ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ... 

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ... 

ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ, ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ...

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΥΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ - ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ Η ΑΔΗΡΙΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΞΟΔΟ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ...

Είναι σίγουρα μια από τις πιο σοβαρές στιγμές κρίσης στο Νεώτερο Ελληνικό Κράτος, αυτή που βιώνουμε την τελευταία 6ετία. Μια κρίση δομική, με τελικό αποτέλεσμα αυτής, την οικονομική κατάρρευση και τη σοβούσα οικονομική παρακμή. Το κρατικοδίαιτο μοντέλο -με το υπερτροφικό, δυσκίνητο, διεφθαρμένο (εν πολλοίς), αναξιοκρατικό και αυταρχικό βαθύ κράτος- πνέει τα λοίσθια, συμπαρασύροντας όμως και όλες τις βεβαιότητες, τις σιγουριές και τις συμπεριφορές του παρελθόντος...
Μέσα σ' αυτόν τον κοινωνικό - πολιτικό - οικονομικό ζόφο, πρωτεύοντα ρόλο έπαιξε και παίζει η κοινωνικο - οικονομική ελίτ της χώρας, σε άμεση σύνδεση με τις αντίστοιχες ελίτ των ευρωπαϊκών χωρών... Η πορεία της λεγόμενης "Ενωμένης" Ευρώπης από το 1990 και μετά από όλες τις λεγόμενες "Συνθήκες" που επακολούθησαν (Μάαστριχτ, Ρώμης, Λισαβώνας, Παρισιού) απλά επικυρώνουν την άνευ προηγουμένου επίθεση απέναντι στους λαούς της Ευρώπης σε όλα τα κεκτημένα δικαιώματά τους που κατοχυρώθηκαν με ποτάμια αίματος και αγώνων σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στους δυο αιώνες που επακολούθησαν τη Γαλλική Επανάσταση του 1789...
Πρόκειται δηλαδή για κανονική, φεουδαρχικού τύπου αντιμεταρρύθμιση με ταξικά χαρακτηριστικά που ακυρώνουν -με απόλυτη συνέπεια, σταθερή προσήλωση και κανονικότητα- κάθε φιλολαϊκό μέτρο, κάθε δικαίωμα σε κάθε χώρο... Εργασιακό, πρόνοια, κοινωνικές παροχές και ασφάλιση, παιδεία, αθλητισμός, πολιτισμός, παντού η πιο ακραία εκδοχή του πρωτόγονου φιλελευθερισμού, επιτίθεται εδώ και 25 χρόνια σε μια απίστευτη επίθεση ενάντια στους λαούς όλης της Ευρώπης με πρώτο τους στόχο τον ελληνικό λαό, που του έλαχε, μετά τον Γαλλικό Λαό, να ξεκινήσει πρώτος την Εθνικοαπελευθερωτική Επανάστασή του το 1821, μέσα στα χρόνια που έσκιαζε την Ευρώπη το σκληρότερο τότε μοντέλο διακυβέρνησης, η περιβόητη Ιερά Συμμαχία...
Η πορεία των τελευταίων χρόνων με τα δυο μνημόνια και τα αντίστοιχα Μεσοπρόθεσμα, αλλά και η προδιαγεγραμμένη ατιμωτική συμφωνία με το 3ο Μνημόνιο, καταδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι η Ευρώπη των Αξιών, της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης, της Ανοχής, έχει δώσει τη θέση της στην πιο ακραία νεοφιλελεύθερη εκδοχή των οικονομικών θεωριών της Σχολής του ΣΟΚ, του κύκλου του Σικάγου, αλλά και των προοδευτικών κοινωνιών του βορρά της ευρωπαϊκής ηπείρου.
Μέσα σ' αυτό το απίστευτα δυσμενές ιδεολογικο–πολιτικο–οικονομικό κλίμα, ήταν ξεκάθαρο από την αρχή, ότι ο Ελληνικός Λαός με την επιλογή του στις 25 Γενάρη, έπρεπε να προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο, το οποίο και δυστυχώς παίχτηκε και παίζεται σε βάρος του παρόντος, αλλά και του μέλλοντός του.
