Η μετακίνηση τρακτέρ στο τελωνείο των Ευζώνων ξεκίνησε από τη Δευτέρα - Γενική συνέλευση για να αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι...

Έφτασαν, λίγα λεπτά μετά τις 17.00 και οι τελευταίες δυνάμεις των τρακτέρ, από τις περιοχές Χαλάστρας, Μαλγάρων και Σίνδου Θεσσαλονίκης, που αναμένονταν στο τελωνείο των Ευζώνων και ειδικότερα στον κόμβο της Ειδομένης, στα σύνορα Ελλάδας - Σκοπίων, σημείο το οποίο από χθες το απόγευμα «κατέλαβαν» αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας. Νωρίτερα, στο σημείο έφτασαν αγρότες από το Νησέλι Αλεξάνδρειας Ημαθίας και το Αιγίνιο Πιερίας.

Όπως επισήμαναν, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, αγρότες και κτηνοτρόφοι που βρίσκονται στο κόμβο της Ειδομένης, σε απόσταση 200 περίπου μέτρων από τα σύνορα της Ελλάδας - Σκοπίων, στις 19.00 θα γίνει γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι.Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Παιονίας Κιλκίς, Θωμάς Καρυπίδης, είπε: «εάν οι αστυνομικές δυνάμεις δεν εμποδίσουν τις επιπλέον δυνάμεις που περιμένουμε στο σημείο, σε ένδειξη καλής θέλησης θα δώσουμε στην κυκλοφορία ένα ρεύμα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων».

Τονίζεται, ότι στην περιοχή έχουν σχηματιστεί ουρές από φορτηγά και νταλίκες, λόγω του αποκλεισμού, ενώ όπως σημείωσαν αγρότες και κτηνοτρόφοι που βρίσκονται στο μπλόκο «όσα φορτηγά ή νταλίκες μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα τα περνάνε».

Υπενθυμίζεται, ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Δήμου Παιονίας συγκεντρώθηκαν προχθές σε μικρή απόσταση από το τελωνείο των Ευζώνων και 1000 μέτρα προ του κόμβου της Ειδομένης. Χθες, το μπλόκο ενισχύθηκε με συναδέλφους τους από τα Γιαννιτσά, την Χαλκηδόνα και το Κιλκίς.

protothema.gr


 
Top