Μπορεί η συγκεκριμένη είδηση να ακούγεται παράλογη, μια σύντομη όμως έρευνα μπορεί να πείσει και τον τελευταίο δύσπιστο για το αν είναι αληθής ή όχι.

Η Γερμανία, που θέλει να παρουσιάσει ως καταστροφική την κυκλοφορία παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα, επιτρέπει εδώ και χρόνια την κυκλοφορία παράλληλου νομίσματος σε αρκετές περιοχές της επικράτειάς της και μάλιστα με την ίδια αξία που έχει το ευρώ!


Πρόκειται για το νόμισμα Chiemgauer, το οποίο αποτελεί εσωτερικό νόμισμα της Βαυαρίας, ενός εκ των σημαντικοτέρων ομοσπονδιακών κρατιδίων της Γερμανίας. Το εν λόγω νόμισμα κυκλοφορεί από το 2003 και διευκολύνει τις συναλλαγές των περιοχών που το έχουν υιοθετήσει. Η ισοτιμία του είναι ακριβώς ίδια με το ευρώ, ενώ μπορούν οι κάτοχοί του να εξαγοράσουν με αυτό ευρώ με μία πάρα πολύ μικρή διαφορά στην τιμή της συναλλαγής. Εν ολίγοις, χρησιμοποιείται μόνο εντός του κρατιδίου. Μάλιστα υπάρχει και προηγούμενο παράλληλου νομίσματος, στην Αυστρία αυτή τη φορά, κατά τη μεγάλη ύφεση του 1929! Έχει μείνει στην ιστορία ως το πείραμα του Wörgl.

Πηγή: http://voicenews.gr/index.php/eidiseis-panw/32297-2015-07-29-08-14-59.html
 
Top