Από το "PRESS-GR"

Διαβάζω την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής -θέμα 5ο- που θα γίνει την Πέμπτη 30 Απριλίου… και δεν πιστεύω στα μάτια μου:
«Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης ποσού 914.883,84 ευρώ(συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) για την τοποθέτηση χημικών τουαλετών στις...
λαϊκές αγορές της Περιφέρειας Αττικής.
(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σ. Κοροβέσης)».
Δηλαδή, η Περιφέρεια Αττικής, αποφάσισε να δώσει σχεδόν 1.000.000 ευρώ, για Χημικές τουαλέτες στις λαϊκές αγορές αυτή τη σκληρή περίοδο, κατά την οποία η κυβέρνηση δίνει μάχη… για ένα ευρώ, φτάνοντας στο ύστατο σημείο να ζητάει (και να παίρνει) τα διαθέσιμα Δήμων, Περιφερειών και λοιπών Οργανισμών του Δημοσίου!
Δεν ξέρω ποιος «φωστήρας» σκέφτηκε και προώθησε αυτό το σχέδιο, αλλά σίγουρα είναι ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ και η δράση αυτή, πρακτικά, δεν προσφέρει τίποτα -είναι μόνο η χαρά κάποιων προμηθευτών.
Και, πραγματικά, πιστεύω ότι η κυρία Δούρου δεν μπορεί να έχει ακριβή γνώση και να έχει συμφωνήσει σε μια τέτοια κοστοβόρα ενέργεια που δεν έχει κανένα νόημα.
Κάποιο νόημα ίσως θα είχε μια τοποθέτηση ειδικών μηχανημάτων, έτσι ώστε, μετά το πέρας της λαϊκής, να κομποστοποιούνται, π.χ. τα εναπομείναντα υλικά ή αυτά που πετιούνται από δω κι’ από ’κει, δημιουργώντας σκουπιδαριό.
Στην περίπτωσή μας, όλοι ξέρουν πως οι ίδιοι οι «λαϊκατζήδες» κατά την ώρα της δουλειάς «βολεύονται» άνετα και ωραία στα παρακείμενα μαγαζιά όπου γύρω-γύρω παίρνουν το καφεδάκι τους.
Άρα, για ποιον γίνονται και ποια ανάγκη εξυπηρετούν οι χημικές τουαλέτες;
Τους καταναλωτές που έρχονται να ψωνίσουν από τα σπίτια τους και επανέρχονται σε αυτά αφού έχουν ψωνίσει;
Και ένα ερώτημα επιπλέον: Ποιος θα έχει την ευθύνη να τοποθετεί κάθε μέρα και να ξε-τοποθετεί τις χημικές τουαλέτες από κάθε λαϊκή;
Αυτό, προφανώς δεν έχει προβλεφτεί και σίγουρα κοστίσει αρκετά.
Μήπως θα πρέπει να το ξανασκεφτεί η Περιφέρεια Αττικής και η κυρία Δούρου, να μην πετάξει αυτή την κρίσιμη ώρα ένα «ζεστό» εκατομμύριο;
http://kallikratis.net
 
Top