ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΑ ΔΕΝ ΕΚΦΟΒΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ 
Εξώδικο «διαμαρτυρία» απέστειλε προς την ΟΕΧΒΕ ο Πρόεδρος των ΕΑΣ κ. Ροΐδης μετά το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ομοσπονδίας μας με τίτλο «ΤΑ ΕΑΣ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ». Προφανής ο στόχος να εκφοβίσει για να αποφύγει τις απαντήσεις στα θέματα που θίγονται με τα Δελτία Τύπου της ΟΕΧΒΕ, αλλά και του Σωματείου Εργαζομένων ΕΑΣ Υμηττού.
Πληροφορούμε τον κ. Ροΐδη ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν εκφοβίζεται, δεν «χειραγωγείται», δεν «καθαιρείται» και δεν «παραιτείται» όπως συνέβη με άλλους παράγοντες μέσα στην εταιρεία οι οποίοι είτε οδηγηθήκανε σε παραίτηση είτε επιχειρήθηκε να χειραγωγηθούν και να φιμωθούν.
Μετά τη μανιώδη προσπάθεια της Διοίκησης Ροΐδη – Βασιλείου να παρεμποδίσουν κάθε ελεγκτική διαδικασία στρεφόμενοι ενάντια σε όλους τους θεσμικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς εντός της εταιρείας τώρα στρέφονται και κατά του συνδικαλιστικού κινήματος.
Τους ευχαριστούμε για την επιλεκτική επιλογή τους να «επιτεθούν» στην ΟΕΧΒΕ, όταν και το μεγαλύτερο Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΑΣ, το Σωματείο Υμηττού, έχει δημοσιοποιήσει επίσης με Δελτίο Τύπου, αντίστοιχες θέσεις προβαίνοντας σε πολύ σοβαρές καταγγελίες.
Μεγάλη μας τιμή!
Το καταστροφικό έργο της Διοίκησης Ροΐδη – Βασιλείου είναι εμφανές πλέον σε όλα τα επίπεδα της εταιρείας.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα αντανακλαστικά που επέδειξε ο μέτοχος (Υπουργείο Οικονομικών) στην περίπτωση της Επιτροπής Ελέγχου από την οποία αντικατέστησαν τον κ. Ροΐδη, δίνοντας και συνέχεια στον έλεγχο των καταγγελλομένων από την Εσωτερική Ελέγκτρια της εταιρείας, που το Υπουργείο Οικονομικών είχε διορίσει, η οποία εξαναγκάστηκε σε παραίτηση .
Σε κάθε περίπτωση σαν Ομοσπονδία στηρίζουμε κάθε εξυγιαντική προσπάθεια στα ΕΑΣ και ότι έχουμε να πούμε θα το πούμε ενώπιον των αρμόδιων φορέων της πολιτείας στους οποίους συνιστούμε και στον κ. Ροΐδη να απευθυνθεί.
Τέλος, ο τρόπος λήψης αποφάσεων στην ΟΕΧΒΕ αφορά μόνο τα θεσμικά της όργανα και κανέναν τρίτο. Καλούμε τον κ. Ροΐδη ας ασχοληθεί σε ότι τον αφορά ως Πρόεδρο των ΕΑΣ, δηλαδή με τον τρόπο λήψης αποφάσεων στην εταιρεία για το οποίο και θα κληθεί να εξηγήσει.
Γραμματεία Τύπου Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
Οεχβε -Ομοσπονδια Εργατοϋπαλληλων Χημικης Βιομηχανιας Ελλαδας
 
Top