Η ελληνική πολιτική σκηνή αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά.  

Το λαϊκό προσκύνημα στη σορό της γυναίκας με τόσο γενναία προσωπική και πολιτική διαδρομή θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί σήμερα, όπου η οικογένεια της, σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, σύντροφοι και αντίπαλοι και απλός κόσμος αναμένεται να πει το «τελευταίο αντίο».

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 2:00 το μεσημέρι στη Μητρόπολη Αθηνών με τιμές που αρμόζουν στη σπουδαία αγωνίστρια της ζωής, ενώ θα ακολουθήσει η ταφή από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.



Οι επικήδειοι λόγοι
Τους επικήδειους λόγους αναμένεται να εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, εκ μέρους δε του ΚΙΝΑΛ ο γραμματέας του Κινήματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Θα εκφωνηθεί επίσης επικήδειος λόγος από μέλος της οικογένειας της εκλιπούσης, σύμφωνα δε με ορισμένες πληροφορίες από τον 17χρονο γιο της, Γιώργο.

Με απόφαση του Δήμου Αθηναίων και έπειτα από εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη αποφασίστηκε ο τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη ενταφιασμός της Φ. Γεννηματά στο μνήμα που είχε ταφεί και ο πατέρας της Γεώργιος Γεννηματάς. Επίσης, αποφασίστηκε να παραβρεθεί αντιπροσωπεία του Σώματος στην κηδεία, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αθηναίων.

Ως γνωστόν, με απόφαση του πρωθυπουργού η Τετάρτη 27ης Οκτωβρίου έχει κηρυχθεί ημέρα εθνικού πένθους.

Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια ενώ η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα τελεσθεί, δημοσία δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία υπουργού.



Η επιθυμία της οικογένειας

Η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε την επιθυμία αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού, όπως έγινε γνωστό.


 
Top