Ο άνδρας αισθανόταν για δύο μήνες πόνους στην κοιλιά και ατονία. Διαπιστώθηκε ότι οφείλονταν σε ένα γιγαντιαίο σκουλήκι που ζούσε εντός του και το οποίο αφαιρέθηκε από το στόμα του (pics).
Με ένα γιγαντιαίο σκουλήκι στο έντερό του, μήκους ούτε λίγο ούτε πολύ, 188 εκατοστών ζούσε ένας 48χρονος στην Ινδία. Το παράσιτο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κολονοσκόπησης και αφαιρέθηκε από τους γιατρούς μέσα από το στόμα του.
Ο άνδρας παραπονιόταν επί δύο μήνες για πόνους στην κοιλιά και έλλειψη ενέργειας. Το σκουλήκι, η επιστημονική ονομασία του οποίου είναι Taenia solium, βρέθηκε στο λεπτό έντερό του και ήταν ολόκληρη.
Το περιστατικό συνέβη σε νοσοκομείο στην Κεράλα της Ινδίας το 2014, ωστόσο έγινε γνωστό μόλις πριν λίγες μέρες από το έγκριτο ιατρικό περιοδικό The New England Journal of Medicine.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 48χρονος υποβλήθηκε σε κολονοσκόπηση, με τους γιατρούς να παρατηρούν ένα κομμάτι σκουληκιού στο παχύ έντερό του. Στη συνέχεια του έκαναν ενδοσκόπηση, διαδικασία κατά την οποία εισάγεται φωτογραφική μηχανή στο στομάχι και το λεπτό έντερο. Το σκουλήκι εθεάθη να φωλιάζει στο λεπτό έντερο, στον ανώτερο πεπτικό σωλήνα και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ταινία.
“Η απομάκρυνσή του ήταν πιο εφικτή με τη χρήση ενός ενδοσκοπίου και μιας λαβίδας, τραβώντας το κεφάλι του σκουληκιού”, δήλωσε στο Russia Today γιατρός, μέλος της ομάδας που επιλήφθηκε του περιστατικού.
Η διαδικασία εξαγωγής διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα. Ο 48χρονος εξετάστηκε ένα μήνα μετά την απομάκρυνση του παρασίτου και βρέθηκε “καθαρός” από υπολείμματα της ταινίας.
Σύμφωνα με την Αμερικανική Εθνική Ιατρική Βιβλιοθήκη, η ταινία μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 3,5 μέτρα και να ζήσει για πολλά χρόνια στο ανθρώπινο έντερο.
Σκουλήκια στο ανθρώπινο σώμα δημιουργούνται από κατανάλωση ωμού ή μη επαρκώς μαγειρεμένου κρέατος μολυσμένων ζώων και συνήθως δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Τις περισσότερες φορές, στο έντερο βρίσκονται τμήματα του σκουληκιού και είναι σπάνιο να εντοπιστεί ολόκληρο το παράσιτο.
 
Top