από την ημέρα που ένα αγοράκι 2,5 ετών βρέθηκε να περιπλανιέται μόνο του στον περιβάλλοντα χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλείου στη Λάρισα .

Από τις 5 Ιουλίου, κανείς δεν έχει αναζητήσει το παιδί, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των γονιών του. Το μικρό αγόρι, φιλοξενείται όλο αυτό το διάστημα σε σπίτι του "Χαμόγελου του παιδιού".

Χθες, δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του στο πλαίσιο σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του "Χαμόγελου του παιδιού":

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναφορικά με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του αγοριού 2,5 ετών που βρέθηκε να περιπλανάται μόνο του στις 5 Ιουλίου 2017 στην περιοχή της Λάρισας, θα ήθελε να ενημερώσει ότι το παιδί βρίσκεται υπό την προστασία και τη φροντίδα του οργανισμού από τις πρώτες ώρες του εντοπισμού του. Παράλληλα έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας SIRENE από το Τμήμα Αναζητήσεων και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας προκειμένου να εντοπιστούν οι γονείς και οι συγγενείς του.

Μέσω της Ελληνικής Αστυνομίας δόθηκαν στη δημοσιότητα, χθες 17 Αυγούστου, στο πλαίσιο σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, φωτογραφίες του ανήλικου αγοριού, ηλικίας δυόμιση ετών περίπου, (αγνώστων λοιπών στοιχείων), που βρέθηκε από πολίτη, σε καλή κατάσταση υγείας, να περιπλανάται μόνο του χωρίς επίβλεψη και εκτεθειμένο σε άμεσο κίνδυνο, στις 05 Ιουλίου 2017, στον περιβάλλοντα χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλείου Λάρισας.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας δύο (2) μηνών, κρίνεται απολύτως αναγκαία, επειδή η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης, η διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του ανήλικου αγοριού, καθώς και των βιολογικών γονέων του και ο εντοπισμός αυτών ή άλλων πλησιέστερων συγγενών του είναι άλλως αδύνατη ή ουσιωδώς δυσχερής.

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει με την «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» που λειτουργεί 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο από «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η επικοινωνία θα είναι εμπιστευτική και ανώνυμη. Επίσης μπορείτε να καλέσετε και στο Τμήμα Αναζητήσεων στο 210-6476289.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

 
Top