Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης,
ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας...


Ένα επαναλαμβανόμενο ψέμα, γίνεται αλήθεια...
Δεν μπορείς να κάνεις επανάσταση με άσπρα γάντια...
Μόνον η αλήθεια είναι επαναστατική...
»
Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοφ
, γνωστός ως Λένιν
Marwan Toubassi, είναι ο διαπιστευμένος πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής (του Αμπάς) στην Αθήνα: "Την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό μας Λαό, η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα αποτίει φόρο τιμής στον φιλικό Ελληνικό λαό και σε όλους τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου με εκτίμηση για τη συνεχιζόμενη αλληλεγγύη προς τον λαό μας μέσω της πορείας θυσίας τους υπό την ηγεσία της PLO απορρίπτοντας και αντιμετωπίζοντας την κατοχική πολιτεία, την ιστορική αδικία και τις πολιτικές φυλετικών διακρίσεων έναντι του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ, και εκτιμούμε ιδιαίτερα το ρόλο και τους πολιτικούς τους φορείς στη στήριξη του δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού να καθορίζει το πεπρωμένο, την ελευθερία και την ανεξαρτησία του..."

Δημόσια επιστολή προς τον Marwan Toubassi

Κύριε πρέσβη,

διαβάζοντας την πρόσκληση σου για "αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό", ειδικά με τις πρόσφατες εξελίξεις τον χρόνο που διανύουμε, οφείλω ν' αναρωτηθώ αν ομιλείτε ως έμμισθος υπάλληλος-διπλωμάτης, ή ως τμήμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης κι Επανάστασης, για το αναφαίρετο δικαίωμα στην Πατρίδα και την επιστροφή των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες.

"Ο κόμπος έφτασε στο χτένι"... λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός και πλέον είναι συνενοχή το αφήγημα "να μην βγάζουμε στη φόρα τ' άπλυτα για το καλό της Παλαιστίνης", γιατί έτσι διαπράττουμε έγκλημα απέναντι στον Μαρτυρικό Παλαιστινιακό λαό και δεν εξυπηρετούμε την Αλληλεγγύη.

Έτσι, όταν καλείς σε "Αλληλεγγύη" οφείλεις να διευκρινίσεις προς τον ελληνικό λαό τι συμβαίνει κι ειδικότερα -εντελώς επιγραμματικά, γιατί χρειάζονται τόμοι να γραφτούν όλα:

* Γιατί ο κύριος Αμπάς διάλυσε την εκλεγμένη Βουλή του Παλαιστινιακού Λαού (εκλογές 2006), αλλά και την Ο.Α.Π.;

* Κάνεις αναφορά στην "ηγεσία της PLO" ενώ γνωρίζεις πολύ καλά και το κρύβεις, πως η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, του δολοφονημένου ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ, δεν υπάρχει κι όλες οι αρμοδιότητες πέρασαν πραξικοπηματικά στον κύριο Αμπάς.

* Το Μάη του 2020 ανακοινώθηκε πανηγυρικά ανακοινώθηκε πανηγυρικά και με επαναστατικές κορώνες η "απόσυρση της Παλαιστινιακής Αρχής από τις συμφωνίες της με το Ισραήλ" και πολλοί πίστεψαν πως αυτό βάζει σε μια άλλη πορεία το Παλαιστινιακό. Όμως... ο "Υπουργός Συντονισμού" μεταξύ Αμπάς και Νετανιάχου (Palestinian Minister of Civil Affairs, Hussein Al-Sheikh), στον νέο "διάλογο" με το σιωνιστικό-ναζιστικό κατοχικό καθεστώς απαρτχάιντ, έθεσε το ζήτημα της απελευθέρωσης των ανήλικων Παλαιστίνιων, των πολιτικών κρατουμένων, του Αρχηγού της Φατάχ; Ποια είναι η θέση της Παλαιστινιακής Αρχής για τη νέα συμφιλίωση με τον σιωνιστή κατακτητή; Δεν πρέπει να γνωρίζουν όλα αυτά αυτοί από τους οποίους ζητάς "Διεθνιστική Αλληλεγγύη"; Ένας υπουργός ανατρέπει τα πάντα κι απόλυτη ένοχη σιωπή... ακόμη δεν τον έστειλαν από εκεί που ήρθε: Palestinian Authority resuming cooperation with Israel, Palestinian official says.

* Πριν λίγες ημέρες τα φίλο-σιωνιστικά δικτατορικά αραβικά καθεστώτα (Μπαχρέιν, Αραβικά Εμιράτα), σύναψαν σχέσεις με το κατοχικό καθεστώς. Μια παραδοσιακή αραβική πολιτική στήριξης του Παλαιστινιακού λαού κατέρρευσε. Ο Αμπάς μαζί με τον υπουργό του των εξωτερικών απέσυραν τους Παλαιστίνιους πρέσβεις και μίλησαν για προδοσία της Παλαιστίνης. Κινητοποιήσεις στις πρεσβείες των προδοτών, έγιναν μετά από κάλεσμα της "Παλαιστινιακής Αρχής" σ' όλο τον κόσμο. "Πριν αλέκτορα φωνήσαι"... οι Παλαιστίνιοι πρέσβεις επέστρεψαν και κανένας δεν εξηγεί τι συνέβη "εν κρυπτώ και παραβύστω". Κι αυτή η σιωπή επιβεβαιώνει τη συνενοχή.

