Εξοργισμένοι είναι οι φαντάροι που υπηρετούν στην Κύπρο...σε μονάδες της ΕΛΔΥΚ και τους καταδρομείς, γιατί ο Στρατός αρνείται να τους πληρώσει.

Όπως μας καταγγέλλουν αγανακτισμένοι γονείς, το Υπουργείο Άμυνας πλήρωσε τελευταία φορά τους φαντάρους στις 23 Μαρτίου.

Και οι φαντάροι τα βγάζουν πέρα με δανεικά…

Και βρίσκονται εκτός ελληνικών συνόρων..

Είναι κοινό μυστικό ότι την Κύπρο δεν την επιλέγουν τα βύσματα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και οι γόνοι πλουσίων.

Τα 280 ευρώ που πληρώνει ο Στρατός όσους επιλέγουν την ΕΛΔΥΚ είναι το δέλεαρ, είναι το αντίτιμο της εξαγοράς των πιο φτωχών φαντάρων, που δυσκολεύονται αυτοί και οι οικογένειες τους να τα βγάλουν πέρα με το απαγορευτικό για αυτούς κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης.

Η υπηρέτηση στην ΕΛΔΥΚ είναι μια μορφή Μισθοφορικής θητείας, ενώ τα 280 ευρώ ίσα ίσα φτάνουν για να καλύψουν το υψηλό κόστος ζωής της Κύπρου και το τεράστιο κόστος της μετακίνησης στις άδειες. Όσοι υπηρετούν στην Κύπρο πρέπει να καταβάλλουν αυτοί το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου (1-2 φορές), καθώς προβλέπεται μόνο μία κατάσταση επιβίβασης. Και για το C130 χρειάζεται τύχη, ώστε να ταξιδεύσεις δωρεάν… 

Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος έχει άλλες προτεραιότητες…

Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ξέρει μόνο να εκσυγχρονίζει άχρηστα πολεμικά αεροσκάφη χαρίζοντας 500 εκατομμύρια δολάρια στις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες, στους Έλληνες έμπορους και βιομήχανους όπλων.

Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ξέρει μόνο να οργανώνει μεγάλες, πανάκριβες και επικίνδυνες πολεμικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ και το κράτος δολοφόνο Ισραήλ.

Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ξέρει μόνο κλείνει συμφωνίες με την Κύπρο, το Ισραήλ και τους πραξικοπηματίες στρατηγούς της Αιγύπτου, για να αναβαθμίσει το ρόλο της ελληνικής άρχουσας τάξης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ξέρει μόνο να οργανώνει πανάκριβες εθνικιστικές και μιλιταριστικές φιέστες.

Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος όμως αδιαφορεί συστηματικά για τους φαντάρους, τους οποίους δεν λογαριάζει καθόλου.

Ή μάλλον υπολογίζει μόνο το πορτοφόλι τους όταν σχεδιάζει να ανοίξει φυλάκια και στρατόπεδα ώστε να ευχαριστήσει τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα, εφαρμόζοντας τις πιο άθλιες μεθοδεύσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, από την οποία εξάλλου προέρχεται.

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν παραπονούμενοι και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους.

Οι γονείς έχουν κάθε δικαίωμα και υποχρέωση στα παιδιά τους να επικοινωνήσουν με το ΓΕΣ και να διαμαρτυρηθούν.

Από την άλλη μεριά πολλαπλώς εκτεθειμένος είναι ο ΑΓΕΣ Αντιστράτηγος Τελλίδης: όχι μόνο δεν κρατά τις υποσχέσεις του στους φαντάρους, αλλά υφιστάμενοι του στρατιωτικοί στο ΓΕΣ επιδεικνύουν προσβλητική και ανάρμοστη συμπεριφορά στους γονείς που ρωτούν πότε και αν θα πληρωθούν τα παιδιά τους που υπηρετούν στην Κύπρο.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: καλούμε τους αξιωματικούς να αλλάξουν συμπεριφορά, γιατί στην επόμενη ανακοίνωση μας θα υπάρχουν βαθμοί και ονόματα.

 
Top