Οι προκλητικές δηλώσεις του νέου επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου, που έγιναν πριν από σχεδόν ένα χρόνο, έρχονται στο φως λίγες μέρες μετά την εκλογή του στη θέση του Μάρτιν Σουλτς που παραιτήθηκε για να διεκδικήσει (όπως όλα δείχνουν) την καγκελαρία στη Γερμανία.

Ήταν 12 Φεβρουαρίου του 2016 όταν ο Αντόνιο Ταγιάνι είχε επισκεφτεί τα Σκόπια με την ιδιότητα του Ευρωπαίου Επιτρόπου. Και εκεί αποθέωσε τη… "Μακεδονία", όπως αποκάλεσε την ΠΓΔΜ και τους "Σκοπιανούς" Μέγα Αλέξανδρο και Φίλιππο! Το video με τις προκλητικές δηλώσεις του έφερε στο φως το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.«Η "Μακεδονία" είναι μια όμορφη χώρα. Όλοι στην Ιταλία γνωρίζουν τη "Μακεδονία". Γιατί; Γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Μακεδών είναι πολύ δημοφιλείς "πρόγονοί" σας!», είχε πει ο Ταγιάνι και φυσικά είχε καταχειροκροτηθεί από όσους βρίσκονταν στο χώρο.
Αλλά δεν σταμάτησε εκεί! «Χωρίς τον Αλέξανδρο δεν έχουμε την Ευρώπη, γιατί ήταν ο πρώτος βασιλιάς που σταμάτησε την εισβολή από το Ιράν και από εκείνες τις χώρες. Γι' αυτό τον λένε Μέγα Αλέξανδρο, γιατί ενδυνάμωσε τα ευρωπαϊκά σύνορα».


parapolitika.gr
 
Top