* Να μιλήσουμε για τον χαιρετισμό της μετατροπής της Αγιας-Σοφιάς σε τζαμί, τη συμφωνία "συμφιλίωσης μεταξύ των Παλαιστινιακών οργανώσεων", που υπογράφηκε στην Κωνσταντινούπολη υπό την αιγίδα του Ερντογάν, τη διακοπή της βοήθειας-ενίσχυσης προς τις οικογένειες των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων από τη Γάζα, καθιερωμένη από τον ηγέτη της Παλαιστινιακής Επανάστασης Γιάσερ Αραφάτ ως ελάχιστη αλληλεγγύη στους φυλακισμένους, το πρόσφατο δάνειο που ενέκρινε ο ναζί Νετανιάχου προς την "Παλαιστινιακή Αρχή", τις δολοφονίες Παλαιστινίων που είναι ζήτημα ρουτίνας, τη μεγαλύτερη φυλακή του πλανήτη, τη Μαρτυρική Γάζα με συνεχείς βομβαρδισμούς, τα ανήλικα παιδιά, αγόρια και κορίτσια των Παλαιστινίων που σαπίζουν στις φυλακές... κ.α.π. Ή πως οι Παλαιστίνιοι που φθάνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία μαζί με τους παράνομους μετανάστες τρίτων χωρών και που λαμβάνουν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, δεν μπορούν να πλησιάσουν την Παλαιστινιακή πρεσβεία για μια ανανέωση διαβατηρίου, μια συμπαράσταση και βρίσκουν κλειστές πόρτες και παράθυρα... λες κι είναι λεπροί; Μήπως για το πολιτικό ξέπλυμα με δημόσιες σχέσεις από εσένα προσωπικά, όλων όσων κυβέρνησαν την Ελλάδα τα τελευταία 9 χρόνια και μαχαίρωσαν πισώπλατα το λαό της Παλαιστίνης;

Dec. 31, 2001 file photo late Palestinian leader Yasser Arafat, right, and Fatah leader Marwan Barghouti, left...

Όχι Marwan Toubassi!

Θα μιλήσουμε για τον Αρχηγό της ιστορικής Φατάχ του μεγάλου ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ, που σαπίζει στα σιωνιστικά κατοχικά κάτεργα και που κανένας δεν κάνει μία αναφορά.... κι εσύ περί άλλων τυρβάζεις.

Φυσικά κι εσύ σωπαίνεις ένοχα, χωρίς καμία αναφορά στον φυλακισμένο Αρχηγό της Φατάχ! Δεν ενημερώνεις τον ελληνικό λαό πως ο Αρχηγός (τα επαναστατικά εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα έχουν ΑΡΧΗΓΟ κι όχι προέδρους και γραμματείς), είναι φυλακισμένος και αυτό βολεύει τους προδότες, τη διαφθορά και τη συνέχιση παχυλών μισθών των "αξιωματούχων" σφετεριστών.

Marwan Toubassi... είσαι κι εσύ υπόλογος στην οικογένεια του Αρχηγού κι όλου του Λαού της Παλαιστίνης:

Qassam Barghouthi 

«Πόσο θεέ μου σε έχουμε ανάγκη τώρα. Ήσουν τολμηρός στην αντιμετώπιση της κατοχής, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ήσουν ακόμα πιο τολμηρός στην αντιμέτωπη της διαφθοράς και τους διεφθαρμένους. Δεν βλέπουμε σήμερα, κανέναν αρχηγό από την πρώτη, ή τη δεύτερη σειρά αρχηγών να τολμήσει να κάνει κάτι...

Κάποιοι ανησυχούν για τον μισθό τους, κάποιοι άλλοι τις θέσεις τους. Είμαστε όλοι σαν πρόβατα, και όποιος μιλάει δυνατά, θα συλληφθεί, θα προσβληθεί και θα δυσφημιστεί η εικόνα του...

Να ξέρεις ότι τη στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου έξω από τη φυλακή, θα είναι η μεγαλύτερη στιγμή τρόμου για την ομάδα των διεφθαρμένων.

Σύντομα, Θεού θέλοντος, θα πέσουν στα χέρια μας έγγραφα-ντοκουμέντα και θα τα δημοσιεύσουμε, δείχνοντας την εμπλοκή μερικών διεφθαρμένων προδοτών που αποτρέπουν την απελευθέρωση σου και αποδεικνύουν την εμπλοκή τους στη σύλληψη πολλών μαχητών... 

Και το πιο σημαντικό είναι ο φάκελος της αποτυχίας της μεγαλύτερης απεργίας του 2017, και όσοι είναι πίσω από αυτό.

Υπόσχεση μας σε σένα δεν φοβόμαστε, δεν υποχωρούμε, ότι κι αν συμβεί...

