Νικος Βραχιολιδης 

Δείτε ποιά είναι η αλήθεια!
γράφει ο συνάδελφος του ΑΔΜΗΕ σήμερα, ΔΕΗ παλιότερα, 
Μιχάλης Παγώνης.
 
"Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει εργολάβους που κόβουν τα κλαδιά. Όταν πάνε να τα κόψουν, οι καλοί οικολογικά ευαίσθητοι άνθρωποι παίρνουν τηλέφωνο την αστυνομία και αυτή με τη σειρά της τους πάει αυτόφωρο και πρέπει να πάει ο εργολάβος τη σύμβαση και τα αποδεικτικά για το προσωπικό, την έκθεση σκοπιμότητας, την περιβαλλοντολογική μελέτη και την άδεια από το δασαρχείο, για να τους αφήσουν. Οπότε σε κάθε τέτοια περίπτωση τα παρατάνε τα δέντρα στην τύχη τους, για να μη μπλέξουν.
Τα ίδια συμβαίνουν και με μας στον ΑΔΜΗΕ (χωρίς αυτόφωρα).
Το θέμα λύνεται ΑΜΕΣΑ με επιτόπου υπογραφή μιας δήλωσης από τον όποιο αντιρρησία, ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη και το κόστος αποκατάστασης σε περίπτωση βλάβης! Τότε γίνονται μπουχός!!!
Όλοι οι δήμοι πρέπει να κόβουν τα δέντρα στους δρόμους του, εκτός από τους κεντρικούς που είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας.
Σε μένα ήρθε ο δήμος να κόψει ένα δέντρο στον κήπο μας και όταν τους πρόλαβα, χωρίς να καλέσω την αστυνομία, είπαν ότι το έκαναν για τα καλώδια........ που δεν έχουμε. Η αλήθεια ήταν ότι ένας από την πολυκατοικία δεν ήθελε το δέντρο, έχοντας κολλητό στον δήμο και τους φώναξε! Όταν τους ζήτησα να μου επιδείξουν τη χαρτούρα δεν είχαν τίποτα και έφυγαν.
Με πήρε μετά τηλέφωνο ο υπεύθυνος πράσινου ζητώντας συγνώμη για το "λάθος" και τελικά στην κουβέντα κατέληξε στην ερώτηση "πού και πώς γνωρίζω τη διαδικασία;
Και δεν είναι ανάγκη να προχωρήσω στο δικαίωμα της μήνυσης και ΟΤΙ θέλω να πάρω τον ίδιο", αλλά αυτό είναι λίγο... διαφορετικό.
Το παρατράβηξα νομίζω.
ΥΓ. Όσο ήμουν στη ΔΣΣΜ (Διεύθυνση Συνεργείων Συστήματος Μεταφοράς {ηλεκτρικής ενέργειας}) ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ενημέρωνα την πολιτική προστασία (Φωτό Νο1 στέλνει κάθε χρόνο ενημερωτικό για την προληπτική συντήρηση και τη λήψη μέτρων για την αποφυγή πυρκαγιών και γενικά προστασία πολιτών και περιουσιών) και το υπουργείο περιβάλλοντος και την διεύθυνση δασών (που ΔΕΝ έχει επικοινωνία με τα δασαρχεία) και όλα τα δασαρχεία που εμπλέκονταν στους χώρους δικαιοδοσίας μας με τα σημεία επέμβασης (δέντρα και διαδρόμους πρόσβασης με χάρτες και στίγματα) πρωτοκολλημένα στο καθένα και έπαιρνα εγγράφως τη σύμφωνη γνώμη τους.
Η φώτο Νο1 είναι από τότε που ήμασταν ένα. ΑΥΤΑαααα !!!"
Άντε γιατί πολλά παράλογα γράφονται!




 
Top