Είναι νεκρός η μήπως κάτι άλλο;. Μυστήριο που ισως να μη μάθουμε και ποτέ.

Συγκεκριμένα σε θρίλερ εξελίσσεται αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε στη Μόσχα το απόγευμα της Τετάρτης, αφού από την συντριβή του ιδιωτικού τζετ, φέρεται να έχει σκοτωθεί ο αρχηγός της Wagner, Γεβγένι Πριγκόζιν. Ρώσοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως ο επικεφαλής της διαβόητης οργάνωσης μισθοφόρων επέβαινε στο αεροσκάφος και είναι νεκρός, όπως και όλοι όσοι βρίσκονταν στο αεροσκάφος.

Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, το κρατικό RIA Novosti και αναμεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ ο αρχηγός της μισθοφορικής ομάδας, βρισκόταν στην λίστα των επιβατών.

«Μία έρευνα έχει ξεκινήσει για τις συνθήκες πτώσης του αεροσκάφους Embraer που έλαβε χώρα απόψε στην περιοχή Τβερ. Σύμφωνα με τη λίστα επιβατών, υπάρχει το όνομα και το επώνυμο του Γεβγένι Πριγκόζιν ανάμεσα τους» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της, η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Rosaviatsia, επικαλούμενη και αυτή στοιχεία του πρακτορείου Tass.


Το αεροσκάφος που συνετρίβη είναι ένα πολιτικό Embraer. Όλοι οι επιβαίνοντες, συνολικά δέκα άτομα, έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Έκτακτων Αναγκών.

Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από τη Μόσχα με προορισμό την Αγία Πετρούπολη. Σε αυτό επέβαιναν επτά επιβάτες και τρία μέλη πληρώματος.

Σύμφωνα με τους Financial Times, μια ανάρτηση στο Grey Zone, ένα κανάλι social media που χρησιμοποιείται από τη Βάγκνερ, υποστήριξε πως ρωσικά αντιαεροπορικά κατέριψαν αεροσκάφος στην περιοχή Τβερ, κοντά στο χωριό Κουζενκίνο. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως κάτοικοι της περιοχής άκουσαν δύο δυνατές ρυπές αντιαεροπορικών πριν δουν το αεροσκάφος να πέφτει, ίχνη που φαίνεται να διακρίνονται και σε κάποια από τα βίντεο που τράβηξαν.

Αναλόγως τα κανάλια της Wagner στο Telegram, αλλά και γενικότερα τα κοινωνικά δίκτυα «βράζουν» κατά της Μόσχας, με τους υποστηρικτές της μισθοφορικής οργάνωσης να υποστηρίζουν ότι… ήρθε η ώρα για εκδίκηση. Κατηγορούν μάλιστα ευθέως το Κρεμλίνο για την εντολή εξόντωσης του Πριγκόζιν.

Από την πλευρά τους, μπλόγκερ που τάσσονται υπέρ του Κρεμλίνου «βλέπουν» δάκτυλο της Ουκρανίας πίσω από τη «δολοφονία του Πριγκόζιν και του Ούτκιν», του δεξιού χεριού του Πριγκόζιν που επίσης φέρεται να σκοτώθηκε στη συντριβή. Αύριο, 24 Αυγούστου, είναι η ημέρα ανεξαρτησίας της Ουκρανίας και «όλοι εχθροί της Ρωσίας γιορτάζουν. Η δολοφονία είναι το κύριο επίτευγμα της Ουκρανίας φέτος».

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, που βρίσκεται αυτές τις ημέρες για διακοπές στη λίμνη Ταχόε της Νεβάδα, πληροφορήθηκε την είδηση και δήλωσε στους δημοσιογράφους πως, αν και δεν είναι ακόμη βέβαιος για το τι έγινε, δεν του προκαλεί έκπληξη το γεγονός. «Δεν συμβαίνουν πολλά στη Ρωσία χωρίς να είναι ο Πούτιν από πίσω», τόνισε χαρακτηριστικά υπονοώντας πως συμμερίζεται την άποψη πως το Κρεμλίνο βρίσκεται πίσω από την πτώση του αεροσκάφους.

Σημειωτέον πως ο Πριγκόζιν είχε καταγραφεί πολλές φορές στο παρελθόν να ταξιδεύει με ένα αεροσκάφος τύπου Embraer Legacy, τόσο στα ταξίδια του εντός Ρωσίας όσο και στο εξωτερικό.

Δείτε βίντεο, το ιδιωτικό τζετ αμέσως μετά τη συντριβή:


 
Top