Της Ιωάννας Υψηλάντη

Το βραβευμένο με Νόμπελ "Μυθιστόρημα ενός ανθρώπου δίχως πεπρωμένο", (εκδόσεις Καστανιώτη), που... περιέχει και πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία του Ούγγρου συγγραφέα, Ιμρε Κέρτες, ταιριάζει απόλυτα σε όσα παράλογα ζούμε σήμερα.
Το βιβλίο, μεταφέρει με αθώο τρόπο τη φρίκη των στρατοπέδων συγκέντρωσης των Ναζί, που κάποιες φορές φτάνει το όριο της βλακείας από τον μικρό αφηγητή, Γκιόργκι. Τα στρατόπεδα είναι απάνθρωπα, αλλά χαμένος στην καταναγκαστική εργασία και στην επιβίωση, ο έφηβος θεωρεί, απλώς βλακώδεις τις κυβερνήσεις. Δεν αντιλήφθηκε, για πού προοριζόταν ο πατέρας του, όταν διατάχθηκε να φύγει, για "εργασία", δεν αναρωτήθηκε, γιατί φορά το άστρο και του απαγορεύεται να βγει, από τα όρια της συνοικίας του, ούτε γιατί μάζευαν Εβραίους στους σταθμούς των τρένων.
Κάποια στιγμή,  στο Μπούχενβαλντ, όπου κατέληξε και ο ίδιος, τον αναζητούν με το όνομά του, αλλά εκείνος αδυνατεί ν΄ανταποκριθεί. Αντ’ αυτού, ο Γκιόργκι, απαντά μόνο με τον αριθμό αναγνώρισής του, κι όταν πιέζεται να δώσει το όνομά του έχει φανερή δυσκολία να το θυμηθεί.
Ίσως κι εμείς μπορούμε να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε, για το γεγονός ότι οι κυβερνήτες είναι τελειωμένοι ηλίθιοι με όσα κάνουν, αλλά όχι τώρα, στην διάρκεια της πανδημίας.
Όσα γίνονται τώρα είναι κυνικά προσχεδιασμένα, επεξεργασμένα και εφαρμοσμένα. Αποφασίζονται κεντρικά και εφαρμόζονται, απ΄όλους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Εδώ δεν μιλάμε, για "ηλιθιότητα", αλλά για μια "λαμπρή ιδέα" κατακρεούργησης των κοινωνιών. Οικονομικής και ανθρωπιστικής.
Μετά από πρόταση της Γερμανίας, τον Ιανουάριο, αποφασίστηκε το Μέγα-λοκνταουν. Μέχρι το Πάσχα. Όλα τα προηγούμενα ήταν  "παιδικά" εγχειρήματα.
Ακούστηκε και η πρόταση να επιτρέπεται η είσοδος σε καταστήματα και λεωφορεία, μόνο σε όσους φορούν αναπνευστήρες, τύπου FFP-2.
Μην τρελαίνεστε, ακόμα! Θυμηθείτε ότι τον περασμένο Μάρτιο, οι μάσκες δεν ήταν απαραίτητες. Μέχρι που δόθηκαν οι δουλειές σε "δικά μας παιδιά", όλων των κυβερνήσεων της Ευρώπης.Μετά, έγιναν απαραίτητες και οι ασπίδες προσώπου. Πετάχτηκαν στα σκουπίδια, αφού τις αγοράσαμε. Μετά, οι διπλές μάσκες, για το τρίτο κύμα. Απομένουν οι αναπνευστήρες. Τέσσερεις φορές οι άνθρωποι αναγκάστηκαν ν΄αγοράσουν το ίδιο πράγμα, αλλά ο ιός είναι πάντα εκεί! Αποθέωση του μάρκετιγκ.
Και το χρήμα, όπως στην περίπτωση της Αυστρίας, μπαίνει πάντα, στις τσέπες εκείνων, που ανακοινώνουν μέτρα.
Αφελώς εκπλήσσεται και το Γερμανικό κοινό, από πού ο Υπουργός Υγείας της χώρας τους, Spahn, που δεν είναι καν γιατρός, αλλά οικονομολόγος, απέκτησε βίλα 4,3 εκατομμυρίων ευρώ και δεν απαντά, από πού προέρχονται αυτά τα ποσά.
Η Μέρκελ, λοιπόν, αποφάσισε μια νέα τακτική, βλέποντας την αναποτελεσματικότητα των μέτρων, που δεν τιθασεύουν τον ιό.
Από το "No-COVID-Plan", πέρασε, στο  "zero covid plan".
Τώρα έχουμε στόχο! Όχι απλώς προσπάθειες και μάλιστα, ανεπιτυχείς! Τώρα θα κλεινόμαστε μέσα, μέχρι να εξαλειφθεί! Δεν φτάνουν αυτά τα... "μικροδιαστήματα", για τα όποια σκοτεινά σχέδια υπάρχουν στο παρασκήνιο. Γιατί σίγουρα υπάρχουν και υλοποιούνται!
Έτσι, ο στόχος θα είναι το Ευαγγέλιο της κάθε κυβέρνησης και οι "αιρετικοί", που πιστεύουν ότι κανένας ιός δεν εξαφανίζεται, μέχρι του μηδενός, θα οδηγούνται στην πυρά της λογοκρισίας και της "συνωμοσιολογίας".
Η νέα "Θρησκεία" δεν ανέχεται αντιρρήσεις και άβολα γεγονότα, όπως οι νέοι και νέοι θάνατοι, από τα εμβόλια, που θάβονται κανονικά. Ούτε οι πιστοί της δέχονται ότι υπάρχει Ρώσικο εμβόλιο! Αυτό, απλά δεν ταιριάζει στους κανόνες της πίστης που σχηματίζονται, ακριβώς μπροστά στα μάτια μας και απειλεί την ακεραιότητα της νέας κοσμοθεωρίας.
 
Top