Τα λάθη της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. ήταν, ότι δεν επεξεργάστηκαν ένα στρατηγικό σχέδιο διεξόδου, καθώς επίσης και όλες εκείνες τις απαραίτητες τακτικές κινήσεις που θα επέτρεπαν να διεκδικηθεί η νέα πορεία – αναγέννηση της πατρίδας.
Όλο το παιχνίδι στηρίχθηκε εξ αρχής στη σύντομη αλλά αδιέξοδη τακτική της διαπραγμάτευσης του πρώτου μήνα που ολοκληρώθηκε με τη Συμφωνία των Βρυξελλών στις 20 Φλεβάρη.
Εκεί δεν πήγαμε να διεκδικήσουμε:
α) Την κατάργηση μέρους του συνολικού χρέους με την κατάρτιση του λεγόμενου Επαχθούς Χρέους, την καταγγελία του και την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στα όργανα τού ΟΗΕ και την παύση πληρωμών μέχρι να τελεσιδικήσουν οι δικαστικές διαμάχες.
β) Να προσφύγουμε ΑΜΕΣΑ στο Δικαστήριο της Χάγης για την αποζημίωση από το γερμανικό κράτος για το Κατοχικό δάνειο, τις καταστροφές και τις λεηλασίες του εθνικού πλούτου και των αρχαιολογικών θησαυρών
γ) Τη συνδρομή των Ευρωπαίων “εταίρων”, αλλά και των διεθνών εποπτικών οργάνων (ΕΚΤ, ΔΝΤ κ.λπ.) για την πλήρη αποκάλυψη των χρημάτων που έφυγαν έξω από την Ελλάδα, από το έτος που η χώρα μας μπήκε στο ευρώ (1-1-2002) έως τις 21/2/2015 και την παράλληλη συμμόρφωση όλων όσων είχαν διαπράξει το έγκλημα της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής μέσα σε ένα δίμηνο (τέλος Απρίλη θα έπρεπε να είχαν συμμορφωθεί). Το είχαν δοκιμάσει πρώτ' απ' όλα οι ίδιοι οι Γερμανοί) με τη γνωστή ιστορία της Λίστας Λιχτενστάιν και είχαν μέσα σε δυο μήνες πάνω από 60 δις ευρώ στα ταμεία τους με τους 20.000 περίπου Γερμανούς φοροφυγάδες...
δ) Άμεση διαλεύκανση των χιλιάδων φακέλλων που αφορούν το λαθρεμπόριο καυσίμων, ανθρώπων – πορνείας, μιζών για συμφωνίες Κράτους – επιχειρήσεων, ναρκωτικών, στοιχημάτων, φαρμάκων κ.λπ., με ταυτόχρονη προσφυγή στη Δικαιοσύνη, πάγωμα όλων των περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων και κατά προτεραιότητα, άμεση εκδίκαση των υποθέσεων διαφθοράς, εκμετάλλευσης και διακίνησης δισεκατομμυρίων από τη χώρα μας.
ε) ΑΜΕΣΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΙΣΤΩΝ, όπως της λίστας Λαγκάρντ, αλλά και των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων, των δανείων και των χρεών τους, με ταυτόχρονη αποζημίωση του Ελληνικού Κράτους και των τραπεζών, από τις ετεροβαρείς συμφωνίες.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ, ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΑΡΙΣΤΕΡΗ” ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...
Σύρθηκε σε μια συμφωνία στις 20 Φλεβάρη, που εξανέμισε τα όποια αποθέματα των Τραπεζών και της Τράπεζας της Ελλάδας, των Δημοσίων Οργανισμών, των δήμων, των νοσοκομείων, για να πληρωθούν οι διεθνείς πιστωτές (ΕΚΤ, ΔΝΤ κ.λπ.). Εξαντλήθηκε σε μια αδιέξοδη “ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ” που την οδήγησε σαν έσχατη κίνηση τακτικής, να ζητήσει το ΟΧΙ από τον Ελληνικό Λαό στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη.
Και ο λαός, αντιστεκόμενος με πρωτοφανές σθένος, της έδωσε το απίστευτο ποσοστό του 61,3%, ενάντια στον ορυμαγδό των κατεστημένων κέντρων πληροφόρησης, ενάντια στις κλειστές τράπεζες, ενάντια στην πίεση όλων των Διεθνών Κέντρων, ενάντια σε κάθε πρόβλεψη των απατεώνων των δημοσκοπικών εταιριών. Ο Ελληνικός Λαός απάντησε με έναν μοναδικό τρόπο, σε όλα αυτά που τον έπνιγαν για πεντέμισι και πλέον χρόνια...
