Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε, στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, να «κοκκινίσουν» περιοχές που καταγράφουν ανησυχητική επιδημιολογική πορεία. Ανάμεσα στις περιφερειακές ενότητες ήταν  και αυτή των Ιωαννίνων.

Ωστόσο ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, διαφωνώντας  λέει  ότι τα Ιωάννινα έχουν επιβαρυνθεί το τελευταίο διάστημα όχι εξαιτίας της διασποράς αλλά εξαιτίας της πίεσης που δέχονται οι υγειονομικές μονάδες λόγω των εισαγωγών και των διακομιδών ασθενών που έρχονται από την Αλβανία.

«Η εμφανιζόμενη επιδημιολογική επιβάρυνση όμως της Π.Ε. Ιωαννίνων των τελευταίων εβδομάδων κατά κύριο λόγο, οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες και ειδικότερα στις αθρόες διακομιδές και εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών από τη γειτονική Αλβανία, οι οποίες αποφασίζονται και εγκρίνονται από το Υπουργείο Εξωτερικών» ανέφερε ο περιφεριάρχης.

Το 50% των νοσηλευόμενων
«Σήμερα, το 50% των νοσηλευόμενων στις Μονάδες Λοιμωδών των νοσοκομείων των Ιωαννίνων προέρχεται από την Αλβανία, από την οποία προέρχεται και το σύνολο των νοσηλευόμενων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» τόνισε ο περιφερειάρχης Ηπείρου...
 
Top