Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Δεν χρειαζόμαστε τα χρήματά σας.
Χρησιμοποιήστε τα για να χρηματοδοτήσετε το...

πρόγραμμα αδυνατίσματος της Βικτόρια Νούλαντ»
Επαναστατική Κυβέρνηση Νίγηρα
("Εθνικό Συμβούλιο για την Προστασία της Πατρίδας")
8 Αυγούστου 2023, Νίγηρας: Δεν χρειαζόμαστε τα χρήματά σας... χρηματοδοτήστε πρόγραμμα αδυνατίσματος της Νούλαντ!

Όλα όσα γράφονται και λέγονται στην "πολιτισμένη" Ευρώπη κι ειδικότερα στην Ελλάδα, από τα ΜΜΕ και τη δημοσιογραφία, και από ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα που υποστηρίζουν "επιστροφή στη συνταγματική νομιμότητα" στο Νίγηρα (τη συνέχιση ενός καθεστώτος όπου η δύση διόρισε δωσίλογους λακέδων των ιμπεριαλιστών ως "κυβερνήτες"), ή όσους μιλούν για παρεμβάσεις του Ρωσικού ιμπεριαλισμού... είναι οι "φωνές" των λακέδων του ιμπεριαλισμού στην αποικία "Ελλαδιστάν"!

Η αληθινή δημοσιογραφία θα έπρεπε να φέρνει στη δημοσιότητα όσα η εξουσία θέλει να παραμένουν μυστικά.
Γι' αυτό σήμερα, εκτός από πολύ σπάνιες εξαιρέσεις ανεξάρτητων
δημοσιογράφων έξω από τα λεγόμενα έγκυρα ΜΜΕ, δεν υπάρχει πραγματική δημοσιογραφία και δημοσιογράφοι:
μόνον αργυρώνητα,  εξαγορασμένα άγρια μαντρόσκυλα της εξουσίας, με μικρό ή μακρύτερο λουρί και μαζί με το υπόδουλο πολιτικό σύστημα των χωρών αποικιών -όπως η Ελλάδα-, υπηρετούν κι υλοποιούν ως χαμηλόβαθμοι και χαμηλόμισθοι λακέδες των ιμπεριαλιστών τις εντολές των αφεντικών τους!

Ο Michel Collon, Βέλγος συγγραφέας, σε μια διάλεξη του (2019) αποδεικνύει τι σημαίνει "ευρωπαϊκός πολιτισμός", με παράδειγμα τον Νίγηρα. Όλα όσα περιγράφει ο Βέλγος συγγραφέας, γνωστά σε δημοσιογράφους και πολιτικούς, απλώς δεν επιτρέπουν να γίνονται γνωστά:

@xander66007 #tiktoknews #viral #fyp #perte #foryou #nato #otan #europe #italy #italia #russia #putin #joebiden #usa #zelensky #ucrania #africa #Afrique #burkinafaso #burkinatiktok #mali #niger #macron #francia #france ♬ suono originale - Xander6600

Michel Collon, 2019, "Θα σας εξηγήσω τι συμβαίνει στην Αφρική"