Η αμηχανία που διαδέχθηκε το συντριπτικό ΟΧΙ στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. έδωσε τη θέση της στην περιβόητη αποπομπή Βαρουφάκη, στη Συμφωνία με τους υποστηρικτές του ΝΑΙ και στην προετοιμασία για τη Συμφωνία-Σύνταξη του 3ου και ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (2015-2018).
Ενός Μνημονίου που θα οδηγήσει σύντομα σε ένα ή δυο χρόνια, στην Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ... Είναι σίγουρο ότι η όποια επικείμενη αναδιάρθρωση του χρέους (αν και εφόσον γίνει από το Ευρωπαϊκό Ιερατείο Βερολίνου-Βρυξελλών) συνοδευόμενο από τα εξοντωτικά μέτρα που θα στραγγαλίσουν όλους τους εναπομείναντες ζωντανούς ακόμα κλάδους της Οικονομίας (Τουρισμός, Αγροτική πρωτογενής παραγωγή, Εστίαση, τις ελάχιστες παραγωγικές βιομηχανικές μονάδες) αλλά και με την υποθήκευση όλων των εθνικών πόρων που μπήκαν στα περίφημα “ενέχυρα” του ΤΑ.Ι.ΠΕΔ, που ξεπερνούν σε αξία τα 50 δις (Ακίνητα Φιλέτα, Λιμάνια Πειραιά-Θεσσαλονίκης, ΑΔΜΗΕ-ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Ορυχεία, Πετρέλαια – Φυσικό Αέριο) και κυριολεκτικά θα αδειάσουν την πατρίδα μας απ' όλα τα πλουτοπαραγωγικά της πλεονεκτήματα και φυσικά αποκτήματα, αλλά και ο στραγγαλισμός με την απίστευτη φορολογία όλης της λεγόμενης μεσαίας - μικρομεσαίας τάξης – επαγγελμάτων – ιδιοκτησίας, θα επιφέρει μέσα σε λιγότερο από δυο χρόνια την πλήρη ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ...
Ήδη τα σημάδια της κατάρρευσης είναι ΟΡΑΤΑ... ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ χιλιάδων εργαζομένων επί θύραις, στάση πληρωμών των εργαζομένων, πλήρης κατάρρευση των νοσοκομείων, των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων, αδυναμία της φοροδοσίας και της ρύθμισης των -άνω των 100 δις πλέον- χρεών των πολιτών και των επιχειρήσεων προς το κράτος και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς (μόλις 10 δις μπήκαν στη γενναία ρύθμιση των 100 δόσεων...).
Η επερχόμενη διάλυση του παραγωγικού ιστού, αλλά και του κοινωνικού ιστού, με τις εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα που έρχονται, με την κατάρρευση της αγροτικής παραγωγής, με την πλήρη παράδοση όλου του ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΡΥΧΕΙΑ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ – ΑΕΡΙΟ, ΟΙΚΟΠΕΔΑ – ΦΙΛΕΤΑ του πρώην ΤΑ.Ι.ΠΕΔ, ΟΣΕ, ΛΙΜΑΝΙΑ κ.λπ.).
Συνιστούν την τραγωδία που έρχεται, και νομοτελειακά θα οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου έκρηξη, που θα καταπιεί όλα, και τα 5 μνημονιακά κόμματα που εφαρμόζουν την πολιτική των μνημονίων (ΣΥΡΙΖΑ -ό,τι απέμεινε απ' αυτόν- ΑΝ.ΕΛΛ., Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι).
Η άνευ όρων συνθηκολόγηση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. και το επαίσχυντο Μνημόνιο που ποδοπάτησε το ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΟΧΙ του 61,3% των Ελλήνων, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις..., επιβάλλουν την αναστόχευση της πορείας όλου του Λαού για την Εθνική Σωτηρία και την Εθνική Ανεξαρτησία.
Είναι σίγουρο ότι το 3ο Μνημόνιο με τη σίγουρη αποτυχία του, είναι και το Μνημόνιο εξόδου από την απίστευτη σε κυνισμό και σε αντιδημοκρατικότητα Ένωση των προτεσταντικών κρατών του βορρά.
