Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Με την ευκαιρία της 78ης επετείου από την απελευθέρωση της Κορέας, ο ηγέτης της...

Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, αντάλλαξε επιστολές με τον πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν.
Ο Κιμ επισήμανε για τις σχέσεις των δύο χωρών:
«Μια μακροχρόνια στρατηγική σχέση.
Η φιλία μεταξύ των δύο χωρών σφυρηλατήθηκε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με τη νίκη επί της Ιαπωνίας και τώρα αποδεικνύει πλήρως το αήττητο και τη δύναμή της στον αγώνα να συντρίψει την αυθαίρετη κυριαρχία και την ηγεμονία των ιμπεριαλιστών.
Οι δύο χώρες θα βγαίνουν πάντα νικήτριες συνεργαζόμενες μεταξύ τους για την επιδίωξη του κοινού τους στόχου.
Πιστεύω ακράδαντα ότι η Φιλία και η Αλληλεγγύη θα εξελιχθούν σε μακροπρόθεσμες στρατηγικές σχέσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νέας εποχής
»

Έτσι, λίγες μέρες μετά την επίσκεψη στη Β. Κορέα του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σοϊγκού, ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος φτάνει στην Πιονγκγιάνγκ.
Οι δυτικοί αναλυτές εικάζουν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Σοϊγκού έχουν υπογράψει συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας. (
Σχετικό,
Ο Σεργκέι Σοϊγκού... στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας!: ΕΔΩ)

Στο μεταξύ ο Κιμ Γιονγκ Ουν άνοιξε "προσωπικά πυρ εναντίον των παγκόσμιων ιμπεριαλιστών" κι επέβλεψε τις εργασίες των εργοστασίων εξοπλισμών, όπου εξοικειώθηκε με την πρόοδο των βασικών στόχων της πολιτικής αμυντικής βιομηχανίας του Κόμματος.
Χθες, ο Κιμ επιθεώρησε τη 2η Μεραρχία Φρουρών των Πλοίων Επιφανείας του Στόλου της Ανατολικής Θάλασσας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας... από το περιπολικό σκάφος No. 661 κι επαίνεσε το πλήρωμα για τη διατήρηση της υψηλής ευελιξίας και της ισχυρής δύναμης κρούσης για να ανταποκρίνεται σε ξαφνικές συνθήκες σε συνεχή και συνεπή ετοιμότητα μάχης.

Και το μήνυμα είναι σαφές, καθόσον:

«Η Βόρεια Κορέα διατηρεί το δικαίωμα να εξαπολύσει ένα προληπτικό πυρηνικό χτύπημα κατά του εχθρού, εάν η Πιονγιάνγκ κρίνει αναπόφευκτη μια απειλή για το κράτος ή τον ηγέτη του Κιμ Γιονγκ Ουν»... 9 Σεπτέμβρη 2022 Επισήμως η Βόρεια Κορέα Πυρηνική Δύναμη!
Χθες... της Ιωάννας Υψηλάντη: Τώρα... "πρόκληση" η ανάπτυξη προσψπικού των Ρωσικών Δυνάμεων στη Νικαράγουα...

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top