Σε στάση εργασίας την Τρίτη 5 Οκτώβρη (από τις 8 π.μ. ως τις 12 μ.) στη «Γενική Ταχυδρομική» προχωράει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής (ΣΕΤΤΑ) ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων. Καλεί στις 8 π.μ. στο κατάστημα Σταυρού Αγ. Παρασκευής.

Το Συνδικάτο καταγγέλλει την εργοδοσία η οποία προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα στην απόλυση τριών εργαζομένων «γνωστών για τη συνδικαλιστική τους δράση, πρωτοπόρων αγωνιστών στο χώρο δουλειάς. Και οι τρεις συνάδελφοι έχουν πάνω από 15 χρόνια προϋπηρεσία, έχουν ενεργή συνδικαλιστική δράση και όλο αυτό το διάστημα δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Ο ένας από αυτούς είναι μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΤΑ και οι άλλοι δυο δραστήρια μέλη του σωματείου. Ένας εκ των απολυθέντων λίγους μήνες πριν ξυλοκοπήθηκε στο κατάστημα franchise από την εργοδοσία και η εργοδοσία έρχεται σήμερα και τον απολύει! Είναι ξεκάθαρο ότι οι συνάδελφοι απολύονται γιατί αντιστέκονταν, πάλευαν οργανωμένα μέσα από τα σωματεία τους για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων και αυτό χάλαγε τα σχέδια της εργοδοσίας, που θέλει να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου μέσα στο χώρο».

«Ο αγώνας των εργαζόμενων στην «e-food», κόντρα στην εφαρμογή του νόμου της κυβέρνησης μας γέμισε πείρα, μας έδωσε θάρρος, μας εμπνέει για τη συνέχεια» σημειώνει και προσθέτει πως «μας έδειξε ότι οι εργαζόμενοι μπορούμε να σηκώσουμε ανάστημα σε όλους αυτούς που μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι. Μας έδειξε ότι η οργανωμένη πάλη μέσα από τα σωματεία μας είναι μονόδρομος για να πετύχουμε κάθε μικρή ή μεγάλη νίκη. Μας έδειξε ότι ο νόμος – έκτρωμα μπορεί να μείνει στα χαρτιά με όπλο μας το σωματείο, την αλληλεγγύη, την ενότητα μας για την πάλη για ανάγκες και τα δικαιώματα μας.

Αυτό ακριβώς φοβάται η εργοδοσία της »Γενικής Ταχυδρομικής» και προχωρά στις εκδικητικές απολύσεις. Φοβάται τους εργαζόμενους οργανωμένους, να παλεύουν ενάντια στις αφόρητες συνθήκες δουλειάς, ενάντια στο μισθό χαρτζιλίκι, ενάντια στο έκτρωμα που ψήφισε η κυβέρνηση ως συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που στόχο έχει τα κέρδη των λίγων πάνω στις πλάτες των πολλών».


 
Top