Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023.

-Οι πολίτες της Γερμανίας μπορούν να τρέφονται από τα σκουπίδια και με ληγμένα τρόφιμα. Στο μεταξύ ο μπαγάσας ο Michel de Nostredame – κοινώς γνωστός απλώς ως Nostradamus-σύμφωνα με την Jerusalem Post προβλέπει ότι το 2023 οι άνθρωποι θα φθάσουν σε σημείο κανιβαλισμού (δλδ να φάνε τους συνανθρώπους τους) για να χορτάσουν τη πείνα τους.

Βy Τhe Pendulum


Ας ξεκινήσουμε από τους Γερμανούς οι οποίοι όπως όλα δείχνουν δεν θα συνδράμουν φέτος την Ελληνική Βιομηχανία (!) Τουρισμού.

Για να δούμε το ενδιαφέρον ρεπορτάζ του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου από το pronews καθώς η Merkel για να προστατέψει την υστεροφημία της έφυγε νωρίς από το προσκήνιο η δε Εύα Καιλή δεν πρόλαβε να αποδράσει έγκαιρα από το χρεοκοπημένο μαγαζί που πλέον έπρεπε να μειώσει τους πελάτες του.

Δύο Γερμανοί υπουργοί υπέβαλαν πρόταση για να επιτραπεί στους ανθρώπους να παίρνουν τρόφιμα από κάδους απορριμμάτων σούπερ μάρκετ που είναι ακόμα αξιοπρεπή για κατανάλωση.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Γεωργίας Cem Ozdemir και ο υπουργός Δικαιοσύνης Marco Buschmann εξέδωσαν δήλωση στην οποία κάλεσαν τους υπουργούς Δικαιοσύνης και των 16 γερμανικών πολιτειών να βρουν μια «πρακτική λύση» στο λεγόμενο πρόβλημα «εμπορευματοκιβωτίων».

«Εάν οι άνθρωποι παίρνουν στο σπίτι τους τρόφιμα που έχουν πεταχτεί χωρίς να προκληθεί ζημιά ή παράνομη είσοδος, τότε, κατά τη γνώμη μου, αυτό δεν θα πρέπει πλέον να διώκεται», είπε ο Buschmann.

Οι υπουργοί πιστεύουν ότι σε μια κατάσταση όπου 11 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων πετιούνται κάθε χρόνο, εκ των οποίων το 7% προέρχεται από πάρα πολλές παραγγελίες λιανικής, θα πρέπει να επιτρέπεται στους ανθρώπους να παίρνουν ληγμένα τρόφιμα για συντήρηση.

Την ίδια στιγμή ο Υπουργός Γεωργίας της Βάδης-Βυρτεμβέργης Peter Hauk (CDU) τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της ημερομηνίας λήξης για τα τρόφιμα.

Όπως λέει με την σημερινή της μορφή, εξακολουθεί να είναι ένας λόγος για τον οποίο πετιούνται πάρα πολλά τρόφιμα που δεν έχουν θέση στον κάδο απορριμμάτων, δήλωσε ο Hauk τη Δευτέρα.

Ο όρος συχνά υποδηλώνει ότι το φαγητό είναι μη βρώσιμο αφού περάσει την «καταλληλότερη ημερομηνία».

Ο Hauk θέλει τώρα να αντιμετωπίσει αυτή τη «σπατάλη».

«Οι άνθρωποι πρέπει να βασιστούν ξανά στις αισθήσεις τους και να μυρίσουν, να δουν και να γευτούν αν το φαγητό είναι ακόμα καλό».

Στο μέλλον, τα τρόφιμα θα πρέπει επομένως να επισημαίνονται μόνο με την ημερομηνία παραγωγής, πρότεινε.

Ο Hauk θέλει τώρα να συζητήσει αυτήν την ιδέα και άλλες εναλλακτικές λύσεις με την ομοσπονδιακή και την πολιτειακή κυβέρνηση.

Η εμπορική ένωση της Βάδης-Βυρτεμβέργης χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Hauk.

«Πολλοί καταναλωτές εξακολουθούν να πετούν τα τρόφιμα επειδή έχουν λήξει, παρόλο που αυτό το φαγητό εξακολουθεί να είναι κατάλληλο για κατανάλωση», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος Sabine Hagmann.

