Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
«Να λες την αλήθεια,
να καταλήγεις μαζί στην αλήθεια,
είναι πράξη επαναστατική»
Αντόνιο Γκράμσι, "L'Ordine Nuovo", 21 Ιούνη 1919
Δήλωση της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ (Παλαιστινιακό πολιτικό κόμμα και Κίνημα... για να μην σας ταΐζουν σανό οι δημοσιογραφικές πόρνες, περί "τρομοκρατίας") για την Αραβο-Ισλαμική Σύνοδο κορυφής:

«Στο όνομα του πολυεύσπλαχνου Θεού
Σχετικά με τα ψηφίσματα της κοινής αραβο-ισλαμικής συνόδου κορυφής.
Μετά τα ψηφίσματα που εκδόθηκαν από την κοινή αραβο-ισλαμική σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, το Σάββατο 11/11/2023:
Οι όροι "καταδίκη", "αίτημα" και "έκκληση" που συμπληρώνουν την τελική δήλωση, υποδηλώνουν ότι η δήλωση εκδόθηκε από ένα σώμα αδιάφορο για τις Σφαγές που διαπράχθηκαν κατά του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη κι όχι από μια συνάντηση 57 χωρών, που μέσα από τις διακηρύξεις τους φαίνεται ότι δεν έχουν τίποτα και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα παρά μόνο να ζητιανεύουν.
Η τελική δήλωση αντικατοπτρίζει τη συλλογική εγκατάλειψη των καθηκόντων τους από τις αραβικές και ισλαμικές χώρες, την απομάκρυνση από τις ευθύνες τους για την προστασία της αραβικής και ισλαμικής εθνικής ασφάλειας και την εγκατάλειψη της Παλαιστίνης και του λαού της στη Σιωνιστική οντότητα και στους δυτικούς χορηγούς της.
Εκφράζουμε τη βαθιά μας έκπληξη για το περιεχόμενο της τελικής δήλωσης σχετικά με "την επιβεβαίωση της ιδιότητας μέλους στην Αραβική Πρωτοβουλία για την Ειρήνη του 2002" και την υπενθύμιση ότι "προϋπόθεση για ειρήνη με το Τελ Αβίβ και για ομαλές σχέσεις μαζί του είναι να τερματιστεί η κατοχή του όλων των παλαιστινιακών και αραβικών εδαφών", ιδίως υπό το φως της βιασύνης ορισμένων αραβικών καθεστώτων να θέλουν να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με αυτήν την οντότητα.
Ίσως η δήλωση θα είχε αποκτήσει κάποια αξιοπιστία εάν οι αραβικές και ισλαμικές χώρες που εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με την σιωνιστική οντότητα είχαν αρχίσει να διακόπτουν τους δεσμούς τους μαζί της, ακολουθώντας το παράδειγμα ορισμένων χωρών της Λατινικής Αμερικής, που δεν είναι ούτε αραβικές ούτε ισλαμικές και δεν έχουν άμεση σχέση με την Παλαιστίνη και τον λαό της.
Τα ψηφίσματα που περιέχονται στην τελική δήλωση προς το αραβικό και ισλαμικό έθνος μεταφέρουν το μήνυμα ότι αυτά τα καθεστώτα είναι πλέον ανίκανα να προστατεύσουν τον λαό τους και να υπερασπιστούν τους ιερούς τόπους, και ότι ο λαός τους αφήνεται ως εύκολη λεία στη σιωνιστική οντότητα και την αμερικανική διοίκηση.
Κίνημα Ισλαμικής Τζιχάντ στην Παλαιστίνη, Σάββατο 11/11/2023
»

Μια εικόνα πλούσια σε συμβολισμούς για την Παλαιστινιακή Αντίσταση...

Για τη διαμόρφωση της πολιτικής κατάστασης στη Μέση Ανατολή και τη στάση των αμερικανόδουλων αραβικών μοναρχιών, παραθέτουμε τη "διάκριση" του Ηγέτη της Αντίστασης, ο Χασάν Νασράλα, στη χθεσινή του ομιλία, για το πως διαμορφώνεται πλέον ο Άξονας της Αντίστασης και ποιες είναι οι χώρες που δεν υποτάχθηκαν στους ιμπεριαλιστές:

[...] Όταν το "Ισραήλ" ρίχνει τις ισχυρότερες ελίτ ταξιαρχίες του στις μάχες στη Γάζα, είναι απόδειξη της αδυναμίας και της αποτυχίας του να παρουσιάσει μια εικόνα νίκης...
Η κατοχή δεν μπόρεσε ακόμη να παρουσιάσει μια εικόνα νίκης για τον εαυτό της, ή μια εικόνα ήττας για την αντίσταση...
Δυστυχώς, οι αραβικές χώρες εργάζονται ενεργά ενάντια στην αντίσταση της Υεμένης...
Το Ιράν δεν λαμβάνει αποφάσεις για λογαριασμό των κινημάτων αντίστασης, αλλά θα παραμείνει προστάτης και υποστηρικτής τους...
Η Συρία, παρά τις δύσκολες συνθήκες της, αγκαλιάζει την αντίσταση και αναλαμβάνει πλήρως τις ευθύνες της...
Οι επιχειρήσεις αντίστασης του Ιράκ εναντίον αμερικανικών στόχων υποστηρίζουν τους Παλαιστινίους και χρησιμεύουν για την απελευθέρωση του Ιράκ και της Συρίας...
Ακόμα κι αν τα αραβικά έθνη και οι χώρες της περιοχής δεν θέλουν να συμβάλουν στις μάχες και την Αντίσταση, το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να σταθούν μαζί και να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός...
Αυτός είναι ένας πόλεμος σε πολλά μέτωπα, όπως η Γάζα, η Δυτική Όχθη, ο Λίβανος, η Συρία, το Ιράκ και η Υεμένη...
[...]
Χασάν Νασράλα
, 11 Νοέμβρη 2023
"Αυτή η Επανάσταση δεν είναι μόνον η πορεία της Παλαιστίνης και του Αραβικού Έθνους,
αλλά η πορεία όλων των Ελεύθερων του κόσμου"
Γιασέρ Αραφάτ
«Η επανάσταση θα μπορούσε να διαρκέσει εκατό χρόνια, ή περισσότερα,
οπότε ο ανυπόμονος θα πρέπει να καθίσει στην άκρη.
»
Τζορτζ Χαμπάς

"Ορκίζομαι,
θα υφάνω για σένα ένα μαντήλι από βλεφαρίδες
με λόγια πιο γλυκά από το μέλι,
είσαι Παλαιστίνιος στη μορφή σου, στα λόγια σου και στη φωνή.
Παλαιστίνιος ζεις και Παλαιστίνιος θα πεθάνεις
"
Μαχμούντ Νταρουίς

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, ειδικότερα σήμερα με την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
Στο "VK": ΕΔΩ

 
Top