«Ορφανά» γενετικά ευρήματα και αποτυπώματα, προς το παρόν αταυτοποίητα και κάποια σε λανθάνουσα κατάσταση, φέρεται να έχουν βρει τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, πάνω στο σημαντικότερο εύρημα από τον χώρο δολοφονίας του 45χρονου Μανώλη Καραγιάννη, την γεμιστήρα του πολεμικού καλάσνικοφ, που χρησιμοποίησε ένας από τους εκτελεστές.

Η διαδικασία της εξερεύνησης δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως, ωστόσο οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως πιθανόν τα αποτελέσματα θα είναι θετικά και τουλάχιστον θα υπάρχουν κάποια εργαστηριακά στοιχεία, που αν δεν αποδώσουν σύντομα, δεν αποκλείεται να βοηθήσουν μελλοντικά.

Στο μεταξύ αντίστοιχα «καλά» είναι τα ευρήματα, που εντόπισαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., στο σπίτι που έμενε ο Μανώλης Καραγιάννης μαζί με την σύντροφό του Αμαλία, το όνομα της οποίας φώναζε πριν ξεψυχήσει. Οι αστυνομικοί αναμένουν να γίνει η κηδεία του θύματος προκειμένου να λάβουν κατάθεση από την σύντροφό του, αν και δεν περιμένουν αξιοποιήσιμα στοιχεία από αυτή. Από το συγκεκριμένο διαμέρισμα, που απείχε σχεδόν δύο οικοδομικά τετράγωνα από το σημείο που είχε σταθμεύσει το μσθωμένο ΦΙΑΤ 500 της Αμαλίας, βγήκε ο 45χρονος προκειμένου να κατευθυνθεί προς το πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρούσε στην Λ. Αγίας Βαρβάρας, σε σχετικά κοντινή απόσταση από τη συμβολή των οδών Αίαντος και Ναϊάδων, όπου εκτελέστηκε το συμβόλαιο θανάτου του.

Την ίδια ώρα από την νεκροτομή του σώματος του επονομαζόμενου «Καράφλα» ή «Σαμπρέλα», και την ιατροδικαστική έκθεση, προκύπτει ότι έχει τουλάχιστον 10 τραύματα, στο στήθος, κοιλιακή χώρα και πόδια, τα οποία προκάλεσαν βαρύτατες εσωτερικές κακώσεις και πλήξεις ζωτικών οργάνων, που επέφεραν τον θάνατό του. Παράλληλα, οι αστυνομικοί που προέβησαν στην αυτοψία του χώρου της δολοφονίας, έχουν περισυλλέξει κοντά στους 60 κάλυκες, τριών διαμετρημάτων. Από πολεμικό καλάσνικοφ των 7,62 ΜΜ, από πιστόλι των 40ΜΜ (αρχικά εκτιμήθηκε πως ήταν 45άρι) και πιστόλι των 9ΜΜ. Τα δύο πρώτα όπλα είναι σίγουρα των εκτελεστών, το τρίτο φαίνεται να είναι του Μανώλη Καραγιάννη, που πρόλαβε να πυροβολήσει κάποιες φορές ενώ ήταν αιμόφυρτος, χωρίς όμως ακόμη να αποκλείεται, να είχαν και οι δράστες 9άρι πιστόλι, το οποίο χρησιμοποίησαν, κάτι που θα διαπιστωθεί στο εργαστήριο βαλλιστικής των εγκληματολογικών εργαστηρίων.

Από την έρευνα των αστυνομικών για τα οχήματα προσέγγισης και διαφυγής των 3-4 δραστών, προς το παρόν είναι σίγουρο, πως έχουν χρησιμοποιήσει μία μοτοσυκλέτα και ένα αυτοκίνητο, αν και υπάρχουν ενδείξεις και για δεύτερο (Πεζώ και Άλφα Ρομέο). Από τα πρώτα στοιχεία αυτών των ερευνών, προκύπτει ότι έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, που αντιστοιχούσαν σε οχήματα ίδιου τύπου και χρώματος. Από την εξέταση μαρτύρων, προκύπτει με σαφήνεια ότι ο δράστης με το καλάσνικοφ, που φορά καπέλο τύπου τζόκεϊ, διαφεύγει με την μοτοσυκλέτα συνεργού του, που φορά κράνος. Ο εκτελεστής με το 40άρι πιστόλι, αρχικά φαίνεται να διαφεύγει από την σκηνή του εγκλήματος, πεζός αλλά δεν αποκλείεται λίγο μακρύτερα να επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο.

Στο μεταξύ, αστυνομικές πηγές, δεν αποκλείουν το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του «Σαμπρέλα» να είχε… τριπλή αφορμή. Τις δολοφονίες του συνταξιούχου ΕΚΑΜίτη Σπύρου Παπαχρήστου, Βασίλη Στεφανάκου και Γιώργου Λίτσα, για τις οποίες είχε θεωρηθεί ύποπτος.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

 
Top