Ξεκάθαρο μήνυμα για την παραμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο ελληνικό πρόγραμμα στέλνει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM).
Συγκεκριμένα, με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ανασκευάζει δηλώσεις του επικεφαλής του, του Κλάους Ρέγκλινγκ, όπως αυτές μεταδόθηκαν χθες (δείτε εδώ), τονίζοντας πως η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει τη συμμετοχή του και στη χρηματοδότηση.
«Όσον αφορά τα δημοσιεύματα σχετικά με τον ρόλο του ΔΝΤ στην Ελλάδα: Ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΜΣ ήταν πολύ σαφής ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να παραμείνει πλήρως δεσμευμένο στην Ελλάδα και από χρηματοδοτική άποψη», αναφέρεται στην ανάρτηση.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε πως ο Ρέγκλινγκ δήλωσε πως η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης είναι απαραίτητη και ότι δεν θα γίνει καμιά εκταμίευση επόμενων δόσεων εάν δεν αποσαφηνιστεί η στάση του. Κατά το Ρόιτερς, ο Ρέγκλινγκ προσέθεσε ότι το ταμείο δεν χρειάζεται να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του προγράμματος, αλλά είναι αναγκαία η συμμετοχή του σε επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης και παροχής συμβουλών.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr
 
Top