Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός στην Κρήτη, με το πέρασμα του κυκλώνα, για τον οποίο είχε προειδοποιήσει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη - Τραυματίστηκε λιμενικός προσπαθώντας να σώσει άνθρωπο που έπεσε στη θάλασσα

«Βαρομετρικό χαμηλό με χαρακτηριστικά τροπικού κυκλώνα (medicane), έχει ήδη σχηματιστεί την Κυριακή 30/10 στη θαλάσσια περιοχή νoτιοανατολικά της Σικελίας, όπως διακρίνεται και στη δορυφορική φωτογραφία που ακολουθεί. Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του Εθνικού Αστεροσκοπείου, ο κυκλώνας αυτός θα κινηθεί γρήγορα προς τα ανατολικά και σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, αναμένεται να περάσει νότια της Κρήτης κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου», ανέφερε η ανακοίνωση.


Και προσέθετε: «Ο κυκλώνας, πέραν των θυελλωδών ανέμων (αναμένονται άνεμοι ισχυρότεροι των 100 km/h) θα συνοδεύεται και από ισχυρές βροχοπτώσεις που θα επηρεάσουν περιοχές της νότιας Πελοποννήσου και της Κρήτης».

KANTE ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ

Σαρώνει το Ηράκλειο η κακοκαιρία – Τραυματίστηκε λιμενικός

Στο έλεος της κακοκαιρίας είναι από το πρωί το Ηράκλειο, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο νησί, όπως είπε στο cretalive o Λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Δημήτρης Σαϊτάκης, είναι ότι η ένταση των ανέμων μέσα στο λιμάνι της πόλης έφτασε τα 9-10 μποφόρ, ενώ καταγράφηκαν ριπές ανέμου που έφταναν τα 60 μίλια/ώρα..

Το πλέον σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε όταν, με τη συνδρομή λιμενικών, επιχειρήθηκε η ασφαλής πρόσδεση τουριστικού πλοίου. Στη διάρκεια της προσπάθειας αυτής και λόγω του ανέμου έπεσε στο νερό ένας πολίτης, με τους λιμενικούς να σπεύδουν να τον ανασύρουν ενώ στη διάρκεια της ίδιας προσπάθειας τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά κι ένας άνδρας του λιμεναρχείου.

Οροφή σπιτιού τραυμάτισε ηλικιωμένο

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι στο Ηράκλειο όταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες έπεσε τμήμα οροφής σπιτιού στην οδό Μηνά Γεωργιάδη, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών.


Από την πτώση τραυματίστηκε ένας ηλικιωμένος, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ηλικιωμένος είναι σε καλή κατάσταση.

Πλημμύρισαν δρόμοι από τις έντονες βροχοπτώσεις στα Χανιά

Στα Χανιά, λόγω της έντασης του νερού υπερφορτώθηκαν τα δίκτυα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης με αποτέλεσμα να έχουν αναφερθεί προβλήματα που, ωστόσο, αντιμετωπίζονται από συνεργεία της επιχείρησης.

Στον κόμβο του ΜΑΙΧ, στη Λεωφόρο Σούδας, έσπασε πυροσβεστικός κρουνός με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πίδακας νερού, ενώ μεγάλη συγκέντρωση υδάτων λόγω της βροχής υπήρξε στον κόμβο Σούδας, στο τμήμα Μουρνιές - Βαμβακόπουλο του οδικού δικτύου προς Κίσαμο και στη γέφυρα Βρυσσών.

Περιορισμένης έκτασης κατάπτωση χωμάτων είχαμε σε σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, ενώ στην πόλη των Χανίων και κυρίως στους κεντρικούς δρόμους, παρατηρήθηκε έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, καθώς όλοι έκαναν χρήση των αυτοκινήτων τους για να μετακινηθούν.

Λόγω της καταρρακτώδους βροχής μεγάλες ποσότητες νερού έχουν συγκεντρωθεί στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Μάλεμε, όπου έχει προγραμματιστεί για τις 5:00 η έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Κισαμικός - ΟΦΗ για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.

Για την τύχη του αγώνα, βάσει του κανονισμού, θα αποφασίσει μετά από επιθεώρηση του χώρου ο διαιτητής της αναμέτρησης.

Με δυσκολία πραγματοποιούνται οι πτήσεις

Προβλήματα σε προγραμματισμένες πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» έχει προκαλέσει η κακοκαιρία.

Λόγω αδυναμίας προσέγγισης του αεροσκάφους δεν πραγματοποιήθηκαν οι πτήσεις της Aegean από Αθήνα για Χανιά, η πτήση από Χανιά για Αθήνα ενώ μία ακόμα πτήση εξωτερικού, αν και προσέγγισε το «Δασκαλογιάννης» κατευθύνθηκε στη Ρόδο.

Στην περιοχή του αεροδρομίου Χανίων, εκτός από την έντονη βροχόπτωση και τη χαμηλή νέφωση, παρατηρούνται ριπές ανέμων μέχρι και 45 κόμβους!

Στο έλεος της κακοκαιρίας και το Ρέθυμνο

Στο Ρέθυμνο επικρατούν από νωρίς το πρωί έντονες βροχοπτώσεις, με τους ισχυρούς ανέμους να επιδεινώνουν την κατάσταση.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στο επαρχιακό δίκτυο, μόνο ορισμένες πτώσεις δέντρων, για τις οποίες άμεσα επελήφθησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Στο λιμάνι της πόλη επικρατεί έντονος κυματισμός και λόγω των ανέμων παρασύρθηκαν ορισμένα κιγκλιδώματα, ενώ έπεσε ένα ιστιοφόρο.

Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή στους οδηγούς να χρησιμοποιούν χαμηλές ταχύτητες, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες που εμπλέκονται με την πολιτική προστασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Λιμενικό Σώμα και τον δήμο, λόγω της απότομης αλλαγής του καιρού, η οποία ήταν αναμενόμενη, οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τόσο στις μετακινήσεις τους, όσο και στις εργασίες γεωργών και κτηνοτρόφων στην ύπαιθρο.

Πηγή
 
Top