"Φυσικά και είχα δώσει εντολή στον υπουργό Οικονομικών να συγκροτήσει ομάδα επεξεργασίας ενός σχεδίου άμυνας σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης" είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας

Ωστόσο υπογράμμισε πως σχέδια εξόδου της χώρας δεν είχαμε και ποτέ δεν επεξεργαστήκαμε, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά για το διαβόητο plan b του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

"Όταν οι εταίροι είχαν στο τραπέζι σχέδιο Grexit, εμείς δεν θα έπρεπε να προετοιμαστούμε;" διερωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας.

"Αντι να ψάχνετε ευθύνες για σχέδιο Grexit καλύτερα να απευθυνθείτε σε αυτούς που καλλιεργόυσαν το Grexit. Δεν έχετε ακούσει τίποτα για το Plan Β των Βρυξελλών 1000 σελίδων; Για πρώτη φορά είχε ακουστεί ότι η Κομισιόν ετοιμάζει σχέδιο το 2012. Το σχέδιο αυτό επικαιροποιείται συνεχώς. Οι εταίροι και οι δανειστές μας είχαν έτοιμο ένα σχέδιο Grexit. Εμείς ως κυβέρνηση δεν έπρεπε να σχεδιάσουμε τις άμυνές μας; Είχαμε υποχρεώση απέναντι στους πολίτες να προετοιμαστούμε απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μην ψάχνετε στον κ. Βαρουφάκη για σκάνδαλα κ. Γεννηματά. Αλλά στη δική σας αυλή, όπως τα υποβρύχια”, σημείωσε ο κ. Τσίπρας.




Σχόλιο : Τιμάει τον Τσίπρα η σημερινή του κάλυψη, στον πρώην υπουργό του. Να δούμε κάτι Φίληδες, Αυλωνίτου κ.α., τι θα πουν σήμερα, που μίλαγαν για αξιόποινες πράξεις!

Πηγή
 
Top