Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Η Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση!
Η μεγάλη Σοβιετική Επανάσταση έθεσε σε κίνηση την ανθρώπινη κοινωνία...

«Δεν είχαμε χαλυβουργική και μεταλλουργική βιομηχανία, τώρα την έχουμε.
Δεν μπορούσαμε να φτιάξουμε τρακτέρ. Τώρα φτιάχνουμε.
Δεν είχαμε αυτοκινητοβιομηχανία. Τώρα έχουμε.
Δεν παράγαμε εργαλειομηχανές. Τώρα παράγουμε.
Χτίσαμε τα πάντα σε μια τέτοια κλίμακα που χλομιάζει τη βιομηχανία της Δυτικής Ευρώπης»
Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν
«Ο Στάλιν δεν πέθανε... Δεν είναι νεκρός ο Στάλιν!»
Πριν 106 χρόνια... Ο Alexander Viktorovich Belyshev, ο Επίτροπος του καταδρομικού Aurora, στις 7 Νοέμβρη σαν σήμερα, (25 Οκτώβρη 1917, σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο, που εισήχθη από τον Ιούλιο Καίσαρα το 46 π.Χ.), έδωσε την εντολή να ρίξει βολή το πλοίο από το κανόνι της πρώρας: Το σήμα της επίθεσης στα Χειμερινά Ανάκτορα της Αγίας Πετρούπολης (μετέπειτα Λένινγκραντ)... κι ήταν το ξεκίνημα της μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης!

Το Ρωσικό προλεταριάτο ξεκίνησε τη μεγάλη μαζική εξέγερση, που ανέτρεψε οριστικά το τσαρικό καθεστώς κι έφερε στην εξουσία τα εργατικά Σοβιέτ των Ρώσων αγροτών και στρατιωτών.
Να θυμηθούμε και να μνημονεύσουμε εκείνο το ιστορικό γεγονός της εποχής, που συγκλόνισε τον κόσμο και προκάλεσε έντονες ελπίδες και προσδοκίες απελευθέρωσης σ' όλους τους καταπιεσμένους λαούς.

Προς τους Ρώσους πολίτες:

«Η Προσωρινή Κυβέρνηση ανατρέπεται. Η κρατική εξουσία πέρασε στα χέρια της Επαναστατικής Στρατιωτικής Επιτροπής.
Η υπόθεση για την οποία αγωνίστηκε ο λαός, η άμεση πρόταση για μια δημοκρατική ειρήνη, η κατάργηση της ιδιοκτησίας της γης από τους ευγενείς, ο έλεγχος των εργατών στην παραγωγή, η δημιουργία μιας σοβιετικής κυβέρνησης ήταν η εγγύηση της νίκης.
Ζήτω η Επανάσταση των εργατών, των στρατιωτών και των αγροτών!
7 Νοέμβρη 1917
»

«Η νίκη της Ρωσικής Επανάστασης ήταν για τους εργάτες, για τους εκμεταλλευόμενους, για τους καταπιεσμένους η μεγαλύτερη νίκη όλων των εποχών στην ιστορία της ανθρωπότητας, γιατί έσπασε την παγκόσμια κυριαρχία, το μεγάλο κεφάλαιο.
Γέννησε το πρώτο κράτος εργατών, αγροτών, εργαζομένων, έδωσε ένα τρομερό πλήγμα στην κυριαρχία του ιμπεριαλισμού και του καπιταλισμού.
Η μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, που έσπασε το 1917 έναν πρώτο κρίκο στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα, έδωσε τεράστια συμβολή στην την ανάπτυξη του σοσιαλιστικού κινήματος σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες και την απελευθέρωση των αποικιακών και ημι-αποικιακών λαών
»
Pietro Secchia
, 1965, τιμώντας τη Σοβιετική Επανάσταση του 1917

«Ο Οκτώβρης του 1917 ενσάρκωσε τα όνειρα εκατομμυρίων εργαζομένων σε όλο τον κόσμο για την οικοδόμηση μιας δίκαιης κοινωνίας στις αρχές της δημοκρατίας, της αμοιβαίας κοινωνικής ευθύνης και του ανθρωπισμού.
Αυτές οι ιδέες εξακολουθούν να παραμένουν μια πραγματική εναλλακτική λύση στην αποικιακή πολιτική του καπιταλισμού στη σύγχρονη μορφή του και το σοβιετικό σχέδιο της ένωσης των σοσιαλιστικών δημοκρατιών, που βασίζεται στην ισότητα των εθνών, στον σεβασμό για τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις τους, είναι σήμερα φάρος για τις χώρες που αγωνίζονται να ζήσουν ειρηνικά και να δημιουργήσουν το καλό μιας κοινής ευλογίας
»
Αλεξάντερ Λουκασένκο
, 7 Νοέμβρη 2022, Πρόεδρος της Λευκορωσίας, για την επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης... «Ή με την Ανεξάρτητη Λευκορωσία, ή υποτελείς σε ΝΑΤΟ κι ΕΕ! Οι ισαποστάκηδες είναι ένοχοι!»

Η Οκτωβριανή Επανάσταση, η μεγάλη Σοβιετική Επανάσταση έθεσε σε κίνηση την ανθρώπινη κοινωνία κι έχει ανάψει μια λαμπερή φλόγα που δεν μπορεί να σβήσει ποτέ. Έθεσε τα θεμέλια για αυτόν τον νέο πολιτισμό προς τον οποίο μπορεί να κινηθεί ο κόσμος, οι λαοί!
Ακόμη και σήμερα, 106 χρόνια μετά την 7 Νοέμβρη του 1917, υπάρχουν εκείνοι που -όπως οι αντιφασίστες και αντιιμπεριαλιστές αγωνιστές στο Ντονμπάς, η Παλαιστινιακή Αντίσταση, οι Λαοί της Λατινικής Αμερικής, ο Άξονας της Αντίστασης στον ιμπεριαλισμό-, αγωνίζονται ενάντια στην αδικία και την καταπίεση στο όνομα των ίδιων ιδανικών του Λένιν και των Μπολσεβίκων.
Η επανάσταση συνεχίζεται δεν σταματάει!

Νατοϊκά μορμολύκεια... κηρύξατε πόλεμο στον "Ρωσικό ιμπεριαλισμό"... Ρωτήσατε το λαό;

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, ειδικότερα σήμερα με την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
Στο "VK": ΕΔΩ
 
Top