FLIGHT HORROR- Ένας ακόμη πιλότος πεθαίνει ξαφνικά λίγες στιγμές πριν καθίσει στο πιλοτήριο. Συνέβη στο Αεροδρόμιο Nagpur της Ινδίας πριν από μία πτήση ρουτίνας της IndiGo η οποία είναι μια δημοφιλής αεροπορική εταιρεία σε όλη την Ινδία.


Ένας νεαρός πιλότος πέθανε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς λίγες στιγμές πριν από μια πτήση ρουτίνας από το Pune από το αεροδρόμιο Nagpur, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο πιλότος Manoj Subramanyam, 40 ετών
, φέρεται να κατέρρευσε στην πύλη επιβίβασης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.


Οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου έσπευσαν σε βοήθειά του και χορήγησαν CPR στον καπετάνιο Subramanyam, αλλά ήταν πολύ αργά.

Οι πρώτες πληροφορίες από το νοσοκομείο αναφέρουν ότι ο καπετάνιος υπέστη αιφνίδια καρδιακή ανακοπή.



Η IndiGo Airlines έγραψε σε μια δήλωση: «Λυπούμαστε για τον θάνατο ενός από τους πιλότους μας στο Nagpur νωρίτερα σήμερα.

«Αισθάνθηκε αδιαθεσία στο αεροδρόμιο Nagpur και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου δυστυχώς πέθανε.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένειά του και τους αγαπημένους του».


Το πτώμα του Subramanyam στάλθηκε για νεκροψία, αλλά έκτοτε αφέθηκε στην οικογένειά του.

Λόγω του συμβάντος, η προγραμματισμένη πτήση παρουσίασε καθυστέρηση 15 λεπτών πριν την απογείωση.

Πάμε τώρα να δούμε μία θανάσιμη λεπτομέρεια. Η IndiGo Airlines για λογαριασμό της οποίας πετούσε ο πιλότος όχι μόνο είχε απαιτήσει τον εμβολιασμό πιλότων και πληρώματος με τα εμβόλια COVID-19 αλλά εξακολουθεί να προφέρει έκπτωση ως και 10% σε πτήσεις εσωτερικού με ναύλο Vaxi για ημερομηνίες ταξιδιού από 5 Σεπτεμβρίου 2023 και μετά.

Δείτε τη σχετική προσφορά στον ιστότοπο της εταιρίας!

(Τον πιλότο της πάντως τον ταξίδεψε απευθείας στον παράδεισο.)



Εμβολιασμένος; Αποκτήστε έκπτωση έως και 10% σε πτήσεις εσωτερικού με ναύλο Vaxi – Ημερομηνίες ταξιδιού από 5 Σεπτεμβρίου 2023 και μετά.

Το σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε καθώς ένας άλλος πιλότος κατέρρευσε και πέθανε σε μια τουαλέτα σε ένα Boeing 787.

Ο Ivan Andaur, 56 ετών, πετούσε με την πτήση LA505 από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι προς το Σαντιάγο της Χιλής, όταν άρχισε να αισθάνεται άρρωστος.


Οι δύο συγκυβερνήτες του αναγκάστηκαν να κάνουν αναγκαστική προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο Tocumen στην πόλη του Παναμά.

Οι παραϊατρικοί επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο για να παράσχουν ιατρική βοήθεια, αλλά διαπιστώθηκε ότι ο Andaur ήταν εξαρχής πολύ νεκρός.

Μια νοσοκόμα, γνωστή μόνο ως Isadora στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε ότι προσπάθησε να ζωντανέψει τον Andaur, μαζί με μια άλλη νοσοκόμα και δύο γιατρούς, ενώ το αεροπλάνο προσγειωνόταν αφού υπέστη συμπτώματα που σχετίζονται με καρδιακή ανακοπή.

Είπε ότι ενώ αυτοί και το πλήρωμα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον βοηθήσουν, η Isadora είπε ότι δεν είχαν τα «απαραίτητα ή επαρκή εφόδια» για να τον αναζωογονήσουν.

Η Isadora είπε: «Δυστυχώς, δεν είχαμε τις απαραίτητες ή επαρκείς προμήθειες για να κάνουμε μια καλή ανάνηψη.

«Εκεί η LATAM πρέπει να βελτιώσει το θέμα του πρωτοκόλλου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης υγείας και ιατρικής ανάγκης όπως αυτή, όπου μπορούν να σωθούν ζωές, αλλά χρειάζονται πόροι».


Η καπετάνιος της Sky Airline Paula Mandini απέτισε φόρο τιμής στον Andaur με μια ανάρτηση στο Facebook.

Είπε: «Έχω πολλές αναμνήσεις από πτήσεις, συζητήσεις και τόσα πολλά πράγματα…

«Ελπίζω μόνο να είσαι με τον Vero σου και από τον παράδεισο να δώσεις δύναμη στην κόρη σου. Πέτα ψηλά-Fly high!”


 
Top