Στο 18,5% διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της τελευταίας δημοσκόπησης που διεξήχθη από την Pulse.Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33,5%, έναντι 15% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΠΑΣΟΚ αγγίζει το 12%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,5%.
Aξίζει να σημειωθεί πως η Πλεύση Ελευθερίας μένει εκτός Βουλής...Στην πρόθεση ψήφου με σενάριο κατανομής αναποφάσιστων, η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 21,5 ποσοστιαίες μονάδες:


Σχεδόν όλοι οι πολίτες ανησυχούν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ενώ ο πόλεμος στο Ισραήλ είναι σε πλήρη εξέλιξη και ο κίνδυνος επέκτασής του ορατός.Η Ακρίβεια παραμένει το σημαντικότερο πρόβλημα για τους πολίτες, ενώ ως πρόβλημα το αντιμετωπίζει το 86% των ερωτηθέντων.

Οι πολίτες προβληματίζονται κυρίως για τις τιμές των τροφίμων, καθώς όλα τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ έχουν πάρει την ανιούσα, ενώ δεύτερο στη λίστα είναι το ηλεκτρικό ρεύμα.
Οι εξελίξεις με την αλλαγή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ και την ανάληψή από τον Στέφανο Κασσελάκη, ενδιαφέρει μόνο το 20%.

Οι πρώτες ενέργειες του Στέφανου Κασσελάκη και το μπαράζ παραιτήσεων στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ, κρίνονται ως αρνητικές από την πλειοψηφία, ωστόσο υπάρχει και ένα 25% που στηρίζει αυτές τις επιλογές.Από την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ και την πτώση των ποσοστών του, οι πολίτες θεωρούν ότι θα ωφεληθεί πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ, και έπειτα η Νέα Δημοκρατία.

Οι περισσότεροι πολίτες θεωρούν ότι αναπόφευκτα θα δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα, στα «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ.www.bankingnews.gr
 
Top