Στο μεταξύ τα προσεχώς είναι ακόμη πιο συναρπαστικά

Δείτε για παράδειγμα πως μπορούν να ακινητοποιηθούν όλα τα αεροπλάνα και κάντε μία προσομοίωση τι μπορεί να συμβεί εάν “πέσει” το διαδίκτυο παγκοσμίως>

Δείτε τώρα τι έγραφε το Κουρδιστό Πορτοκάλι στις 2 Ιανουαρίου 2023 αναμεταδίδοντας το ρεπορτάζ των MAARIV ONLINE και JERUSALEM POST για τις προφητείες του μπαγάσα του Νοστράδαμου ο οποίος με κάποιο τρόπο (;) παραμένει πάντα επίκαιρος.

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023.

O Michel de Nostredame ξυπνάει στις 3 τα ξημερώματα και επικαιροποιεί τις προφητείες του. Στη συνέχεια φροντίζει να γίνονται πραγματικότητα. Χα,χα,χα…

Αυτό είναι μία υπόθεση του Clockwork Orange.

Οι συντάκτες από την άλλη δύο μεγάλων Εβραικών εφημερίδων της MAARIV ONLINE και της JERUSALEM POST σήμερα 2 Ιανουαρίου 2023 επιχειρούν ως εξής να ερμηνεύσουν τις προφητείες του μερακλή αιωνόβιου Michel de Nostredame που μοιάζει να ζει κάπου εκεί έξω…Mάλιστα εάν πιστέψουμε την ερμηνεία των Ισραηλινών δημοσιογράφων, ο μπαγάσας ο Michel de Nostredame πρέπει να είναι πολύ ζοχαδιασμένος με τον Elon Musk!


Ένας μεγάλος πόλεμος, οικονομική καταστροφή και πολλά άλλα: Αυτές είναι οι προβλέψεις του Νοστράδαμου για το 2023
Ο αστρολόγος του 15ου αιώνα που προέβλεψε την άνοδο του Hitler και την πτώση των Δίδυμων Πύργων. Ποιες από τις προβλέψεις του θα μπορούσαμε να δούμε να πραγματοποιούνται το 2023;

Ο διάσημος Γάλλος αστρολόγος, Michel de Nostredame – κοινώς γνωστός απλώς ως Nostradamus – ετοίμασε ένα βιβλίο με ανατριχιαστικές προβλέψεις που ονομάστηκε Les Prophéties, το οποίο εξέδωσε πριν από περισσότερα από 450 χρόνια. Και, παρά την ηλικία του βιβλίου, πολλές από τις προβλέψεις του έχουν αποδειχθεί ότι πραγματοποιούνται.

Το περιεχόμενο του βιβλίου έκανε τρομερές προβλέψεις για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στην εξουσία και τη Γαλλική Επανάσταση, τα οποία ήταν όλα τρομερά ακριβή. Όχι μόνο προέβλεψε αυτά τα γεγονότα, αλλά προέβλεψε με επιτυχία τη δολοφονία του 35ου Προέδρου των ΗΠΑ John F. Kennedy, ακόμη και τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου κατά του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Αν και οι προβλέψεις του δεν έχουν ποτέ μια συγκεκριμένη ημερομηνία, εδώ είναι μερικές που θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα το 2023:

Μια αποτυχημένη οικονομία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κανιβαλισμό

Ο Νοστράδαμος προέβλεψε ότι η ανθρωπότητα μπορεί να αντιμετωπίσει την απειλή του κανιβαλισμού λόγω μιας αποτυχημένης οικονομίας, γράφοντας: “Δεν υπάρχουν ηγούμενοι, μοναχοί, αρχάριοι για να διδάξουν. Το μέλι θα κοστίζει πολύ περισσότερο από το κερί, η τιμή του σιταριού θα είναι υψηλή. Ο άνθρωπος θα βρεθεί σε μεγάλη σύγχυση θα φάει ακόμη και τον φίλο του απελπισμένος».

Αυτά τα λόγια, προφανώς, προβλέπουν ότι το κόστος ζωής θα συνεχίσει να αυξάνεται και το 2023 και αφήνουν πολλούς να ελπίζουν ότι η αναφορά στον κανιβαλισμό είναι μόνο μεταφορική.

A 16th-century edition of predictions by Nostradamus, the first book to be digitised by Google from a collection of 500,000 at the Municipal Library of Lyon, is displayed by a librarian in this January 15, 2010 file picture. Amid the flat, wide fields of central France, a team of re-trained secretar

Ο Μεγάλος Πόλεμος του 2023

Μια γραμμή στο βιβλίο του μυστικιστή ξεχωρίζει ιδιαίτερα, και γράφει: «Επτά μήνες μεγάλου πολέμου, οι άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας του κακού, αλλά το φως τους δεν θα πέσει στα χέρια του βασιλιά».

