Οι επιδημιολογική δείκτες κυρίως στην Αττική  δεν επιτρέπουν, για την ώρα, οποιαδήποτε συζήτηση για έξοδο από το αυστηρό lockdown. Αντίθετα ενισχύεται η άποψη μεταξύ των ειδικών, για παράταση των περιοριστικών μέτρων τουλάχιστον για μια εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι το lockdown στην Αττική -με τις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις- ολοκληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου.


Παρά τις δύο εβδομάδες καθολικού lockdown στην Αττική τα κρούσματα δεν δείχνουν να μειώνονται. Την Παρασκευή, όλοι οι κρίσιμοι δείκτες παρουσίασαν αύξηση. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.460 κρούσματα, 28 θανάτους και 325 οι διασωληνωμένους. Εξ αυτών για ακόμα μια μέρα οι μισοί βρίσκονται στην Αττική. Όλα αυτά, τη στιγμή που η πίεση στο σύστημα υγείας γίνεται ασφυκτική.

Πιθανώς αυτοί οι αριθμοί είναι και ό λόγος που ερωτηθείσα για την περίπτωση ενός ακόμα lockdown όταν ολοκληρωθεί αυτό που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Βάνα Παπαευαγγέλου ήταν ξεκάθαρη. «Νιώθουμε μια αισιοδοξία, χωρίς βέβαια να μπορούμε να πούμε από τώρα ότι αυτό είναι το τελευταίο lockdown. Αυτό δεν μπορεί να το πει κανείς» είπε χαρακτηριστικά.

Αναμένεται αύξηση κρουσμάτων
Όλα αυτά, τη στιγμή που -παρά το γεγονός πως τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μία σταθεροποίηση στα κρούσματα-, τα μαθηματικά μοντέλα των ειδικών «δείχνουν» πως την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε αύξηση στις μολύνσεις.
Επομένως, αναμένεται τα κρούσματα να αυξηθούν την τελευταία εβδομάδα του lockdown, το οποίο λήγει τυπικά στις 28 Φεβρουαρίου.
Έτσι, βάσει των παραπάνω σε συνδυασμό με την απότομη αύξηση των μεταλλαγμένων κρουσμάτων πιθανώς να οδηγήσουν σε παράταση των περιοριστικών μέτρων.


 
Top