Εδώ και δέκα χρόνια οι λάτρεις του καφέ έχουν έναν και μόνο στόχο.Να καταφέρουν κάποια στιγμή στη ζωή τους να πιουν τον Kopi Luwak, τον φημισμένο καφέ από αλεσμένους σπόρους καφέ τους οποίους έχουν νωρίτερα φάει και αφοδεύσει οι ελέφαντες της Ταϊλάνδης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς κατά την διαδικασία της πέψης αλλά και της αφόδευσης οι σπόροι αποκτούν όλα εκείνα τα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά που τους κάνουν μοναδικούς.

Οι αγρότες της Ταϊλάνδης, γράφει το Bloomberg, ταΐζουν τους ελέφαντες τροφή που αποτελείται από μπανάνες, ρύζι και σπόρους καφέ. Μετά το φαγητό οι ελέφαντες μέσω της φυσικής διαδικασίας αποβάλλουν τους σπόρους, με τους αγρότες να τους συλλέγουν και να κερδίζουν από την πώλησή τους 10 δολάρια για 15 λεπτά δουλειά, την ώρα που το ημερομίσθιο στην Ταϊλάνδη είναι 6 δολάρια.

Η εταιρεία Black Ivory Coffee, έχει σταθερή... συνεργασία με 27 ελέφαντες «υπαλλήλους» οι οποίοι μάλιστα βρίσκονται στη μισθοδοσία της. Οι συγκεκριμένοι ελέφαντες αναμένεται να παράξουν 150 κιλά καφέ το 2017.

Ο Black Ivory Coffee πωλείται για 198 δολάρια οι τρεις δόσεις ή 1.886 δολάρια το κιλό.


 
Top