Τα προβλήματα που έχουν επέλθει σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις από την πανδημία που ταλαιπωρεί τον κόσμο το τελευταίο έτος είναι πολλά και τεράστια.


Οικονομικά, ψυχολογικά, οι πολίτες στα όρια τις αντοχής τους και παρόλα αυτά όλοι κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Στα προβλήματα τους όμως έρχεται να προστεθεί και η αισχρή πολιτική της ΔΕΗ μέσα από τη συνεργασία της με εισπρακτικές εταιρίες και δικηγορικά γραφεία. Δεν αναφερόμαστε για μεγαλοοφειλέτες – καλοπληρωτές και στρατηγική μη πληρωμής λογαριασμών, αλλά για χιλιάδες συμπολίτες μας που δυσκολεύονται και αδυνατούν πραγματικά να συντηρήσουν το σπιτικό τους.

Πλέον η ΔΕΗ μέσω εισπρακτικών εταιριών ενοχλεί καθημερινά – και πάντα σε ώρες κοινής ησυχίας – συμπολίτες μας για μικρά ποσά και κάτω των 100 ευρώ μέχρι 150 και μάλιστα για λογαριασμούς που η προθεσμία πληρωμής έληξε προ ολίγων ημερών.

Χαρακτηριστική η τελευταία καταγγελία συμπολίτη μας από τη Ρόδο που εισπρακτικές εταιρίες τον ενοχλούν εκ μέρους της ΔΕΗ για ποσό μικρότερο των 150 ευρώ και ληξιπρόθεσμο μόλις μιας εβδομάδας ενώ ο λογαριασμός έφθασε πριν δυο εβδομάδες στην πόρτα του.

Η κυβέρνηση εσκεμμένα άφησε το περιθώριο στη ΔΕΗ να δρα ανενόχλητη, θεωρώντας προφανώς πως άνεργοι για μήνες με ένα επίδομα των 534 ευρώ αν είναι τυχεροί και το δικαιούνται , μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα μιας οικογένειας για μήνες.

Με την πολιτική αυτή που σίγουρα δεν είναι κοινωνική, στριμώχνει ακόμα λίγο τους πολίτες προς το χείλος του γκρεμού δίνοντας το περιθώριο στις εισπρακτικές να τους βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό.

Σκληρή και αισχρή Πολιτική που δεν κρατάνε ούτε ιδιωτικές εταιρίες και πάροχοι ενέργειας και τηλεπικοινωνίας και κρατάει η ΔΕΗ που πλέον δρα ξεκάθαρα ως εισπρακτική του κράτους και όχι ως πάροχος ηλεκτρικού ρεύματος, ενός δημόσιου αγαθού.

Πηγή: https://rodosreport.gr
 
Top