Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Το πιο όμορφο δείγμα φασισμού που μπορεί κάποιος να συναντήσει,
είναι αυτό του σημερινού αποκλειστικού μαχητικού αντιφασίστα
που...

χαρακτηρίζει φασίστες αυτούς που δεν ταυτίζονται μαζί του»
Leonardo Sciascia

Η μεγαλειώδης Νίκη του αριστερού ιταλικού συνδικάτου (CGIL), ώστε να μην αλλάξει ώρα μετάδοσης η σαπουνόπερα της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης "Μια θέση στον ήλιο" (Un posto al sole) -θα μιλήσουμε παρακάτω-, δίνει την ευκαιρία να δούμε πως και στην Ελλάδα λειτουργεί το ίδιο "μαγαζάκι" της Νατοϊκής ιμπεριαλιστικής αριστεράς, με ένα "αντιφασιστικό" προσωπείο.

Αμαντέο Μπορντίγκα: «Ο αντιφασισμός είναι το χειρότερο προϊόν του φασισμού»
(Amadeo Bordiga: «L’antifascismo è il peggior prodotto del fascismo», σε Terrorismo o rivoluzione e altri scritti, Γένοβα 1973).
Ιδρυτής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ιταλίας, στέλεχος της 3ης Διεθνούς, με σκληρούς αγώνες εναντίον της μασονίας που χάραξαν την πολιτική του δράση και ιδεολογικός-πνευματικός πατέρας του Αντόνιο Γκράμσι, που τον διαδέχθηκε στην ηγεσία του κομμουνιστικού κόμματος, σήμερα δικαιώνεται.

Ας δούμε την εγχώρια "αντιφασιστική" Νατοϊκή αριστερά ("εκσυγχρονισμένη" και παραδοσιακή), πως αντιμετώπισε μια επιχείρηση "στρατηγικής της έντασης" από μεριάς της κυβέρνησης του δοτού πρωθυπουργού τραπεζίτη Ντράγκι (δεν έχει εκλεγεί όπως επιτάσσει το Σύνταγμα της Ιταλίας) και στην οποία συμμετέχουν ΜΑΖΙ και με κοινό πλαίσιο το πλαίσιο αντιμετώπισης της "πανδημίας" και την προώθηση της υποχρεωτικότητας ("πιστοποιητικό εμβολιασμένου"): η όλη αριστερά, η δεξιά, η ακροδεξιά, το κίνημα "αγανακτισμένων" 5 αστέρια. Μια επιχείρηση του "παράλληλου κράτους" με τη διείσδυση μυστικών αστυνομικών και τη χρησιμοποίηση μιας νεοφασιστικής ομάδας, για να σπιλώσουν μια ειρηνική λαϊκή συγκέντρωση 200.000 πολιτών στη Ρώμη, που διαφωνούν με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και το ναζιστικό "πιστοποιητικό εμβολιασμένου".

Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ! Ούτε στα πιο στυγνά δικτατορικά καθεστώτα... η υπουργός Εσωτερικών Luciana Lamorgese, πρώην δικαστής, αυτή που μαζί με τον αρχηγό της αστυνομίας Franco Gabrielli προβίβασαν τους Pietro Troiani & Salvatore Gava, τους δύο αστυνομικούς που είχαν καταδικαστεί τελεσίδικα για τα γεγονότα στη Γένοβα με τη δολοφονία του Κάρλο Τζιουλιάνι (G8 2001), μιλάει στη βουλή κι ομολογεί την επιλογή της "στρατηγικής έντασης" με την καθοδηγούμενη από το κράτος επίθεση στο κτίριο της βουλής και των συνδικάτων στη Ρώμη, όταν δηλώνει: "Καμία σύλληψη για αποφυγή επεισοδίων"...

Να η μεγάλη ευκαιρία για το εγχώριο πολιτικό σύστημα, που όμως δεν συναντάει τις δυσκολίες της διακομματικής κυβέρνησης του τραπεζίτη Ντράγκι. Η ευκαιρία για διαστρέβλωση ειδήσεων, κατασκευασμένο αντιφασισμό και "Μ΄ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια": "αντιεμβολιαστές", "φασίστες", "αρνητές", "αμόρφωτοι"... κι όχι ένα τεράστιο κίνημα στην Ιταλία με μπροστάρη το προλεταριάτο: Λιμενεργάτες Τεργέστης: "Επιστημονική Αντί-Επιτροπή" απέναντι στους "ειδικούς" με ασυλία κι ακαταδίωκτο!

Ενδεικτική "δημοσιογραφία" σε διατεταγμένη υπηρεσία:

* 9 Οκτώβρη 2021, "ΑΤΕΧΝΩΣ": Ιταλία: Ακροδεξιοί και νεοφασίστες αντιεμβολιαστές επιτέθηκαν στα γραφεία συνδικάτου

* 9 Οκτώβρη 2021, "Αυγή", Αργύρης Παναγόπουλος: Ιταλία / Αντιεμβολιαστές σχεδίαζαν βομβιστικές επιθέσεις

* 9 Οκτώβρη 2021, "ΤΟ ΒΗΜΑ": Ρώμη – Επεισόδια με ακροδεξιούς αντιεμβολιαστές. Ομάδα αντιεμβολιαστών εισήλθε και προκάλεσε βανδαλισμούς στα κεντρικά γραφεία του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας

