Η άρση του lockdown – με όποιον τρόπο κι αν γίνει και ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ- θα αφορά την «πρόσβαση σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες» και δεν θα υπάρχουν περιθώρια για άσκοπες μετακινήσεις κατά την περίοδο των γιορτών σε ρεβεγιόν και δεξιώσεις, άφησε να εννοηθεί ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν.

«Να μην πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων τις προσπάθειες των τελευταίων ημερών», είπε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε πως οι όποιες αποφάσεις για άρση του lockdown θα ανακοινωθούν κεντρικά από την κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των υπουργείων αλλά και τις απόψεις των επιστημόνων.

«Πρέπει να τηρήσουμε τους κανόνες», είπε ο κ. Σταμπουλίδης. καλώντας τους πολίτες σε μια ακόμη μεγάλη προσπάθεια ώστε «να φύγει ο χειμώνας και να περάσουμε στην εποχή του εμβολίου και της ανοσίας που αυτό θα φέρει στην κοινότητα» Πάντως, τα μηνύματα όσον αφορά στην εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων είναι θετικά, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Όρια για τα Χριστούγεννα

Μέχρι τα Χριστούγεννα είναι πιθανό να έχει υπάρξει άρση κάποιων μέτρων, ωστόσο, είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν για εκείνη την περίοδο των γιορτών περιορισμός στις μετακινήσεις και κλειστά κέντρα διασκέδασης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το STAR σε ισχύ αναμένεται να είναι και η απαγόρευση κυκλοφορίας με πιθανή ώρα τις 23.00 μέχρι τις 05.00. Επιπλέον, δεν πρόκειται κανένα κατάστημα εστίασης με ζωντανή μουσική ή όρθιους να λειτουργήσει, τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου όλα θα είναι κλειστά. Για το ρεβεγιόν το σχέδιο της κυβέρνησης λέει «ο καθένας σπίτι του» και κάθε οικογένεια που μένει στο ίδιο σπίτι ξεχωριστά, χωρίς συγκεντρώσεις με άλλους συγγενείς και φίλους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υπάρξει και όριο ατόμων σε σπίτια ώστε να αποφευχθούν οι όλες οι συγκεντρώσεις, με τα «Δικαιολογητικά» να κάνουν λόγο για 10 άτομα.
 
Top