Εμείς οι προσκυνημένοι, ο στρατός των προθύμων, οι σύμμαχοι του Σόιμπλε, οι προδότες, οι Τσολάκογλου, βαρεθήκαμε. Καταθέτουμε, Αλέξη, τα όπλα. Παραδινόμαστε άνευ όρων. Εσύ είσαι ο πρωθυπουργός της χώρας, εσένα εξέλεξε ο ελληνικός λαός. Εσύ θα πάρεις τις κρίσιμες αποφάσεις σε αυτή την δύσκολη ώρα. Σε εμάς μην υπολογίζεις αυτή την φορά…

Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης

Μας λένε ότι ο Αλέξης δεν έφταιξε σε κάτι! Ότι ήταν η τρόικα εσωτερικού που τον εκβίασε και τον εξανάγκασε να αποδεχτεί το τρίτο μνημόνιο! Η αλήθεια είναι ότι το έργο αυτό παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία το καλοκαίρι του 2015 κι έσπασε τα ταμεία! Εξήντα τοις εκατό και κάτι ακόμη συγκέντρωσε το «όχι» στο δημοψήφισμα. Έξι Έλληνες στους δέκα υποστήριξε την κυβέρνηση του Αλέξη σε ένα κάλπικο ερώτημα. Να μην θυμηθούμε, τώρα, ότι κάποιοι θεσμικοί παράγοντες είναι εκείνοι που επέτρεψαν ένα κάλπικο δημοψήφισμα. Δεν είναι η ώρα γι' αυτά. Η ουσία είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας έπαιξε όλα τα καλά χαρτιά του σε εκείνη την πρώτη περίοδο. Τότε που ο ελληνικός λαός πίστευε ακόμη ότι είχε να κάνει με ένα καλό παιδί που προσπαθούσε…

Το 2017, όμως, δεν είναι 2015. Αυτή τη φορά η αντιπολίτευση δεν «τσιμπάει». Η αντιπολίτευση δε πρόκειται να συρθεί για άλλη μια φορά πίσω από τα ψεύτικα διλήμματα του Αλέξη. Θέλει να συμφωνήσει με την τρόικα; Ας συμφωνήσει. Αυτός έχει την πλειοψηφία στη Βουλή, αυτός αποφασίζει. Δεν θέλει να συμφωνήσει; Ας αναλάβει τότε τις ευθύνες των επιλογών του. Και μαζί με αυτόν και οι Έλληνες που τον ψήφισαν.

Θέλει ο Αλέξης να κάνει... δημοψήφισμα; Ας το κάνει μόνος του! Τι νόημα έχει άλλο ένα δημοψήφισμα που το «όχι» μπορεί να γίνει «ναι» και το «ναι» «όχι»; Θα πρέπει να είναι τρελός ή ανόητος εκείνος που θα συμφωνήσει να παίξει χαρτιά με κάποιον που ήδη γνωρίζει ότι είναι χαρτοκλέφτης. Αυτή τη φορά, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας θα παίξει μόνος του όλους τους ρόλους.

Σιγά – σιγά αποκαλύπτεται η «στρατηγική» που κρυβόταν πίσω από τις δήθεν άδολες και πατριωτικές προτάσεις περί Οικουμενικής. Ήταν βέβαιο ότι η πολιτική της αδράνειας θα μας οδηγούσε αργά ή γρήγορα σε αδιέξοδο και οι παρασκηνιακοί σύμμαχοι του Αλέξη έσπευσαν από νωρίς να προσφέρουν εναλλακτικές «λύσεις» στον… νέο εθνάρχη. Πριν ακόμη ο ίδιος τις χρειαστεί. Μιλάμε για τέτοια προθυμία!

Η μόνη πραγματική επιλογή μιας κυβέρνησης είναι να κυβερνά και να παίρνει το βάρος της ευθύνης των επιλογών της. Ένας πραγματικός ηγέτης δεν τρέχει να κρυφτεί στην κρίσιμη ώρα πίσω από δημοψηφίσματα και ψευτοδιλήμματα. Αν μπορεί να κυβερνήσει, κυβερνά. Αν δεν μπορεί, πάει σε εκλογές.

liberal.gr


 
Top