Σε εννέα συλλήψεις προχώρησε το ΣΔΟΕ έπειτα από εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίου και νοθείας αλκοολούχων ποτών στις περιοχές του Ασπροπύργου και της Ελευσίνας.

Συγκεκριμένα υπάλληλοι της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής της Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε., έλεγξαν δύο αποθηκευτικούς χώρους καθώς και καταστήματα εμπορίας οινοπνευματωδών ποτών όπου εντόπισαν μεγάλο όγκο ποτών αμφιβόλου γνησιότητας και συνολικά κατήσχεσαν :

-23.624 φιάλες αλκοολούχων ποτών, μικρό μέρος (9 φιάλες) των οποίων ανήκε σε παρτίδα η οποία είχε δηλωθεί, από την ιδιοκτήτρια εταιρεία, ως κλεμμένη.

- 120.000 τεμάχια πλαστών ετικετών γνωστών εταιρειών

- 978 κιλά καφέ εσπρέσο

-13 περίπου κιλά ελληνικού καφέ

- Ένα φορτηγό ιδιωτικής χρήσεως, το οποίο χρησιμοποιούνταν για μεταφορά και διακίνηση των ανωτέρω

- Εντός του ενός αποθηκευτικού χώρου, εντοπίσθηκαν και υπολείμματα αγνώστου ταυτότητας υγρού.

Για το σύνολο των εμπορευμάτων, δεν επεδείχθησαν φορολογικά στοιχεία νόμιμης απόκτησης και προηγούμενης καταβολής των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων, το ύψος των οποίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 220.000 ευρώ. Διενεργήθηκαν δειγματοληψίες που στάλθηκαν προς εξέταση στην Χημική Υπηρεσία. Οι κατασχεθείσες φιάλες αλκοολούχων ποτών μεταφέρθηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους προς φύλαξη, ενόψει της καταστροφής τους.

Από το σύνολο των εννέα συλληφθέντων, οι επτά είναι ελληνικής καταγωγής. Όλοι τους οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, για παράβαση των διατάξεων του Ποινικού, Τελωνειακού, Αγορανομικού Κώδικα, καθώς και των διατάξεων του ν. 146/1914 «περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

Της σύλληψης διέφυγε ένας ακόμα ύποπτος ελληνικής καταγωγής.

 
Top