Η πατρίδα δεν θα είναι για τους διεφθαρμένους ανθρώπους, όσος χρόνος και και να τούς δοθεί.».

Το πρωτότυπο κείμενο-καταγγελία... που δεν θα τύχει καμίας απάντησης, αφού ακόμη και τα ΜΜΕ εξαφανίζουν:

يا الله شو احنا بحاجتك، فعلاً كنت الأجرأ في مجابهة الاحتلال ولكن الأهم أنك كنت دائماً مجابهاً للفساد والفاسدين، رغم كل ما نراه اليوم لا يوجد قائد واحد من صف أول أو ثاني يجرؤ على فعل أي شيء... اللي خايف عراتبه واللي خايف عمنصبه أصبحنا كلنا كالخراف.. واللي بمعي بصوت عالي بعتقلوا وبهينوا وبشوهوا صورته...
أعلم أن اللحظة التي تضع قدمك فيها خارج السجن ستكون لحظة الرعب الأكبر للزمرة الفاسدة.. وقريباً باذن الله سنضع أيدينا على وثائق وونشرها تبين تورط بعض الخونة الفاسدين بمنع الإفراج عنك بشكل رسمي وتبين تورطهم باعتقال مناضلين كثر .. والأهم ملف إفشال الاضراب الأكبر في ٢٠١٧ ومن يقف خلفه بالوثائق..
عهدنا لك أن لا نخاف ولا نتراجع واللي بده يصير يصير.. البلد هي لن تكون لزمرة الفاسدين مهما طال وقتهم...
[Βλέπε, την ίδια την ανάρτηση: ΕΔΩ]

Ο Αρχηγός της Φατάχ είναι το σύμβολο της Αντίστασης και της πραγματικής Διεθνούς Αλληλεγγύης στο αναφαίρετο δικαίωμα του Παλαιστινιακού Λαού για Πατρίδα! Σαπίζει στις Κι απουσιάζει κάθε μνεία από τους σημερινούς αυτό-ανακηρυγμένους "αναπληρωτές" του.

Άραγε, Marwan Toubassi, ο Υπουργός Συντονισμού του Αμπάς με τον Νετανιάχου, σε πόσες συνομιλίες έθεσε το θέμα της απελευθέρωσης του Αρχηγού της Φατάχ και όλων των πολιτικών κρατουμένων, ή μήπως κανένας δεν τους θέλει ελεύθερους; Δεν πρέπει να ενημερώσεις την ελληνική κοινή γνώμη;

 
 
 
Marwan Toubassi... Εμείς θυμούμαστε! Απ΄αυτό πηγάζει το "θράσος" να απαιτούμε το τέλος στα ψέματα και την υποκρισία.
Κι όταν μας ρωτήσουν γιατί θυμόμαστε, γιατί δεν βλέπουμε μπροστά, το μέλλον… θα τους απαντήσουμε: θα ‘ρθει η μέρα που εμείς θα θυμούμαστε τόσα πολλά, ώστε να θάψουμε σ’ ένα μεγάλο τάφο τους απατεώνες και παραχαράκτες της ιστορίας και του σοσιαλισμού.
Η μνήμη δεν αρχειοθετείται!
Δεν ξεχνάμε!

Παλαιστίνη
Είναι το σπίτι μου κι ο δρόμος της... νίκης μου.
Είναι ένα πάθος στην καρδιά μου.
Είναι μια περήφανη μελωδία στα χείλη μου.
Ξένα πρόσωπα στην κλεμμένη Γη μου,
πουλάνε τη σοδειά μου, καταλαμβάνουν το σπίτι μου.
Όμως εγώ γνωρίζω το δρόμο μου,
ο λαός μου θα επιστρέψει στο σπίτι των παππούδων του,
ο λαός μου θα επιστρέψει στη ζεστασιά της κούνιας του.
Η Παλαιστίνη είναι το σπίτι μου κι ο δρόμος για τη νίκη μου.
Σουλαϊμάν Αλ Ίσσα
ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές της Συρίας και του Αραβικού Έθνους
(μετάφραση του σχολιαστή)
 
«Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι
σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον.
Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί.»

Marwan Toubassi... καλές για το επαγγελματικό βιογραφικό στη Ραμάλα οι δημόσιες σχέσεις, ακόμη και μ' αυτούς που μέχρι χθες πούλησαν τον Παλαιστινιακό λαό (αγωγός Eastern Mediterranean - EastMed)), αλλά η "Διεθνιστική Αλληλεγγύη" από όσους αγωνίζονται για την Παλαιστινιακή Πατρίδα και δεν στοχεύουν στην εξαγορά της δήθεν "αλληλεγγύης" με βουλευτικές ή άλλες θέσεις πολιτικής προβολής και κατανάλωσης, έχει μια και μοναδική προϋπόθεση:
«Να λες την αλήθεια,
να καταλήγεις μαζί στην αλήθεια,
είναι πράξη επαναστατική»
Αντόνιο Γκράμσι, "L'Ordine Nuovo", 21 Ιούνη 1919
 
Top