* 11 Οκτώβρη 2021, "Το κουτί της Πανδώρας": Ιταλία - Συνδικάτο Cgil : «Η απάντησή μας στους νεοφασίστες θα είναι μαζική»

* 18 Οκτώβρη 2021, "Εφημερίδα των Συντακτών": Ηχηρό «όχι» στον φασισμό από τα ιταλικά συνδικάτα

* "debater": Ομάδα αντιεμβολιαστών επιτέθηκε στο ιταλικό συνδικάτο – Πολεμικό μέτωπο η Ρώμη

* "IN GR" (συγκρότημα Μαρινάκη): Ρώμη – Ακροδεξιοί η πλειοψηφία των διαδηλωτών αντιεμβολιαστών – Βανδάλισαν γραφεία συνδικάτου. Ομάδα αντιεμβολιαστών εισήλθε και προκάλεσε βανδαλισμούς στα κεντρικά γραφεία του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας

Το κερασάκι στην τούρτα... Κάποιος Πριμηκύρης, που δηλώνει γιατρός και γνώστης του ιταλικού πολιτικού γίγνεσθαι, συνοδός του Τσίπρα στην Ιταλία "χθες", αλλά και του Λαφαζάνη "επίσης", παρά τον Τσίπρα στο πρόσφατο παρελθόν και στέλεχος της σημερινής ΛαΕ, ή ότι απέμεινε... δίνει το δικό τους "αντιφασιστικό" αγώνα...
«Εάν δεν είστε προσεκτικοί, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης
θα σας κάνουν να μισείτε τους ανθρώπους που καταπιέζονται
και να αγαπάτε αυτούς που καταπιέζουν!»
Μάλκολμ Χ

Η κυρίαρχη αφήγηση των μέσων και μάλιστα ΟΛΩΝ των πολιτικών αποχρώσεων, αφού αμείβονται καλά για αυτή τη δουλειά, το κάνουν με μεγάλη επιμέλεια και αφοσίωση. Όσοι είναι αντίθετοι στο Green pass ("εμβολιαστικό πιστοποιητικό") απέκτησαν ταυτότητα: σκοταδιστές του ύστερου Μεσαίωνα, εχθροί της επιστήμης, υπό την επιρροή θεωριών μαγείας, ακροδεξιοί, κι ακόμη χειρότερα προκλητικοί φασίστες!

«Για τη "Μια θέση στον ήλιο", CGIL: μια εργατική νίκη
Η σαπουνόπερα της Rai
[κρατική τηλεόραση] θα συνεχίσει να την προβάλει στις 20:40»

O Giuseppe Di Vittorio, ιστορικός ηγέτης της CGIL, στις διεθνείς ταξιαρχίες στον Ισπανικό εμφύλιο εναντίον του Φράνκο, αντάρτης του ιταλικού ΕΑΜ... δεν θα μπορούσε να φανταστεί αυτό που συμβαίνει σήμερα στην "αριστερά της εποχής μας", τη Νατοϊκή αριστερά.

Ο υποφαινόμενος έχει εργαστεί στην CGIL, στα τέλη της δεκαετίας του '70 και μάλιστα σε κεντρικό επίπεδο, όταν η CGIL ήταν το κομμουνιστικό-σοσιαλιστικό συνδικάτο που συσπείρωνε κι εξέφραζε το ιταλικό εργατικό κίνημα. Έτσι, σήμερα μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει πως εκείνο το συνδικάτο, με μια ιστορία αγώνων και θυσιών, σήμερα πανηγυρίζει ως εργατική νίκη τη ανάκληση αλλαγής ώρας μια σαπουνόπερας.

Οι εργατοπατέρες της σημερινής CGIL, το μακρύ χέρι του τραπεζίτη Ντράγκι στο εργατικό κίνημα, που σήμερα πανηγυρίζουν για τις σαπουνόπερες, έχουν το θράσος να παρακαλούν το Συνδικάτο των λιμενεργατών της Τεργέστης ν' αποδεχθούν τα δωρεάν τεστ, ώστε να μην εναντιώνονται στο "πιστοποιητικό εμβολιασμένου"...

«Δεν θα μπορέσουν να ψεύδονται αιωνίως.
Θα πρέπει αργά ή γρήγορα να λογοδοτήσουν στη λογική με λογική,
στις ιδέες με ιδέες, στο συναίσθημα με συναίσθημα.
Και τότε θα σιωπήσουν: το κάστρο των εκβιασμών τους.
της βίας και των ψεμάτων θα καταρρεύσει»
Pier Paolo Pasolini

* Λιμενεργάτες Τεργέστης: "Επιστημονική Αντί-Επιτροπή" απέναντι στους "ειδικούς" με ασυλία κι ακαταδίωκτο!

Όσον αφορά το εγχώριο πολιτικό σύστημα, θα 'ρθει η ώρα που θα λογοδοτήσουν στα μέλη και στελέχη τους για τη σημερινή εμβολιαστική ενότητα.

«Ένας νέος φασισμός δημιουργείται στη θέση του παλαιού κληρικό-φασισμού,
ένας τεχνητός φασισμός ο οποίος θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί...
μόνον υπό τον όρο να ονομάζεται αντιφασισμός»
Pier Paolo Pasolini
 
Top