Αυτή η πρόβλεψη θα μπορούσε να αναφέρεται στην τρέχουσα σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας που διατρέχει τον κίνδυνο να μετατραπεί σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, εάν κλιμακωθεί περαιτέρω. Ωστόσο, υπάρχει διαφωνία σχετικά με την ανάλυση αυτής της γραμμής, αφού ο πόλεμος έχει ξεπεράσει τους επτά μήνες και πλησιάζει το όριο του ενός έτους.

Αλλαγή στα βρετανικά νησιά

Το πιο πρόσφατο παγκόσμιο γεγονός που οι άνθρωποι ισχυρίστηκαν ότι συνδέεται με το βιβλίο του ήταν ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ τον Σεπτέμβριο του 2022. Μετά το θάνατό της, το βιβλίο έσπασε ρεκόρ πωλήσεων και φαίνεται να συνδέεται με την ακόλουθη πρόβλεψη: «Επειδή αποδοκίμασαν το διαζύγιό του, έναν άνθρωπο που αργότερα τον θεώρησαν ανάξιο, ο λαός θα διώξει τον βασιλιά των νησιών, θα τον αντικαταστήσει ένας άνθρωπος που δεν περίμενε ποτέ να γίνει βασιλιάς».

Κάποιοι θεωρούν ότι το απόσπασμα αναφέρεται στον βασιλιά Κάρολο Γ’ και το περίφημο διαζύγιο του από την Νταϊάνα, την πριγκίπισσα της Ουαλίας. Πιστεύουν ότι, με βάση αυτό, ο Βασιλιάς θα παραιτηθεί τον επόμενο χρόνο.

Πιστεύουν ότι η πρόβλεψη αναφέρει ότι θα αντικατασταθεί από τον πρίγκιπα Harry, και όχι από τον διάδοχο του θρόνου, τον William, Πρίγκιπα της Ουαλίας, λόγω της αναφοράς σε έναν άνθρωπο «που δεν περίμενε ποτέ να γίνει βασιλιάς».



Μια καταστροφή εκτός πλανήτη για τον Εlon Musk

Ο αστρολόγος προέβλεψε στο βιβλίο του ότι η αναζήτηση της ανθρωπότητας να αποικίσει τον Άρη – μια αναζήτηση που ηγείται το SpaceX του Εlon Musk – μπορεί να τελειώσει το 2023.

Ο προφήτης έγραψε: Ουράνια φωτιά όταν σβήσουν τα φώτα του Άρη», και με τον Μusk να υπόσχεται επανειλημμένα ένα σχέδιο για να φτάσει στον Άρη, κάτι τρομερό θα μπορούσε να συμβεί στους πρώτους ανθρώπους που τελικά θα φτάσουν στον κόκκινο πλανήτη.

Oι ξηρές εκτάσεις θα γίνουν πιο ξηρές και πρόβλεψη πλημμυρών

Η γη μπορεί να υποστεί άλλη μια κλιματική καταστροφή το 2023, σύμφωνα με τα λόγια του Nostredame. «Η ξηρά θα στεγνώσει ακόμα περισσότερο και θα υπάρξουν μεγάλες πλημμύρες όταν δείτε το ουράνιο τόξο», έγραψε. Καθώς η κλιματική αλλαγή συνεχίζει να επιδεινώνεται, αυτή η πρόβλεψη δεν φαίνεται τραβηγμένη για το επόμενο έτος-σημειώνουν οι συντάκτες τω καλώς εφημερίδων.

Εξεγέρσεις και εκδίκηση στους δρόμους

Ο προφήτης έγραψε στο βιβλίο του: «Αργά ή γρήγορα θα δείτε μεγάλες αλλαγές να γίνονται – φρίκη και τρομερές εκδικήσεις».

Αυτή η πρόβλεψη υποδηλώνει ότι θα υπάρξουν περισσότερες κοινωνικές αναταραχές και εμφύλια εξέγερση τους επόμενους μήνες. Ο αστρολόγος συνέχισε γράφοντας: «Οι σάλπιγγες του πολέμου δονούνται σε μεγάλη διαμάχη» και «μια συμφωνία που έχει σπάσει», που για άλλη μια φορά παραπέμπει κατά κάποιο τρόπο σε μια εξέγερση ή επανάσταση κάπου στη Γη το 2023.

Οι εικασίες είναι ότι η προφητεία αναφέρεται στις ταραχές στο Ιράν μετά τον θάνατο του Mehsa Amini, οι οποίες δεν αναμένεται να σταματήσουν σύντομα και μάλιστα προβλέπεται να κλιμακωθούν.

