"Σκοτώνεις τον Πικάσο για να ζήσει η κυρά Μαρία; Ακόμη και αν ο ένας είναι 84 χρονών και η άλλη 17" υποστήριξε μεταξύ άλλων σε ένα μισάνθρωπο παραλήρημα ο εικαστικός Τσόκλης.

Σε μία νέα ατυχή δήλωση προχώρησε ο γνωστός εικαστικός Κώστας Τσόκλης, προκαλώντας αντιδράσεις με τα λεγόμενά του. Εμφανιζόμενος στην εκπομπή "Art Week" της ΕΡΤ ρωτήθηκε πως νιώθει αναφορικά με τον εγκλεισμό, την πανδημία του κορονοϊού και η απάντηση δεν είναι καθόλου αναμενόμενη.

Χαρακτηριστικά είπε: "Έχω ένα είδος απογοήτευσης και θυμού για το πώς φέρθηκε η κοινωνία σε διαφορετικές ηλικίες. Δηλαδή, ένα μωρό παιδί το θεωρούμε άξιο για να ζήσει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο ή είναι άνθρωπος που έχει μια αξία. Έναν γέρο ξέρουμε τι ψάρια έπιασε στη ζωή του. Εγώ, αν ήταν να σώσω έναν άνθρωπο στην ηλικία μου, που ζει ακόμα και δεν τα ‘χει χάσει, παρά ένα παιδί που δεν ξέρω τι θα γίνει, θα ‘σωζα τον γέροντα, γιατί να το ρισκάρω, ο γέρος είναι μια πραγματική αξία"

Προς επίρρωση του ισχυρισμού του, έφερε ως παράδειγμα τον Πικάσο και κάποια κυρά Μαρία: "Σκοτώνεις τον Πικάσο για να ζήσει η κυρά Μαρία; Μα χίλιες φορές να σκοτώσω την κυρά Μαρία. Ακόμη και αν ο ένας είναι 84 χρονών και η άλλη 17".

"Στην Ιταλία διαλέγανε αυτός θα ζήσει, αυτός θα πεθάνει. Μα με ποιο δικαίωμα;" συμπλήρωσε ο κ. Τσόκλης, χωρίς να αντιλαμβάνεται μάλλον την φαιδρότητα των αντιφατικών του δηλώσεων.

Οι μισάνθρωπες αυτές απόψεις έχουν προηγούμενο με τον εικαστικό να έχει υποστηρίξει στο παρελθόν τους βιαστές έναντι των θυμάτων τους που "τους προκάλεσαν".

 
Top