Αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή η εκτέλεση της Φιλιππινέζας, η οποία επρόκειτο να οδηγηθεί στο εκτελεστικό απόσπασμα σήμερα, μαζί με άλλους επτά αλλοδαπούς και έναν Ινδονήσιο, καθώς παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές των Φιλιππίνων συνεργός της όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του γενικού εισαγγελέα της Ινδονησίας.
«Η εκτέλεση της Μέρι Τζέιν (Βελόζο) αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος του προέδρου των Φιλιππίνων» μετά την παράδοση μιας γυναίκας που δρούσε ως «βαποράκι» ναρκωτικών, είπε ο Τόνι Σποντάνα.
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι θα ζητηθεί από την Βελόζο να καταθέσει σε βάρος του πρώην συνεργάτη της.
Η Βελόζο, που είναι μητέρα δύο παιδιών, είχε συλληφθεί το 2010, όταν έφτασε στην Ινδονησία έχοντας κρυμμένα στις αποσκευές της 2,6 κιλά ηρωίνης.
Πολλοί άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την πρεσβεία της Ινδονησίας στη Μανίλα ξέσπασαν σε ζητωκραυγές και χειροκροτήματα όταν πληροφορήθηκαν την είδηση της αναβολής της εκτέλεσης.
Οι υπόλοιποι οκτώ καταδικασθέντες σε θάνατο, δύο Αυστραλοί, τέσσερις Νιγηριανοί, ένας Βραζιλιάνος και ένας Ινδονήσιος, εκτελέστηκαν στο απόσπασμα λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδας) στο φυλακή του απομονωμένου νησιού Νουσακαμπάνγκαν.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters
 
Top