Της Ιωάννας Υψηλάντη
Η πρώτη σκέψη που κάνει κάποιος μαθαίνοντας τον θάνατο του Πριγκόζιν, είναι ότι τον... "έφαγε ο Πούτιν. Δεν ξέχασε την εξέγερση του", ακριβώς δύο μήνες πριν την κατάρριψη του αεροπλάνου του. "Τον εκδικήθηκε!"
Όμως, αν ακολουθήσουμε το στάνταρ ερώτημα του "ποιος ωφελείται", για την εξαγωγή συμπερασμάτων, τότε κάτι άλλο προκύπτει.
Τι κερδίζει ο Πούτιν;; Είναι πραγματικά, τόσο μικρόψυχος, που για χάρη μιας κάποιας ηλίθιας εκδίκησης είναι έτοιμος να προκαλέσει μια τέτοια έκρηξη στον τομέα της πληροφόρησης της χώρας του, ή στα παγκόσμια ΜΜΕ;;
Είναι έτοιμος να προκαλέσει, όχι μόνο ένα, αλλά πολλά και διαφορετικά "στρατόπεδα" αντιπαράθεσης, μεταξύ των πολιτών της χώρας του και μάλιστα σε καιρό πολέμου;;
Αυτό συνεπάγεται έναν εμφύλιο πόλεμο σε μικρογραφία, καθώς ένας ήρωας πολέμου, ένας αγνός πατριώτης σκοτώθηκε από μια αδίστακτη κυβέρνηση.
Ποιον ωφελεί μια τέτοια κατάσταση; Αυτούς, που ήδη προπαγανδίζουν ότι "οι Ρώσοι ξεσηκώθηκαν, κατά της κυβέρνησης τους και ετοιμάζουν διαδηλώσεις".  Αυτό κάνουν σήμερα τα Ουκρανικά ΜΚΔ.
Μήπως τον "έφαγαν" οι εχθροί του στις Ρωσικές Δυνάμεις Ασφαλείας, ή στο στρατιωτικό κατεστημένο;; Τότε υπέγραψαν και την αυτοκτονία τους. Οπωσδήποτε και χωρίς καμία αμφιβολία θα βρεθεί ο ένοχος που έδωσε την εντολή και θα εκτελεστεί με μια σφαίρα στο κεφάλι, Γιατί αυτό ισοδυναμεί με προδοσία, χειρότερη και από την κατασκοπεία.
Η μόνη απάντηση, για το "ποιος ωφελείται" είναι μία. Ο εχθρός.
Δεν θα εκπλαγώ καθόλου, αν αποκαλυφθεί ότι πίσω απ΄αυτήν την θανατηφόρα ενέργεια κρύβονται οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας και της Μεγ. Βρετανίας, που ειδικεύονται σε προβοκάτσιες. Είναι ήδη πολλές και πονηρές όσες έχουν σημειωθεί, μέχρι σήμερα.
Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Και καταστρέφεται η εσωτερική ενότητα της Ρωσίας, αμφισβητείται ο Πρόεδρος της και ο εχθρός εκδικείται, για τις τρομακτικές απώλειες που είχε και στο Σολεντάρ και στο Μπαχμούτ, τόσο σε έμψυχο και σε στρατιωτικό υλικό, όσο και στην ψυχολογική κατάσταση του στρατού και των πολιτών του.
Πιθανόν τώρα, την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, να ανοίγουν το τρίτο μπουκάλι σαμπάνιας οι συνωμότες.

 
Top