«Η Κυβέρνηση έπραξε με μεγάλη καθυστέρηση το αυτονόητο και επίταξε τον Ιδιωτικό τομέα για να βάλει πλάτη στην πανδημία. Η ένταξή τους όμως δεν είναι άνευ όρων και προϋποθέσεων όπως επιβάλει η κατάσταση που βρισκόμαστε», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Aναλυτικα: 

Απαράδεκτη Απόφαση μετακίνησης Προσωπικού
Νοσοκομείων σε Ιδιωτικές Κλινικές
Επικερδής συμφωνία με τους ιδιώτες και όχι επίταξη


Η Κυβέρνηση έπραξε με μεγάλη καθυστέρηση το αυτονόητο και επίταξε τον Ιδιωτικό τομέα για να βάλει πλάτη στην πανδημία.

Η ένταξή τους όμως δεν είναι άνευ όρων και προϋποθέσεων όπως επιβάλει η κατάσταση που βρισκόμαστε.

Με κοινή Υπουργική Απόφαση καθορίζεται νοσήλιο για τα περιστατικά κορωνοϊού που νοσηλεύουν με βάση το ημερήσιο νοσήλιο των Ιδιωτικών κλινικών, προσαυξημένο με τον συντελεστή μισθολογικού κόστους 2,09 με εξαιρούμενα όπως προβλέπεται στο ενιαίο κανονισμό παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ και εξαιρούμενη της ειδικής φαρμακευτικής αγωγής των ασθενών για την αντιμετώπιση του covid-19.

Απαράδεκτη είναι η απόφαση των Υπουργών Υγείας να μετακινήσουν υπαλλήλους της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και έναν Διοικητικό υπάλληλο από τα Νοσοκομεία Παπανικολάου, Γεννηματά και Άγιο Δημήτριο προς Ιδιωτικές Κλινικές.

Μετά την αποθέωση του εθελοντικού κινήματος εκ των έσω περάσαμε στην υποχρεωτική μετακίνηση προσωπικού Νοσοκομείων που βρίσκονται σε εμπόλεμη υγειονομική ζώνη και κάθε μέρα βγαίνουν εκτός υπηρεσίας δεκάδες υπάλληλοι που νοσούν από κορωνοϊό.

Συνεχώς οι απαιτήσεις σε προσωπικό αυξάνουν λόγω της ανάπτυξης κλινικών και κλινών ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Αντί λοιπόν να ενισχύσουν τα Νοσοκομεία της πρώτης γραμμής τα αποδυναμώνουν υπέρ του ιδιωτικού τομέα ο οποίος θα αμειφθεί αδρά για τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Αυτό δεν είναι επίταξη αλλά μια επικερδής συμφωνία για τους ιδιώτες.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ      ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
 
Top