«Το Μάλι είναι μια φτωχή χώρα.
Πώς όμως μπορεί κανείς να είναι φτωχός όταν είναι πλούσιος; Αυτό σ' ολόκληρη την περιοχή...
Ο Νίγηρας είναι ο τελευταίος στη λίστα των φτωχών χωρών στον πλανήτη, αλλά είναι μια χώρα πλούσια στο ουράνιο, σ' ορυκτό πλούτο και ως εκ τούτου πρέπει να εξηγήσετε τι κρύβετε πολύ προσεκτικά, γνωρίζοντας ότι σε αυτή την περιοχή υπάρχει και ο χρυσός. Ο χρυσός αξιοποιήθηκε στο Μάλι, στην Μορίλα (Νότιο Μάλι) από την εταιρεία "beyond gold" boing πίσω από το παρασκήνιο.
Σκότωσαν τους ανθρώπους που δούλευαν και έβγαζαν χρυσό, κυάνιο, αρσενικό. Καμία πρόληψη. Έπιναν μολυσμένο νερό και πέθαιναν σαν μύγες. Συνεπώς, αυτός είναι ο χρυσός.
Και για ποια εποχή μιλάμε κύριε Κόλιν; Προσφάτως; Πριν από 5, 6 χρόνια; Το ορυχείο έκλεισε πρόσφατα, αλλά ξεκίνησε ξανά τη λειτουργία σε άλλο σημείο. Δεύτερον... το ουράνιο έφθανε από το Μάλι σε μεγάλες ποσότητες.
Αλλά για να δούμε, να καταλάβουμε, πρέπει πρώτα να δούμε τι συμβαίνει στον Νίγηρα. Την πιο φτωχή χώρα του πλανήτη, όπως προείπα. Φθάνει στη χώρα που είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ουρανίου στον πλανήτη. Ο Νίγηρας είναι που προμηθεύει όλα τα κέρδη στην "Areva uranium" (Γαλλική πολυεθνική) και σε όλες τις άλλες συνεργαζόμενες μ' αυτή εταιρίες.
Στο μεταξύ, στην Νίγηρα πεθαίνουν από πείνα. Γνωρίζεται πως το προσδόκιμο ζωής στον Νίγηρα είναι 49 ετών; Λιγότερο του 30% είναι τα παιδιά που πάνε σχολείο. Αλλά, όταν ο λαός του Νίγηρα ζήτησε από την "Areva uranium" λίγα χρήματα για τα σχολεία δεν δόθηκαν. Θα αρκούσε το αρδευτικό πρόγραμμα της παγκόσμιας τράπεζας των 10 δισεκατομμυρίων κι ο λαός θα είχε φαγητό.
Έτσι λοιπόν, υπάρχει ο χρυσός, υπάρχει το ουράνιο, υπάρχει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, και το γνωρίζετε πολύ καλά. Και ο υπεύθυνος της Δυτικοαφρικανικής Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, είπε πρόσφατα ότι είναι το νέο Ελ Ντοράντο (El Dorado).
Προσπαθούμε λοιπόν να εξηγήσουμε, να μιλήσουμε για τη νεοαποικιοκρατία. Και το γεγονός ότι η Γαλλία ήταν εκεί πριν ή μετά δεν έχει καμία σημασία.
Η νεοαποικιοκρατία συνίσταται στην εκμετάλλευση του πλούτου κι είναι αυτό συμβαίνει στην Αφρική.
Ένας Αφρικανός στους 3 δεν έχει να φάει. Ένας στους 3 Αφρικανούς δεν έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Αποτέλεσμα; Τη στιγμή που εμείς εδώ μιλάμε και μέχρι το τέλος αυτής της ημέρας θα έχουμε δέκα χιλιάδες παιδιά νεκρά. Γιατί; Γιατί δεν έχουν πόσιμο νερό.
Και η αιτία όλων αυτών; Οι γαλλικές πολυεθνικές και εκείνες των συμμάχων σας και των φίλων σας, έχουν χρυσώσει τ' αρχίδια τους, ενώ οι Αφρικανοί πεθαίνουν από την πείνα.
Τώρα πηγαίνετε να τους μιλήσετε ότι είναι θεωρία συνωμοσιολογίας. Όταν αυτοί εκεί ζουν στη μιζέρια, εδώ κυκλοφορούν με τις φεράρι και τις πόρσε.
»

Ο Michel Collon είναι Βέλγος συγγραφέας και δημοσιογράφος για το περιοδικό του Μαρξιστικού Εργατικού Κόμματος του Βελγίου (Parti du travail de Belgique). Κατατάσσεται, όπως κάθε άλλη φωνή, στους "συνωμοσιολόγους αρνητές"...Η ντροπή να είσαι σήμερα Έλληνας υπήκοος κι όχι πολίτης... στην αποικία Ελλάδα:

Η αποικία "Ελλάδα" με συνέπεια και διαχρονικά στη "σωστή πλευρά της ιστορίας"!

«Αφού οι Γάλλοι θα έρθουν να πολεμήσουν εναντίον των Τούρκων αν μας επιτεθούν
πως εμείς θα αρνηθούμε να στείλουμε δυνάμεις στο Σαχέλ ,στο πλάι των Γάλλων;
»

Αύγουστος 2022, κάποιος Παναγιωτόπουλος, ανεκδιήγητος υπουργός "άμυνας"-χαμηλόβαθμος υπάλληλος των αποικιοκρατών... 19 Αυγούστου 2022, Τι μας θέλουν οι Γάλλοι στο Σαχέλ;

Αυταπόδεικτα τα εγκλήματα της επίσημης Ελλάδας (με κυβέρνηση Νατοϊκής αριστεράς, όπως και δεξιάς)...

Ο χωρίς καμία θεσμική-κυβερνητική αρμοδιότητα Ζαχαριάδης (τότε... το 2017) δεν απουσίαζε από καμία επίσκεψη "συνεργασίας" της κυβέρνησης "πρώτη φορά αριστερά"...

Στο μοναρχικό αραβικό καθεστώς με τον "αριστερό" υπουργό Κοτζιά...

Κατόπιν βουλευτής του Συριζα...

Σήμερα ο εκλεκτός της "αριστεράς" για να διεκδικήσει τον Δήμο Αθήνας για λογαριασμό της "αριστεράς"... ως επιβράβευση του "έργου" του...

Επίσης, ακόμη και το ΚΚΕ διαπιστώνει ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στον Νίγηρα, όπως ακριβώς και στην Ουκρανία...
Ιούλης 2018: 14 Αφρικανικές χώρες υποχρεώνονται από τη "δημοκρατική" Γαλλία να καταβάλουν Φόρο Αποικίας

Οι λαοί της Αφρικής έχουν κατανοήσει πόσα πρόσφερε στον "πολιτισμό" η "Γαλλία του φωτός και του πνεύματος" Γαλλία... ότι πιο χυδαίο και απάνθρωπο! Ιστορικές υπενθυμίσεις για τη Γαλλία του "φωτός" & "πολιτισμού"...


Σχετικά:
31 Ιούλη 2023, Μια αξέχαστη Σύνοδος κορυφής για το μέλλον!
Ιωάννα Υψηλάντη, 2 Αυγούστου 2023, Υπήρχε δημοκρατία στον Νίγηρα, αλλά δεν υπήρχε ηλεκτρική ενέργεια...

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top