Ποια γεγονότα προέβλεψε με ακρίβεια ο Νοστράδαμος στο παρελθόν;


Μία από τις πιο κρυπτικές προφητείες του Nostredame πιστεύεται από πολλούς ότι προμήνυε τη Μεγάλη Πυρκαγιά του Λονδίνου το 1666.

Το πλήρες απόσπασμα έχει ως εξής: «Το αίμα του δίκαιου θα διαπράξει σφάλμα στο Λονδίνο, καμένο από κεραυνούς είκοσι τριών και έξι: Η αρχαία κυρία θα πέσει από την ψηλή της θέση, αρκετοί από την ίδια αίρεση θα σκοτωθούν».

Σύμφωνα με το Sky History, ο λόγος για τον οποίο ορισμένοι πιστεύουν ότι αναφέρεται στη φονική πυρκαγιά του 17ου αιώνα είναι ότι το “twenty-threes the six” θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως 20×3+6, που ισούται με 66, όπως το 1966.

Ωστόσο, προσθέτουν, το απόσπασμα παραμένει αμφισβητούμενο καθώς η φωτιά ξεκίνησε από φλόγα σε φούρνο και όχι από κεραυνό και η αναφορά σε μια αρχαία κυρία προβληματίζει τους ανθρώπους μέχρι σήμερα.

Μία από τις πιο ανατριχιαστικές προφητείες του μεγάλου μυστικιστή πιστεύεται ότι παραπέμπει στην άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στη Γερμανία του 1930 και στο Ολοκαύτωμα που ακολούθησε, καθώς έγραψε: «Από τα βάθη της Δυτικής Ευρώπης, ένα μικρό παιδί θα γεννηθεί από φτωχούς ανθρώπους, αυτός που με τη γλώσσα του θα σαγηνεύσει ένα μεγάλο στρατό, η φήμη του θα αυξηθεί προς το βασίλειο της Ανατολής».

Αργότερα, γράφει: “Θηρία άγρια ​​από την πείνα θα διασχίσουν τα ποτάμια, το μεγαλύτερο μέρος του πεδίου της μάχης θα είναι εναντίον του Hister. Σε ένα σιδερένιο κλουβί θα συρθεί ο μεγάλος, όταν το παιδί της Γερμανίας δεν παρατηρεί τίποτα”.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η λέξη Hister είναι απλώς ο λατινικός όρος για τον ποταμό Δούναβη και δεν είναι το πιο συναρπαστικό μέρος της προφητείας 450 ετών.

Η άνοδος του Χίτλερ στην εξουσία και η εισβολή στην Πολωνία και στην Ευρώπη γενικότερα υποβοηθήθηκαν εν μέρει από το ρητορικό του ταλέντο, και έτσι η γραμμή “με τη γλώσσα του θα παρασύρει ένα μεγάλο στρατό”, πιστεύεται από ορισμένους ότι είναι μια άμεση αναφορά σε αυτά τα γεγονότα.

Άλλες ευρέως πιστευτές προφητείες περιελάμβαναν τη δολοφονία του Kennedy μετά από εκτεταμένες απειλές θανάτου («Ο μεγάλος άνδρας θα χτυπηθεί την ημέρα από έναν κεραυνό, μια κακή πράξη που είχε προβλεφθεί από τον κομιστή μιας αίτησης») και τον βομβαρδισμό της Hiroshima και του Nagasaki ( ( «Κοντά στις πύλες και μέσα σε δύο πόλεις, θα υπάρξουν μάστιγες που δεν έχουν δει ποτέ, πείνα μέσα στην πανούκλα, άνθρωποι εξοντωμένοι από ατσάλι, που θα φωνάζουν κλαίγοντας στον μεγάλο αθάνατο Θεό για ανακούφιση.»)

Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι ορισμένοι πιστεύουν ότι ο Νοστράδαμος προέβλεψε τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου με το απόσπασμα: «Η πυρκαγιά από το κέντρο της Γης θα προκαλέσει δονήσεις γύρω από τη Νέα Πόλη-New City, δύο μεγάλοι βράχοι θα πολεμήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα».


Υποσημείωση από το Clockwork Orange> O μπαγάσας ο Michel de Nostredame όχι μόνο επικαιροποιεί τις Προφητείες του αλλά είναι πολύ πιθανό να υπαγόρευσε και στον George Orwell το σενάριο τόσο για το 1984 όσο και για τη Φάρμα των Ζώων. Όπως όλα δείχνουν ο Michel de Nostredame αρέσκεται ακόμη και στη συγγραφή σεναρίων για ταινίες του Χόλιγουντ οι οποίες στη συνέχεια αποδεικνύονται πολύ “προφητικές”.