Στον πολυπολικό παγκόσμιο ιστό, αλλά και στις αντοχές του λαού μας ανά τους αιώνες, πρέπει να προετοιμαστεί και να στηριχθεί ένα γνήσιο από τα κάτω Λαϊκό Κίνημα Αντίστασης, Απειθαρχίας, Ανυπακοής, με οργανώσεις του ΟΧΙ σε όλη την Ελλάδα, που θα ξεπεράσει όλο το ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ και ΣΚΗΝΙΚΟ... Θα οργανώσει τις αναγεννητικές προτάσεις, και στις προκλήσεις των διεθνών τοκογλύφων, σαρώνοντας ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, θα φέρει την πολυπόθητη Εθνική Ανεξαρτησία και Αναγέννηση της Θνήσκουσας Πατρίδας...
Τα διδάγματα όλης αυτής της περιόδου της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ και υποταγής, της απεμπόλησης κάθε κυριαρχικού δικαιώματος, της προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της Πλέριας Ανάπτυξης που δεν θα εξαρτάται από τα δάνεια – πυρπολητές κάθε κυρίαρχου δικαιώματος, αλλά από τις εθνικές πηγές παραγωγής σε κάθε τομέα της οικουμενικής δραστηριότητας.
Είναι σίγουρο ότι αυτή η προσπάθεια θέλει ιδρώτα, αίμα, πόνο... Θέλει υπομονή και επιμονή... Θέλει θυσίες και αντοχές... Είναι σίγουρο ότι ο λαός που στη μακραίωνη Ιστορία του έχει δώσει αμέτρητα ποτάμι αίματος για το ιδανικό της ελευθερίας του, ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ...
Πρέπει λοιπόν, όλοι και όλες, να είμαστε προετοιμασμένοι για την αναγκαία και ικανή συνθήκη που θα σηκώσει την πεσμένη πατρίδα και θα την ξαναστήσει στα πόδια της... Χωρίς επαίσχυντα Μνημόνια, χωρίς ήττες και συμβιβασμούς, χωρίς ξεπουλήματα και υποθήκες...
Με ψηλά το κεφάλι, θα αντισταθούμε, θα οργανωθούμε, θα υπομείνουμε, μα θα νικήσουμε... Απέναντι στη νέα Ιερά Συμμαχία, απέναντι στη δικτατορία των Τραπεζών και των Αγορών του ΚΑΖΙΝΟ – ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, ΥΠΑΡΧΕΙ ο ελληνικός δρόμος της λευτεριάς...
Δρόμος της ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑΣ, ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ... Ας τον διαβούμε και ας θυμηθούμε ηρωικές στιγμές στη μακραίωνη Ιστορία μας.
Ας θυμηθούμε την ηρωική πράξη των Αθηναίων, όταν μπήκαν στα καράβια τους για να αφήσουν την Αθήνα στα χέρια του Ξέρξη και των εκατομμυρίων πυρπολητών της... Λίγες εβδομάδες μετά το ΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΙΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΤΕ ΠΑΤΡΙΔΑ, θα τους σάρωνε στα στενά της Σαλαμίνας...
Όρθιοι λοιπόν, με οργάνωση, ενότητα, Αγώνα, με στήριξη της απέραντης δύναμης του λαού μας, θα αντέξουμε, θα αντεπιτεθούμε, θα νικήσουμε.
Στον δρόμο της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ δεν θα υποκύψουμε. Κι αυτόν τον δρόμο θα διαβούμε...
23 Ιούλη 2015
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΜΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Α.Π.Σ. “ΑΠΟΛΛΩΝ” ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΥΓ.: Αυτή τη σημαδιακή ημέρα που πριν 41 χρόνια η χούντα των συνταγματαρχών κατέρρεε, αυτές οι γραμμές που γράφτηκαν, ίσως έχουν τη δική τους αξία, στην κατάρρευση της ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗΣ ενός ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΥ και χρεοκοπημένου ιδεολογικά – πολιτικά – οικονομικά Συστήματος με όλους τους συντελεστές του (πολιτικούς – κόμματα που κυβερνούν κ.λπ.) στην πιο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ σχέση με τα ντόπια και διεθνή Κέντρα Αποφάσεων και εξουσιών...
 
Top