Όπως ήδη συνέβη για τη μητέρα της Μαρία Ντολόρες Κολεόνι , το Εφετείο της Μπρέσια έδωσε το πράσινο φως για την έκδοση στο Βέλγιο της Σίλβια Παντσέρι , δικηγόρου κόρης του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Πάντσερι, μεταξύ των ανθρώπων που κατέληξαν στη φυλακή για το σκάνδαλο του Qatargate.

Οι δικαστές αποδέχθηκαν το αίτημα της βελγικής δικαιοσύνης που εξέδωσε τον Δεκέμβριο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κατά της κόρης και της συζύγου του πρώην πολιτικού του Δημοκρατικού Κόμματος. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα η Σίλβια Παντσέρι θα βρεθεί στις ίδιες φυλακές με την Εύα Καϊλή.

Η Σίλβια Παντσέρι βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στη βόρεια Ιταλία. Συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της επιχείρησης για το σκάνδαλο «Qatargate».

H γραμμή υπεράσπισης
Oι συνήγοροι υπεράσπισής της είναι πιθανό να προσφύγουν κατά της απόφασης, εντός των επομένων πέντε ημερών, στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας. Εχουν ήδη ακολουθήσει την ίδια οδό, σε ό,τι αφορά την απόφαση που ελήφθη στην Μπρέσια, υπέρ της έκδοσης της συζύγου του Αντόνιο Παντσέρι, Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, στο Βέλγιο.

Σε ό,τι αφορά τη Σίλβια Παντσέρι, οι εισαγγελείς της Μπρέσια θεώρησαν ότι στο Βέλγιο τηρούνται οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κάτι που είχε αμφισβητηθεί από τους δικηγόρους της, οι οποίοι είχαν κάνει αναφορά σε πρόβλημα «υπερπληθυσμού» των βελγικών φυλακών.


 
Top