«Το Κόμμα σού έλεγε να αρνιέσαι τη μαρτυρία των ματιών και των αυτιών σου. Ήταν η υπέρτατη, η ουσιωδέστερη εντολή του.» (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου 1984)

Απομονωμένος στο νησί Ιούρα στα ανοιχτά της Σκωτίας, υποφέροντας από τη φυματίωση που θα αποβεί σύντομα μοιραία για τη ζωή του, ο Τζορτζ Όργουελ έγραψε το “1984” με πυρετώδη ρυθμό, σ’ έναν αγώνα δρόμου με τον χρόνο, μεταξύ 1947 και 1948.


Στις 4 Δεκεμβρίου του 1948 έστειλε το ολοκληρωμένο χειρόγραφο στον εκδοτικό οίκο Secker and Wartburg και το βιβλίο κυκλοφόρησε στις 8 Ιουνίου του 1949, επτά μόλις μήνες πριν από τον θάνατό του. Κορυφαίο δείγμα πολιτικής δυστοπικής μυθοπλασίας, το “1984” δάνεισε στην αγγλική γλώσσα όρους που καθιερώθηκαν σύντομα στην καθομιλουμένη, ενέπνευσε ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, θεατρικά έργα, ένα μπαλέτο, μία όπερα, ένα άλμπουμ του Ντέιβιντ Μπόουι, απομιμήσεις, παρωδίες, συνδέθηκε με τους πλέον ετερόκλιτους πολιτικούς χώρους, από το κίνημα των Μαύρων Πανθήρων ως την αντικομμουνιστική Birch Society, ερμηνεύτηκε με ποικίλους τρόπους, απαγορεύτηκε, αμφισβητήθηκε. (Από το επίμετρο της Κατερίνας Σχινά)

«Ο νέος ολοκληρωτισμός του 1984 δεν ενδιαφέρεται να υποτάξει, θέλει να υποφέρουν όλοι όσοι δεν είναι δικοί του, αλλά πολλές φορές και οι δικοί του. Το Κόμμα δεν θέλει να υποταχθούν οι αντίπαλοί του, θέλει να υποφέρουν. (…) Τα δύο αυτά βιβλία, το 1984 και η Φάρμα των ζώων, μας μαθαίνουν πώς πρέπει να σκεφτόμαστε ώστε να μην αφήσουμε τις δημοκρατίες να ξεχάσουν τον εαυτό τους. Το διάβασμα και το ξαναδιάβασμά τους δεν είναι απλή σύσταση, είναι μέσο για την άμυνα των δημοκρατιών έναντι των εχθρών τους». (Γιώργος Σιακαντάρης, bookpress.gr, 01/03/2021)


«Μιλώντας για το 1984 συχνά θαυμάζουμε την οραματική φαντασία του συγγραφέα και υποτιμούμε τη συγγραφική τέχνη του. Πόσο καλά δομημένο μυθιστόρημα είναι, πώς κρύβει εντέχνως τους αρμούς του, με τι μαεστρία εισάγει τους χαρακτήρες και πώς ενισχύει και παρατείνει το σασπένς με τρόπους έξυπνους που διαρκώς ανανεώνονται. Πόσο εκπληκτικά καλογραμμένο βιβλίο είναι, φράση τη φράση, παράγραφο την παράγραφο. Ο Τζορτζ Όργουελ δεν αρκείται στις ιδέες: τις ενσαρκώνει και τις υπηρετεί μέχρι τέλους, μέσα από τους χαρακτήρες και τον κόσμο που έχει χτίσει. Είναι μέχρι την τελευταία του λέξη μυθιστοριογράφος». (Κ. Β. Κατσουλάρης, bookpress.gr, 07/06/2021)

«Κανένα μυθιστόρημα του περασμένου αιώνα δεν έχει ασκήσει μεγαλύτερη επιρροή από το 1984 του Τζορτζ Όργουελ.» (Atlantic)

«Το μυθιστόρημα του Όργουελ είναι μια προειδοποίηση για όλη την ανθρωπότητα. Επισημαίνει το πόσο σημαντική είναι η αντίσταση στον έλεγχο και την καταπίεση των μαζών.» (Guardian)

«Δεν θα πρέπει να θυμόμαστε τον Τζορτζ Όργουελ ως έναν άνθρωπο των αριθμών -το 1984 θα μείνει, όχι το Χίλια εννιακόσια ογδόντα τέσσερα- αλλά ως άνθρωπο των γραμμάτων», έγραψε ο Paul Gray, «που ήθελε να αλλάξει τον κόσμο, αλλάζοντας τις λέξεις που χρησιμοποιούμε για να τον περιγράψουμε.» (Time)
 
Top