Στήριξη στην γερμανίδα καγκελάριο προσέφερε ο Ελληνας πρωθυπουργός με τη συμφωνία για το μεταναστευτικό


Είναι Μάιος του 2014 και η χώρα εισέρχεται σιγά – σιγά σε προεκλογική περίοδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται «καβάλα στο άλογο» όπως λέει ο λαός και οι ευρωεκλογές αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Είναι η εποχή των ψεμάτων, των αυταπατών και της επαναστατικής περιόδου του Αλέξης Τσίπρα ο οποίος σε μια από τις ομιλίες του στη Μυτιλήνη, έμπλεος ενθουσιασμού λέει: «Go back κ. Μέρκελ, Go back κ.Σόιμπλε, Go back κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκατούρας της Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν είναι πειραματόζωο».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα επιθετικός, έστειλε μήνυμα εντός και εκτός συνόρων: «Go back μαζί με την τρόικά σας, τους τοκογλύφους σας, τη σκληρότητά σας, την αλαζονεία σας, την περιφρόνηση προς τον ελληνικό λαό, που τόσα χρόνια έχει γίνει αντικείμενο της χλεύης και της εκμετάλλευσής σας»

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι της αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, διέλυσε την οικονομία και την οδήγησε σε χρεοκοπία μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015, έκανε δημοψήφισμα, υπέγραψε μια ταπεινωτική συμφωνία, κέρδισε τις εκλογές – Κολυμβήθρα του Σιλωάμ και συνέχισε την πιο σκληρή μνημονιακή πολιτική που εφαρμόστηκε ποτέ.

Όμως, αίσθηση έκανε τα τρία αυτά χρόνια η στενή σχέση που ανέπτυξε ο κ. Τσίπρας με τη Γερμανίδα καγγελάριο. Αίφνης, από το Go Back η κ. Μέρκελ έγινε το «αποκούμπι» του πρωθυπουργού, κάθε φορά που η τρόικα ανέβαζε τους τόνους και είχε υπερβολικές απαιτήσεις.
Το μεγάλο δώρο

Και τέσσερα χρόνια μετά από τη δήλωση… διωγμό της κ. Μέρκελ, του Σόιμπλε και των υπολοίπων ο Αλέξης Τσίπρας προσέφερε ένα ανέλπιστό πολιτικό δώρο στη ηγέτη της Γερμανίας.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έδωσε, οικειοθελώς χείρα βοηθείας στην κ. Μέρκελ, προσφέροντάς της στο πιάτο μια συμφωνία για το προσφυγικό που θα ελαφρύνει τις πιέσεις στην καγκελάριο και θα αυξήσει τις μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα.

Όπως αποκάλυψαν οι Financial Times, οι οποίοι έχουν συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, η Ελλάδα είναι έτοιμη να κλείσει διμερή συμφωνία με τη Γερμανία που θα περιορίσει τις «δευτερογενείς μετακινήσεις» προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα και συνεχίζουν το ταξίδι τους βόρεια προς τη Γερμανία.

«Δεν μας ενδιαφέρει το γεγονός ότι ίσως θα έχουμε κάποιες επιστροφές από τη Γερμανία αν αυτό βοηθήσει, ώστε να δοθεί το σήμα στους παράνομους διακινητές (ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει τις παράνομες μεταναστευτικές ροές», είπε ο κ. Τσίπρας στη βρετανική εφημερίδα. Σημείωσε επίσης ότι ο κανονισμός του Δουβλίνου είναι «εκτός πραγματικότητας».

«Νομίζω ότι έχουμε πιο σοβαρό δίλημμα μπροστά μας από τις συμφωνίες για τις δευτερογενείς μετακινήσεις», δήλωσε επίσης ο Έλληνας πρωθυπουργός. «Το δίλημμα είναι ποια Ευρώπη θέλουμε. Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο, μέσα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, να μοιραζόμαστε το βάρος και να μην έχουμε αυτή την άδικη θέση για τις χώρες της πρώτης γραμμής, αλλά και για τη Γερμανία», είπε, συνεχίζοντας να υπερασπίζεται την καγκελάριο και τις πολιτικές της και εξισώνοντας το βάρος που σηκώνει στην προσφυγική κρίση η Ελλάδα με αυτό που σηκώνει η Γερμανία…

 
Top