Στο επίκεντρο τίθενται για μία ακόμη μία φορά οι μετακινήσεις εκτός νομού, καθώς αυξάνονται οι φωνές που ζητούν νέα μέτρα για τον κορονοϊό ενόψει του δύσκολου χειμώνα που καταφθάνει... 

Μπορεί οι επιστήμονες να εκτιμούν πως το τέταρτο κύμα της πανδημίας θα έχει «χτυπήσει» τη χώρα μας πριν τα Χριστούγεννα, ωστόσο η κυβέρνηση, για την ώρα, δείχνει με κάθε τρόπο πως δεν προτίθεται να πάρει ξανά μέτρα τύπου lockdown.

Αυτή τη στιγμή, το βασικότερο περιοριστικό μέτρο για την αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού είναι τα rapid για τους ανεμβολίαστους και τα self test για τους μαθητές.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ωστόσο, έχει ήδη προειδοποιήσει πως, αν δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα προστασίας, θα φθάσουμε μέχρι τα 5.000 κρούσματα ημερησίως μετά τις 15 Νοεμβρίου.

Όπως έχει τονίσει, ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ στον πληθυσμό είναι καθοριστικός παράγοντας στην πορεία της πανδημίας:

«Θα πρέπει να δώσουμε προσοχή στην αναγκαία αύξηση του αριθμού των self tests, τα οποία έχουν μειωθεί σε περίπου 200.000 – 300.000, από 400.000 ημερησίως που ήταν μέχρι πριν από δύο εβδομάδες», επεσήμανε λίγες ημέρες πριν.

Στο ίδιο πλαίσιο ωστόσο, έχει προειδοποιησει για την ανάγκη ελέγχου στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, καθώς «με δεδομένη την πτώση της θερμοκρασίας των επόμενων ημερών…και την περαιτέρω επιτάχυνση της ανόδου των κρουσμάτων, καλό θα ήταν να υπάρξει έλεγχος, είτε του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή δηλωμένου rapid test ή πιστοποιητικού νόσησης τους τελευταίους έξι μήνες, στα διόδια και στις εξόδους των πόλεων, έτσι ώστε να μειώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού μεταξύ των γειτονικών περιοχών».
Πηγή: dikaiologitika
 
Top