Με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, Παναγιώτη Μεϊδάνη, συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Αμερικάνου τουρίστα Μπάκαρι Χέντερσον, που έγινε τον Ιούλιο του 2017, στον Λαγανά της Ζακύνθου.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή και των εννέα κατηγορούμενων και ειδικότερα για τους έξι από αυτούς πρότεινε να κριθούν ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού, κατά συναυτουργία. Για άλλον ένα κατηγορούμενο, πρότεινε να κριθεί ένοχος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ για τους υπόλοιπους δύο πρότεινε να κριθούν ένοχοι για απλή σωματική βλάβη.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να ασκηθεί δίωξη στον ιδιοκτήτη του καταστήματος στο Λαγανά, από όπου ξεκίνησε το επεισόδιο και κατέληξε στο φόνο του Μπάκαρι Χέντερσον, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ψευδορκία και οπλοχρησία και σε έναν εργαζόμενο του ίδιου καταστήματος, για ψευδορκία και οπλοχρησία.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Παρόντες στην αίθουσα του δικαστηρίου ήταν οι γονείς του Μπάκαρι Χέντερσον, Φίλμπερτ και Τζίλ, οι οποίοι ήρθαν για δεύτερη φορά από τις ΗΠΑ, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τη συνέχεια της δίκης, αλλά και να ακούσουν την απόφαση του δικαστηρίου.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
Top