Ενώ έχει ανοίξει η συζήτηση για άνοιγμα του λιανεμπορίου είτε με click away, είτε με click in shop, προβληματισμένοι είναι οι λοιμοξιολώγοι για την αυξημένη κυκλοφορία στους δρόμους της Αττικής, της οποίας οι ΜΕΘ πιέζονται πιο έντονα από ποτέ – από την έναρξη της Πανδημίας.

Και μπορεί η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών να μείωσε κατά 60% την κίνηση στους δρόμους της Αττικής, τα στοιχεία όμως δεν είναι καλά κατά τις προηγούμενες δύο ημέρες και κατά τις πρώτες ημέρες του lockdown.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι και τα στοιχεία που δίνει το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής: Μία καθημερινή ημέρα με lockdown, η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδικές αρτηρίες είναι αυξημένη κατά περίπου 50% σε σχέση με το μέσο όρο της κινητικότητας του lockdown του Μαρτίου του 2020, ενώ σε σχέση με τις ημέρες προ του τελευταίου lockdown η μείωση είναι μόλις στο 7 με 10%.

Εν αναμονή λοιπόν και για το πώς θα διαμορφωθεί η κυκλοφορία αυτή την εβδομάδα, με την ισχύουσα αλλαγή του τρόπου χορήγησης των βεβαιώσεων μετακίνησης, των εργαζομένων και με τον περιορισμό της κυκλοφορίας όσων είναι σε τηλεργασία, αναστολή και κανονική άδεια.

Θεωρείται δεδομένο πως εφόσον δεν μειωθεί δραστικά η κινητικότητα, θα προταθούν και νέα μέτρα στην Κυβέρνηση για τις επόμενες 10 ημέρες, όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας και τις καθημερινές από τις 18.00, η αύξηση του προστίμου στα 500€ και άλλα…
 
Top